Οι πιο λεπτές ισορροπίες στον ΠΑΟΚ

Οι πιο λεπτές ισορροπίες στον ΠΑΟΚ

Οι πιο λεπτές ισορροπίες στον ΠΑΟΚ

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου καταγράφει δύο βασικά θέματα που προκύπτουν τώρα στο ξεκίνημα της περιόδου στον ΠΑΟΚ, δύο ζητήματα που για να ξεπεραστούν επιτυχημένα χρειάζονται προσεκτικούς και εύστοχους χειρισμούς. Μερικά σχόλια γίνονται και για τις τελευταίες εξελίξεις σε Λίγκα και ΕΠΟ.

Θα ξεπεραστεί και αυτή η αναποδιά για τον ΠΑΟΚ που ξεκίνησε τη νέα σεζόν έχοντας και δύο ποδοσφαιριστές που προσβλήθηκαν από κορονοϊό...

Πριν προχωρήσουμε στα βασικά θέματά μας, εκείνο που προκαλεί μεγάλη απορία είναι πώς ακριβώς θα διεξαχθούν οι δεκάδες προκριματικοί αγώνες στις διοργανώσεις της UEFA; Πώς θα ταξιδέψουν τόσες ομάδες, σε τόσες διαφορετικές χώρες, για να γίνουν τόσα ματς, σε τόσο επιβαρυμένες συνθήκες;

Τέλος πάντων ο ΠΑΟΚ, όπως και όλοι οι άλλοι θα πρέπει να ετοιμαστούν όσο καλύτερα γίνεται, για τον ένα πολύ ιδιαίτερο ευρωπαϊκό αγώνα της 25ης ή 26ης Αυγούστου που μπορεί να τον ανεβάσει πολύ ή να τον οδηγήσει σε μία πιο πιεστική κατάσταση...

Κακά τα ψέματα, σε αυτή τη φάση, ο Δικέφαλος του Βορρά είναι πιεσμένος.

Η πρώτη ιδιαίτερη κατάσταση που πρέπει να αντιμετωπιστεί, έχει να κάνει με τη διαχείριση της δύσκολης οικονομικής πραγματικότητας, σε συνδυασμό με την ανάγκη της ΠΑΕ να εξορθολογήσει το μπάτζετ της ομάδας μέσα στα όρια που βάζει και το FFP. Πώς όμως όλα αυτά θα επιτευχθούν ΧΩΡΙΣ να επηρεάσουν αρνητικά την ομάδα, η οποία ΠΡΕΠΕΙ να παίξει στις 25/8 για να κερδίσει αρκετά εκατομμύρια ευρώ που θα δώσουν ανάσα και περιθώρια κινήσεων και ελιγμών σε όλο τον Οργανισμό;

Δηλαδή, πώς θα γίνει μέχρι το πρώτο ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΚΡΙΣΙΜΟ ματς να λάβει η ΠΑΕ όλα τα απαραίτητα μέτρα που έχουν στόχο τον εξορθολογισμό του μπάτζετ, ΧΩΡΙΣ να αποδυναμωθεί, χωρίς να επηρεαστεί αρνητικά η ομάδα;

Γιατί... έφυγε ο Μαουρίσιο, φεύγει και ο Βιεϊρίνια, μπορεί να παραχωρηθεί και ο Άκπομ ή ο Γιαννούλης και τότε ναι μεν το ταμείο θα... πανηγυρίζει, η (ήδη προβληματική περσινή) ομάδα όμως, μάλλον θα εμφανιστεί αποδυναμωμένη για να διεκδικήσει την κρίσιμη πρόκριση.

Πολύ-πολύ λεπτή αυτή η ισορροπία και οι υπεύθυνοι προφανώς θα ζυγίσουν καλά όλα τα δεδομένα μέχρι να λάβουν τις τελικές αποφάσεις. Ειδικά μέχρι το πρώτο ματς.

Από εκεί και πέρα...

Εξηγήσαμε πολλές φορές την απόφαση που έλαβε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το θέμα προπονητή. Τονίσαμε τις δυσκολίες και φθάσαμε τώρα στη φάση υλοποίησης. Ο Αμπέλ Φερέιρα παρέμεινε και εκείνος που αλλάζει είναι ο περίγυρός του. Ενισχύεται όλο το τημ. Άλλαξε το ιατρικό επιτελείο. Προσλήφθηκε αρχιγυμναστής, άλλαξε προπονητής τερματοφυλάκων και τώρα προσλαμβάνεται ένα ακόμη μέλος στο τεχνικό τημ, ο Γιάννης Αμανατίδης. Είναι ξεκάθαρο ότι όλο αυτό που επιχειρείται δεν είναι και τόσο απλό. Ίσως και να μην έχει προηγούμενο ως μεθοδολογία. Η καθημερινότητα της ομάδας αλλάζει και τώρα δημιουργείται μία νέα ομάδα ανθρώπων που πρέπει να βρουν γρήγορα καλή χημεία μεταξύ της.

Μια ομάδα που πρώτη φορά θα συνεργαστεί μαζί, μια και οι μισοί βρίσκουν τους άλλους μισούς εδώ. Αντιλαμβάνεστε τι κίνδυνοι προκύπτουν... Είναι τόσο κρίσιμο να διαχωριστούν αρμοδιότητες και ο ένας να μην «πέφτει» επάνω στον άλλο. Είναι τόσο απαραίτητο να έχει ο καθένας τις ευθύνες που πρέπει και ο προπονητής να εμπιστευθεί γρήγορα όλους τους νέους συνεργάτες του, μια και στο τέλος-τέλος αυτός είναι ο βασικός υπεύθυνος για την πορεία της ομάδας.

Τονίζουμε από τώρα κάποια πράγματα και περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθούν σε επίπεδο ομοιογένειας, γιατί τώρα στο ξεκίνημα προκύπτουν μερικά ερωτήματα.

* Στο θέμα… Επιτροπή Εφέσεων, ζούμε την απόλυτη επιβεβαίωση του… «θα πέσουν στον λάκκο που οι ίδιοι έσκαψαν για τους άλλους».

* Στη Λίγκα ο τι και αν αποφασιστεί δεν θα αποτελέσει έκπληξη. Εξάλλου τα έχουμε δει όλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η πιο μεγάλη έκπληξη θα είναι αν σε κάποια ψηφοφορία ο Άρης και η ΑΕΛ ψηφίσουν κάτι διαφορετικό από ότι ο Ολυμπιακός!

* Ανασχηματισμός σήμερα και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσο τελικά εμπλέκεται το ποδόσφαιρο με την πολιτική, αλλά και τη δικαιοσύνη που τόσο πολύ απασχολεί τα τελευταία χρόνια κομμάτι του ελληνικού ποδοσφαίρου...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.