Ξάνθη – Απόλλων Σμύρνης: Nα παίξουμε μπαράζ ρε παιδιά, αλλά πώς;

Gazzetta team
Ξάνθη – Απόλλων Σμύρνης: Nα παίξουμε μπαράζ ρε παιδιά, αλλά πώς;

bet365

Ορίστηκε το διπλό μπαράζ Ξάνθης - Απόλλωνα, αλλά υπάρχουν ορισμένα καίρια «ερωτήματα» που αναζητούν απάντηση... Εντονες οι φήμες σύμφωνα με τις οποίες οι «ενδιαφερόμενοι» θα προσβάλουν την απόφαση.
Ωραία, είχαμε σήμερα (3/8) «λευκό καπνό» για το μέλλον της Super League, καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ href="https://www.gazzetta.gr/football/superleague/article/1500773/epo-mparaz-xanthi-apollon-smyrnis-stis-22-kai-29-aygoystoy" target="_blank">αποφάσισε να διεξαχθεί το διπλό μπαράζ μεταξύ της Ξάνθης και του Απόλλωνα Σμύρνης (παράλληλα έκλεισε κάθε συζήτηση για αναδιάρθρωση). Ή πιο σωστά, για να ακριβολογούμε, δεν συγκέντρωσε τα απαιτούμενα 3/4 η πρόταση να γίνουν στη Super League 15 οι ομάδες, αφού η πλειοψηφία του οργάνου αυτό ψήφισε (9-8).
Αλλά η ουσία δεν αλλάζει. Στις 22 και στις 29 του μηνός οι δυο τους θα κληθούν να διεκδικήσουν μία θέση στη μεγάλη κατηγορία. Ας πάμε όμως να δούμε ορισμένα... ζητηματάκια που προκύπτουν. Ως προς το διαδικαστικό σκέλος, τις επόμενες ημέρες θα γίνει κλήρωση ώστε να βγει η σειρά των αναμετρήσεων, εάν δηλαδή το πρώτο ματς θα γίνει στο Ξάνθη Arena ή στη Ριζούπολη. Αλλά αυτό είναι ίσως το λιγότερο που... καίει.
Αρχικά πρέπει να επισημανθεί πως είναι εντονότατες οι φήμες ότι τόσο οι δυο άμεσα «ενδιαφερόμενοι» όσο και ο Λεβαδειακός (ίσως και τα Χανιά) αναμένεται να προσφύγουν στο Διαιτητικό της ΕΠΟ ώστε να προσβάλουν την απόφαση. Αλλά εμείς πάμε με μπούσουλα τα όσα ανακοινώθηκαν απόψε και ότι σε 19 ημέρες θα έχουμε την πρώτη αναμέτρηση του ζευγαριού.

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΡΑΖ

Αυτόματα όμως δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα...
Το κυριότερο αφορά το ποιοι παίκτες θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Η επίσημη απάντηση προς τις δύο ομάδες είναι... «θα ενημερωθείτε»! Αλλά εάν θέλουν στην Ομοσπονδία να δουν αγώνα 11Χ11 και όχι 8Χ8 καλό θα είναι να πουν πως μπορούν να αγωνιστούν και όσοι εγγραφούν από σήμερα που άνοιξε επίσημα η μεταγραφική περίοδος και μετά. Τα έχουμε ξαναπεί. Η Ξάνθη έχει 6-7 «περσινούς» παίκτες που πλαισιώθηκαν εσχάτως από href="https://www.gazzetta.gr/football/superleague/article/1499732/xanthi-ypografoyn-deltia-stoys-mikroys" target="_blank">ορισμένα πιτσιρίκια και ο Απόλλων, μαζί με τους μικρούς, μετρά 10-11 παίκτες (χωρίς τερματοφύλακα) που δεν έχουν δώσει επίσημο παιχνίδι από τις 9 Μαρτίου!
Αλλά το θέμα δεν είναι τόσο απλό. Αν ήμασταν NBA (sorry για τους λάτρεις του μπάσκετ) θα μπορούσαν οι ομάδες να υπογράψουν 10ήμερα συμβόλαια, να έπαιζαν και... βλέπουμε. Στο ποδόσφαιρο, όμως, δεν γίνονται αυτά και από τη στιγμή που το διακύβευμα είναι μία κατηγορία και περίπου... 10πλάσια εγγυημένα έσοδα, είναι αδύνατο να κάνεις προγραμματισμό. Κακά τα ψέμματα, τι να πουν στους παίκτες; Θέλουν π.χ. να πάρουν έναν ποδοσφαιριστή επιπέδου SL. Τι θα ντιλάρουν; Τι να του πούν; "Ελα να υπογράψουμε και αν δεν ανέβουμε θα μείνεις ελεύθερος"; Ή θα τον πληρώσουν με τον αγώνα; Π.χ. συμφωνούμε να κάνεις δύο εμφανίσεις. Τι είναι ο ποδοσφαιριστής; Τραγουδιστής (χωρίς παρεξήγηση), που θα κάνει δύο εμφανίσεις σε μαγαζί; Ποιος θα βάλει/ρίξει λεφτά; Αρα, αν δούμε τις ομάδες να κατεβαίνουν (αν κατέβουν) με καμιά 15αρια πιτσιρικάδες στις αποστολές τους, μην παραξενευτούμε.
Και μην βιαστείτε να πείτε «ε, ας πάρουν τους περσινούς». Οταν ένας παίκτης έχει λύσει το συμβόλαιό του, ακόμη και αν η λύση δεν έχει κατατεθεί στις αρμόδιες αρχές, διατηρεί αντίγραφο θεωρημένο για το γνήσιο της υπογραφής. Μόνο αν θέλει ο ίδιος γυρίζει. Στην Ξάνθη όμως οι περισσότεροι δανεικοί (Αμπάντ, Στάρτζεον, Εντουάρντο, Σόσα κτλ) επέστρεψαν ήδη στις ομάδες τους, ενώ άλλοι έχουν υπογράψει αλλού (π.χ. Μπαριέντος στον Βόλο φωτό από την παρουσίασή του, Τερκί στην Μόλενμπεκ κτλ). Εκτός και αν είναι... φυσιολογικό να πει στις 22 του μηνός ο Μπαριέντος (επί παραδείγματι) του Σάκη Τσιώλη: «Mister δεν θα έρθω σήμερα στην προπόνηση, θα πάω να παίξω μπαράζ με την Ξάνθη και τα λέμε αύριο».
alt="" src="/sites/default/files/migrated/2020/08/agkoustin-mparientos.jpg" style="width: 638px; height: 399px;">
Κάτι ανάλογο φυσικά ισχύει και για τους πρώην του Απόλλωνα. Για παράδειγμα, ο Μιχάλης Κύργιας έχει υπογράψει στον Ιωνικό και τι πιο... καθημερινό να κάνει το πρωί προπόνηση στη Νεάπολη και το βράδυ να πάει Ριζούπολη για να παίξει μπαράζ εναντίον της Ξάνθης... Και στον Ιωνικό, βέβαια που ανήκει ο Κύργιας, δεν γνωρίζει ακόμα σε ποια κατηγορία θα παίζει...
Μπορεί να κάνουμε... πλάκα, αλλά στην προκειμένη περίπτωση αναφερόμαστε σε ένα κομβικό ματς και δεν γίνεται να πας να παίξεις... από την παραλία. Χρειάζεται στοιχειώδης προετοιμασία, συγκέντρωση κτλ. Δεν είναι..." σήμερα μαζευτήκαμε, αύριο πάμε να παίξουμε μία κατηγορία".
Και συνεχίζουμε. Αλλη απορία. Αν κάποιος αγωνιστεί σε κάποιο ή και τα δύο μπαράζ και στη συνέχεια φύγει με μεταγραφή ή ως ελεύθερος, τον Γενάρη θα μπορεί να πάει κάπου αλλού; Δηλαδή θα λογίζεται η Ξάνθη ή ο Απόλλων ως μία ομάδα από τις δύο που έχει δικαίωμα να αγωνιστεί τη σεζόν 2020/21; Οι συγκεκριμένες υποχρεώσεις αφορούν την περίοδο 2019/20, αλλά εφόσον πήγε τώρα σε κάποιον «μονομάχο», θα κάνει εγγραφή στη μεταγραφική περίοδο 2020/21.
Και για φινάλε. Η Ξάνθη για τις 21/8 έχει συγκαλέσει Γενική Συνέλευση των μετόχων της, href="https://www.gazzetta.gr/football/superleague/article/1500493/xanthi-prosklisi-gia-geniki-syneleysi-metohon-me-thema-tin-ekkatharisi-tis-pae" target="_blank">με θέμα την εκκαθάριση της ΠΑΕ, δηλαδή την παύση λειτουργίας της. Δεν το βγάζουμε από το μυακλό μας. Υπάρχει σχετική δημοσίευση στο ΓΕΜΗ (Γενικό Εμπορικό Μητρώο). Θα πείτε και εύλογα «πρόβλημά της, ας μην κατέβει και θα χάσει». Σωστό. Αλλά δεν είναι... κάπως να έχει οριστεί αγώνας και τόσο κρίσιμος για μία ομάδα που την προηγουμένη ημέρα ίσως έχει πάψει να υφίσταται; Απλά το καταθέτουμε.
Για συμπέρασμα, επειδή όλα κάπου πρέπει να καταλήγουν. Η πρώτη ανάγνωση της σημερινής εξέλιξης είναι πως μόνο απλό/εύκολο δεν είναι να γίνουν τα 2 ματς. Ορίστηκαν, αλλά μέχρι να δούμε μπάλα υπάρχει... δρόμος.
Και για φινάλε, αν τελικά γίνουν το Απόλλων Σμύρνης - Ξάνθη θεωρητικά θα γίνει τόσο κεκλεισμένων των θυρών, όσο και χωρίς τηλεοπτική κάλυψη αφού η Ελαφρά Ταξιαρχία βρίσκεται στα «μαχαίρια» με την ΕΡΤ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα