Οι πίνακες της διαιτησίας τα λένε όλα! 5 ο ένας, 5 ο άλλος, κανείς από Πειραιά…

Οι πίνακες της διαιτησίας τα λένε όλα! 5 ο ένας, 5 ο άλλος, κανείς από Πειραιά…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta τις εξελίξεις με τη διαιτησία στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Βλέπεις τους πίνακες διαιτητών ενόψει του νέου πρωταθλήματος και καταλαβαίνεις πολλά. Τι πολλά, δηλαδή, τα πάντα. Τα πάντα για το τι γίνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο…

Πέντε διαιτητές από την Αθήνα-Αττική και πέντε από τη Θεσσαλονίκη-Χαλκιδική! Από πέντε ο μεν, από πέντε ο δε. Και, σημειολογικά, κανένας από τον Πειραιά! Ρε σεις έστω για τους τύπους, ούτε ένας διαιτητής από τον Πειραιά!!! Κι από ολόκληρη την Κρήτη; Ένας με τα χίλια ζόρια!!! Βλέπετε, οι ΕΠΣ στην Κρήτη δεν είναι ελεγχόμενες από την…δήθεν εξυγίανση. Ούτε, βέβαια η ΕΠΣ Πειραιά! Οπότε, κανείς διαιτητής από τον Πειραιά κι από ολάκαιρη την Κρήτη μόνο ένας!

Κωμωδία πραγματική όλο αυτό που συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως αποτυπώνεται από όσα συμβαίνουν σε καθημερινή βάση. Είτε αυτά είναι εξελίξεις για τον τελικό του Κυπέλλου, είτε είναι οι πίνακες που άφησε ο Πορτογάλος Μέλο Περέϊρα για τον Άγγλο Κλάτενμπεργκ.

Για να καταλάβουμε δε το μέγεθος της κωμωδίας-τραγωδίας, προσέξτε:

Ο Ολυμπιακός μετά την 1η του περασμένου Δεκέμβρη και το 1-1 με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη (από την 12η αγωνιστική, σε σύνολο 36!!!), πέναλτι έπαιρνε όχι απλά σπανίως και που, αλλά μόνο σε παιχνίδια που ήταν τελειωμένα! Τα είχε δηλαδή ήδη κερδίσει τα παιχνίδια και του έδιναν αραιά και που κανένα πέναλτι χωρίς καμία ουσία. Κέρδιζε 3-0 τη Λάρισα στο Καραϊσκάκη και του έδιναν πέναλτι κι έκανε το 4-0…Κέρδιζε 2-0 στη Λαμία και του έδιναν πέναλτι στο 70’ κι έκανε το 3-0…Κέρδιζε 3-1 τον Άρη στο Καραϊσκάκη και του έδιναν πέναλτι κι έκανε το 4-1…

Ξέρετε πότε άρχισε να ξαναπαίρνει πέναλτι ο Ολυμπιακός; Μετά και το δεύτερο διπλό του στην Τούμπα, το 1-0 επί του ΠΑΟΚ στην πρώτη αγωνιστική των πλέϊ οφς, οπότε και κλείδωσε την κατάκτηση του πρωταθλήματος…Ξαφνικά, θυμήθηκαν να του δίνουν πέναλτι!!! Να πέναλτι στο 3-1 με τον Άρη, πέναλτι στο 2-1 με τον ΟΦΗ, πέναλτι στο 0-0 με τον Παναθηναϊκό, πέναλτι στο 4-2 στο Χαριλάου, πέναλτι στο 3-1 στο Ηράκλειο! Πέντε πέναλτι μέσα σε οκτώ αγωνιστικές των πλέϊ οφ, ενώ στις προηγούμενες οκτώ αγωνιστικές δεν είχε πάρει ο Ολυμπιακός ούτε μισό πέναλτι!!!

Αντιλαμβάνεστε τι έγινε; Όσο υπήρχε μάχη του πρωταθλήματος, από την 13η έως και την 27η αγωνιστική, δηλαδή σε 14 αγωνιστικές, ο Ολυμπιακός είχε υπέρ του τρία πέναλτι χωρίς καμία ουσία, σε κερδισμένα παιχνίδια. Όταν τέλειωσε η μάχη του πρωταθλήματος και το είχε πάρει ήδη ο Ολυμπιακός, τα πέναλτι άρχισαν να δίνονται υπέρ του σαν βροχή!

Και κάπως έτσι, φτάσαμε τώρα στο τέλος και τα πέναλτι είναι συνολικά 13 υπέρ του Ολυμπιακού, 10 υπέρ του ΠΑΟΚ κι εννιά υπέρ της ΑΕΚ! Και θα βγει η προπαγάνδα της δήθεν εξυγίανσης να λέει το παραμύθι ότι ο Ολυμπιακός φωνάζει για τη διαιτησία ενώ έχει πάρει τα περισσότερα πέναλτι. Την στιγμή που από τα 13 πέναλτι του Ολυμπιακού ουσία είχαν μόνο τα τέσσερα (!!!): στο 1-0 με τον Αστέρα Τρίπολης, στο 1-0 στη Λάρισα, στο 1-1 στον Πανιώνιο και στο 1-1 με τον ΠΑΟΚ. Ενώ, αντίθετα, σχεδόν όλα τα πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ και υπέρ της ΑΕΚ ήταν πέναλτι χρυσάφι, δίνοντας νίκες και σώζοντας αποτελέσματα…

Αλλά οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια. Η ανάλυση της πραγματικότητας όμως ξεγυμνώνει κάθε ψέμα.

Επειδή είμαι ειλικρινής, είμαι υποχρεωμένος να γράψω ότι η διαιτησία στα πλέϊ οφς στάθηκε στο ύψος της, τουλάχιστον αναφορικά με τα παιχνίδια του Ολυμπιακού. οι ξένοι που ήρθαν ήταν υψηλού επιπέδου κι έδωσαν ρεσιτάλ (κι ο Γάλλος Τουρπέν στο 2-1 με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ κι ο Ολλανδός Κάϊπερς στο 2-0 με τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο), οι δε Έλληνες είχαν μία έντιμη παρουσία: Κι ο Παπαπέτρου στο 1-0 στην Τούμπα και στο 3-0 με την ΑΕΚ. Και ο Σιδηρόπουλος στο 3-0 με τον ΠΑΟ. Και ο Μανούχος στο 3-1 με τον Άρη και στο 0-1 από τον ΠΑΟΚ (με ερωτηματικό στο θέμα των αθεώρητων δελτίων υγείας). Και ο Βρέσκας με τον Βάτσιο στο 2-1 και στο 3-1 με τον ΟΦΗ. Και ο Κουτσιάφτης στο 4-2 στο Χαριλάου. Ακόμη κι ο Κομίνης που έκανε δύο σοβαρά λάθη (ένθεν κι ένθεν) στο 0-0 με τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ έντιμη διαιτησία είχε κάνει. Δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο το ότι ο Ολυμπιακός το κλείδωσε γρήγορα γρήγορα το πρωτάθλημα, οπότε κάθε διαιτητής θα σκέφτονταν ότι θα ήταν πολύ κουτό εκ μέρους του να προκαλέσει αρνητικά χωρίς λόγο, όμως γενικά είδαμε μία καλή διαιτησία στην επιστροφή από την καραντίνα.

Άσχετο: https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1283801064160948224

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.