Λευκαρίτης: «Η Interwetten πιστεύει στην ανάπτυξη και στη δυναμική του ελληνικού ποδοσφαίρου»

Δημήτρης Βέργος
Λευκαρίτης: «Η Interwetten πιστεύει στην ανάπτυξη και στη δυναμική του ελληνικού ποδοσφαίρου»

bet365

Ο Country Manager της Interwetten, Μάριος Λευκαρίτης μιλάει στο gazzetta.gr για τη χορηγία στη Super League τονίζοντας ότι στην εταιρία πιστεύουν στη δυναμική και στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Super League οριστικοποιήθηκε η χορηγία της εταιρίας Interwetten, που θα είναι ο μεγάλος χορηγός του πρωταθλήματος για τα επόμενα 2 + 1 χρόνια με συνολικό ποσό ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα σπάσει σε τρεις ισόποσες δόσεις των 2 εκατομμυρίων ευρώ για κάθε χρόνο. Μια χορηγία, της οποίας η πρόταση είχε αρχικά εγκριθεί από το Δ.Σ. της Λίγκας στις αρχές του Ιουνίου.

Ο Country Manager της Interwetten, Μάριος Λευκαρίτης μίλησε στο gazzetta.gr για την οριστικοποίηση της χορηγικής συνεργασίας με τη Super League, την οποία χαρακτήρισε “win – win” με την εταιρία να πιστεύει στην ανάπτυξη και τη δυναμική του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον Μάριο Λευκαρίτη αυτή η χορηγία στοχεύει στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας στο ελληνικό πρωτάθλημα, εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι ελληνικές ομάδες θα δυναμώσουν και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Όπως τόνισε ο κ. Λευκαρίτης, αυτό που θεωρεί πως πρέπει να βελτιωθεί στην ελληνική Λίγκα είναι η αξιοπιστία, τονίζοντας ως προσωπική άποψη πως μελλοντικά ένα πρωτάθλημα με την παρουσία 12 ομάδων θα ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή. Επίσης ο Country Manager της Interwetten πρόσθεσε πως δεν αποκλείει κάποια στιγμή η εταιρία να προχωρήσει σε χορηγίες και σε άλλα αθλήματα, ωστόσο για να γίνει αυτό πρέπει το πρότζεκτ να είναι μακροπρόθεσμο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μάριος Λευκαρίτης στο gazzetta.gr:

Πώς γεννήθηκε η ιδέα για χορηγία στη Superleague;

«Είχαμε κάνει μια μικρή χορηγία με τη Super League, η οποία ήταν αποδοτική και έτσι συμφωνήσαμε σε μια μεγαλύτερη χορηγία για τη στήριξη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Υπήρξε άλλωστε και μια επαγγελματική συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών και γι' αυτόν τον λόγο αποφασίσαμε να προχωρήσουμε και σε μια μεγαλύτερη συνεργασία».

Πώς και δεν απογοητευτήκατε ή δεν αποσύρατε τη συνεργασία με κορονοϊό, κλειστά γήπεδα και όσα συμβαίνουν στο ελληνικό πρωτάθλημα;

«Πιστεύουμε στην ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μπορεί οι παράγοντες των ομάδων να κοιτάζουν τα συμφέροντα τους αντί για το καλό του ποδοσφαίρου, ωστόσο θεωρούμε πως το ποδόσφαιρο έχει δυναμική στην Ελλάδα. Αυτή η συμφωνία είναι μια win – win situation για τις δύο πλευρές».

Τι θα θέλατε να βελτιωθεί στην Ελληνική λίγκα;

«Η αξιοπιστία. Να υπάρξει εμπιστοσύνη στα δικαστικά μέσα της Super League και να μπει το συμφέρον του συνόλου πάνω από όλα».

Τι προβλέπεται στη συμφωνία για την ονοματοδοσία του πρωταθλήματος;

«Είναι μια συμφωνία για 2 + 1 χρόνια και ελπίζω αυτή να βοηθήσει στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου, να κάνει το πρωτάθλημα πιο ανταγωνιστικό και να αυξηθούν τα εισιτήρια στα γήπεδα όταν με το καλό το επιτρέψουν οι συνθήκες και οι φίλαθλοι επιστρέψουν στις εξέδρες. Επίσης να μην έχουμε πρωταθλητή από τον πρώτο γύρο όπως συνέβαινε και οι ελληνικές ομάδες να πραγματοποιούν μια καλή πορεία στην Ευρώπη. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολλές δυνατότητες εκτός των τειχών. Προσωπικά ως Μάριος Λευκαρίτης θεωρώ πως η Ελλάδα μπορεί να δεχθεί ένα πρωτάθλημα 12 ομάδων με δύο γύρους με play off και play out των έξι ομάδων όπου οι πρώτες έξι ομάδες να μην μεταφέρουν τα αποτελέσματα που έχουν κόντρα στις δύο τελευταίες ομάδες. Είναι κάτι που γίνεται σε πρωταθλήματα χωρών με πληθυσμό όπως αυτός της Ελλάδας. Ο οπαδός στην Ελλάδα αγαπά το ποδόσφαιρο, αλλά έχει κουραστεί από το παρασκήνιο».

Ποια τα σχέδια και οι σκέψεις σας συνολικά για τον ελληνικό αθλητισμό; Υπάρχει πιθανότητα για χορηγίες και σε άλλα αθλήματα;

«Βέβαια. Τη δεδομένη στιγμή έχουμε επικεντρωθεί στο ποδόσφαιρο που είναι ο βασιλιάς των σπορ, ωστόσο δεν αποκλείω τίποτα. Αν πειστούμε ότι και σε άλλα αθλήματα υπάρχει ένα πρότζεκτ ανάπτυξης σε βάθος τριών – τεσσάρων χρόνων τότε ναι. Δυστυχώς τόσο οι ομάδες όσο και οι Ομοσπονδίες έχουν βραχυπρόθεσμα πλάνα, ενώ εμείς κάνουμε έναν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό».

Τι σημαίνει η ελληνική αγορά για μια τόσο γνωστή και καταξιωμένη εταιρεία όπως η Interwetten;

«Είναι από τις πιο σημαντικές αγορές και σε μια δύσκολη εποχή εμπιστευόμαστε ένα μεγάλο μέρος των εσόδων μας προκειμένου να γίνει πιο ανταγωνιστικό το άθλημα ώστε να είμαστε όλοι κερδισμένοι από αυτό. Γι' αυτό, όπως προανέφερα, πρόκειται για μια win – win situation για τις δύο πλευρές».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα