Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Πέντε χρόνια για γέλια και για κλάματα (vids)

Αντώνης Σαούλης
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Πέντε χρόνια για γέλια και για κλάματα (vids)

bet365

Αναβολές, διακοπές, παρέμβαση Υπουργών, ματς «κεκλεισμένων», ο τελικός του Βόλου και όλα όσα συμβαίνουν φέτος που πάνε για... ακύρωση του θεσμού!

Στην Ελλάδα είμαστε. Ολο λέμε ότι δεν πρόκειται να μας εκπλήξει τίποτα, αλλά πάντα κάτι... νέο θα συμβαίνει που θα αποτελεί «παγκόσμια πρώτη». Για παράδειγμα. Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας. Τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια το... τερματίσαμε αλλά φέτος καταφέραμε να βάλουμε κι άλλη πίστα. Γιατί το ενδεχόμενο ακύρωσης του τελικού είναι μεγάλο!

Πάμε να θυμηθούμε τι έχει γίνει στους προηγούμενους τέσσερις Τελικούς.

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας 2016: ΑΕΚ-Ολυμπιακός 2-1

Η με λίγα λόγια ο τελικός του... Κοντονή! Ολα ξεκίνησαν μετά τον ημιτελικό ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού όταν μετά τα επεισόδια που έγιναν στην Τούμπα, ο τότε Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής με επίσημη ανακοίνωση αποφάσισε την «οριστική διακοπή κάθε διαδικασίας και αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο» (3 Μαρτίου του 2016)!

Στις 12 Απριλίου ο τότε πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης μαζί με FIFA, UEFA και Κοντονή αποφάσισαν την επανέναρξη του θεσμού μέσα από αρκετές ανακοινώσεις. Ομως στις 6 Μαΐου πάλι ο Σταύρος Κοντονής ανέβαλε τον τελικό ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ «κατόπιν σχετικού αιτήματος της Ελληνικής Αστυνομίας» ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να γίνει στις 7 του μήνα!

Τελικά ο τελικός έγινε στις 17 Μαΐου με τον Σταύρο Κοντονή να ζητάει την αλλαγή στους βοηθούς (σ.σ. επόπτες) του Σιδηρόπουλου!

Στο αγωνιστικό σκέλος η ΑΕΚ επικράτησε με 2-1 του Ολυμπιακού με γκολ του Μάνταλου (38') και του Τζεμπούρ (51). Ο Τσόρι είχε μειώσει για τους «ερυθρόλευκους» στο 84'.

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας 2017: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1

Με λίγα λόγια ο τελικός του... Βόλου! Δεν χρειάζεται να γράψουμε περισσότερα για τον συγκεκριμένο τελικό και τα όσα έγιναν πριν την έναρξη του.

Καλύτερα να μιλήσει η εικόνα από μόνη της για όσους το έχουν ξεχάσει.

Στο αγωνιστικό σκέλος ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-1 με τα γκολ των Μπίσεσβαρ (24') και Ενρίκε (81'). Ο Χριστοδουλόπουλος είχε ισοφαρίσει στο 27' για την ΑΕΚ.

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας 2018: ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 0-2

Μετά τον τελικό του Βόλου είχαμε τον τελικό του ΟΑΚΑ. Πάλι καλά που δεν είχαμε τα ίδια του Πανθεσσαλικού αλλά και πάλι δεν έλειψαν τα επεισόδια. Μασκοφόροι εντός γηπέδου, επεισόδια έξω από το ΟΑΚΑ πριν και μετά το τέλος του τελικού, ξύλο και στα επίσημα!

Παρά το γεγονός ότι είχαμε ΟΛΑ ΑΥΤΑ, εντούτοις με τα όσα έχουμε δει τα τελευταία πέντε χρόνια μάλλον ήταν ο πιο... ποδοσφαιρικός τελικός. Είχαμε και ξένο διαιτητή για πρώτη φορά! Τον Φερνάντες Μπορμπαλάν ο οποίος δεν πίστευε με τα όσα έβλεπε στο ζέσταμα.

Αγωνιστικά ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 με τα γκολ των Βιεϊρίνια και Πέλκα.

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας 2019: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-0

Με Υφυπουργό Αθλητισμού τον Γιώργο Βασιλειάδη ο τελικός διεξήχθη χωρίς κόσμο! Ο κύριος Βασιλειάδης μετά από εισήγηση της ΔΕΑΒ αλλά και διαβούλευση με ΕΛΑΣ, ΕΠΟ, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αποφάσισε ο τελικός του Κυπέλλου να γίνει κεκλεισμένων των θυρών!

Μετά τον τελικό έγινε γνωστό επίσης πως άλλαξαν ρόλους οι διαιτητές του αγώνα τελευταία στιγμή όταν και αναγράφηκαν αυτές στο φύλλο αγώνα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το τρίτο σερί Κύπελλο της ιστορίας του με το γκολ του Ακπομ.

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας 2020: Ολυμπιακός-ΑΕΚ -

Εδώ το σίριαλ δεν έχει τελειώσει. Την Δευτέρα περιμένουμε την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ για να μάθουμε τι θα γίνει με τον φετινό τελικό. Εναν τελικό που είχε προγραμματιστεί για τις 26 Ιουλίου, αλλά δεν πρόκειται να γίνει την συγκεκριμένη ημερομηνία.

Οι πιθανότητες να έχουμε... ακύρωση (γιατί έχουμε σίγουρα αναβολή) πλέον είναι αρκετές.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα