Όταν Χούμπελ και ΚΕΔ συμμετείχαν (άθελά τους) στην προπαγάνδα κατά των διαιτητών…

Όταν Χούμπελ και ΚΕΔ συμμετείχαν (άθελά τους) στην προπαγάνδα κατά των διαιτητών…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου υπενθυμίζει τι συνέβη μετά το Βόλος-Ολυμπιακός που και πάλι ήρθε στην επικαιρότητα όσον αφορά στο κομμάτι της διαιτησίας.


Το θέμα ΦΥΣΙΚΑ και δεν είναι ότι η ΚΕΔ μετά από εφτά ολόκληρους μήνες απέδειξε πώς στο παιχνίδι Βόλος-Ολυμπιακός σωστά δεν μέτρησε το τέρμα του Σουντανί. Έτσι και αλλιώς αυτή ήταν μία δύσκολη φάση. Ήταν δύσκολη βέβαια και τότε που εσκεμμένα έγινε χαμός εξαιτίας της και με σκοπό να πιεστούν όλοι οι επόμενοι που θα σφύριζαν τον Ολυμπιακό


Το θέμα είναι ότι εξαιτίας των οργανωμένων αντιδράσεων που τότε προκλήθηκαν και όλης της προπαγάνδας που στήθηκε για να κινηθεί το σύστημα του Ολυμπιακού το οποίο «έπρεπε» να δημιουργήσει τοξικό κλίμα γύρω από το πρωτάθλημα, επηρεάστηκαν και η ΚΕΔ, αλλά και ο εντεταλμένος εκπρόσωπος FIFA και UEFA.


Και όμως είναι αλήθεια! Με αφορμή αυτή τη φάση, η «κακή» ΚΕΔ της… εξυγίανσης, έπαιξε τότε ρόλο υπέρ της ερυθρόλευκης προπαγάνδας! Η ΚΕΔ αποδέχθηκε ότι το γκολ ήταν καθαρό και εξέδωσε αυτή την ανακοίνωση παρεμβαίνοντας για ΠΡΩΤΗ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ φορά στο πρωτάθλημα για ένα θέμα διαιτησίας. Και όμως… Στην όλη πίεση που ασκούσε ο Ολυμπιακός, συμμετείχε και η ΚΕΔ στέλνοντας μήνυμα σε όλους τους διαιτητές. Το έκανε ΜΟΝΟ για τον Ολυμπιακό! Εκτέθηκαν με αυτό τον τρόπο, για μία σωστή διαιτητική απόφαση. Η ΚΕΔ που νωρίτερα διαμαρτυρόταν για τις πιέσεις που ασκούνται στους διαιτητές, έκανε ακριβώς το ίδιο μετά από ματς του Ολυμπιακού! Γιατί;


Είναι αλήθεια και κάτι ακόμη…


Τον Δεκέμβριο και μετά το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-1, ο Χέμπερτ Χούμπελ που βρίσκεται στο «Γ. Καραϊσκάκης», δέχεται φραστική επίθεση! Το γεγονός καταγγέλλεται και από την UEFA σε επίσημη ανακοίνωσή της: «Το συμβάν που έλαβε χώρα στο γήπεδο Καραϊσκάκη, εμπλέκοντας υψηλόβαθμους αξιωματούχους της FIFA και της UEFA συζητήθηκε ενδελεχώς και καταδικάστηκε από όλους. Αναλυτικές αναφορές συντάχθηκαν και θα αξιολογηθούν αναλόγως».


Τι ακολούθησε;


Μετά το Βόλος-Ολυμπιακός ο Χούμπελ βγάζει ανακοίνωση και για το γκολ που τελικά αποδείχθηκε ότι σωστά δεν μέτρησε (έτσι και αλλιώς ήταν δύσκολη φάση) παίρνει τη θέση του Ολυμπιακού ο οποίος πιέζει και διαμαρτύρεται εκείνες τις ημέρες και με την σειρά του συμμετέχει σε αυτό το ίδιο παιχνίδι εντυπώσεων! Αυτή ήταν η μόνη παρέμβαση Χούμπελ για θέματα διαιτησίας! Γιατί άραγε εκτέθηκε και αυτός τόσο πολύ; Γιατί δεν παρενέβη για το πέναλτι στον Μπαράλες που έγινε στο Καραϊσκάκη; Για το πέναλτι υπέρ του ΟΦΗ; Για το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός; Γιατί δεν έβγαλε ανακοίνωση για το οφσάιντ γκολ του Ολυμπιακού στο κύπελλο με τον ΠΑΟΚ που ήταν και απόλυτα ξεκάθαρο;


Όλα αυτά δεν τα σημειώνουμε τώρα για πρώτη φορά. Τα γράψαμε και τότε. Αρχές αλλά και μέσα Ιανουαρίου!

Η «κακή» ΚΕΔ και ο ίδιος ο εντεταλμένος της UEFA, άθελά τους προφανώς, συμμετείχαν σε αυτό το επικοινωνιακό παιχνίδι του Ολυμπιακού και με τις επίσημες τοποθετήσεις τους δημιούργησαν κλίμα στις τάξεις των διαιτητών που «κυνηγήθηκαν», μηνύθηκαν και πιέστηκαν με κάθε τρόπο!

Έγινε και αυτό φέτος και τώρα ήρθε απλά ο καιρός να το ξαναθυμίσουμε, όπως πρέπει να θυμηθούμε και τα όσα προσπάθησε να περάσει η προπαγάνδα κατά του ΠΑΟΚ για το γκολ στη Λαμία που φυσικά ήταν πεντακάθαρο! Εκείνοι όμως «έπρεπε» να φωνάζουν για το αντίθετο…

* Μήπως παρόμοιο δεν ήταν και το σκηνικό που στήθηκε από αυτή την ίδια προπαγάνδα για την ΕΕΑ και τη δεσμευτικότητα της εισήγησής της; Επί έξι μήνες όλοι οι επίσημοι και ανεπίσημοι εκπρόσωποι της ΠΑΕ Ολυμπιακός προσπαθούσαν να πείσουν και να πιέσουν για το ότι ο κουμπάρος του Αυγενάκη και οι Μαρούπα-Αρκούδης έχουν το αλάθητο και είναι οι μόνοι που μπορούν να κρίνουν την πολυιδιοκτησία! Κάθε μέρα έγραφαν και μιλούσαν… Πίεζαν με ότι αυτό σημαίνει για ένα θέμα που ασχολούνται 10-20-30 ΜΜΕ συγκεκριμένης ιδιοκτησίας ή κατεύθυνσης ! Όλως παραδόξως το Πρωτοβάθμιο της Λίγκας και η Εφέσεων της ΕΠΟ, αρνήθηκαν να δικάσουν επί της ουσίας, αποδεχόμενοι τα περί… δεσμευτικότητας. Μετά από τρεις-τέσσερις μήνες βέβαια ήρθε το CAS και τους εξέθεσε δημόσια με την ανακοίνωσή του. Τους εξέθεσε πανευρωπαϊκά και φυσικά τους οδήγησε σε παραίτηση! Ε και; Ξεφτιλίστηκε η ελληνική ποδοσφαιρική δικαιοσύνη…

Η «δουλειά» του Ολυμπιακού όμως είχε ήδη γίνει! Ο ΠΑΟΚ σύρθηκε για τόσο μεγάλο διάστημα και αποπροσανατολίστηκε παίζοντας με αλλοιωμένη βαθμολογία επί τέσσερις ολόκληρους μήνες!

Όλα αυτά γράφονται για του χρόνου που θα έχουμε τα ίδια… Η τακτική «έπιασε» και είναι δεδομένο ότι θα συνεχιστεί, από εκείνους που οργανώνουν και συμμετέχουν την προπαγάνδα μια και θέλουν να παίρνουν κομμάτι της επιτυχίας από την ομάδα τους και τον προπονητή τους που προσπαθούν μέσα στο γήπεδο. Έτσι έμαθαν!

Τώρα όμως όλοι ξέρουν… Γι’ αυτό και το ξαναγράφουμε: Όποιος από εδώ και πέρα πιέζεται, όποιος από εδώ και πέρα φοβάται με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει με βάσεις τους νόμους και τους κανόνες, είναι το ίδιο ένοχος με αυτόν που… ανενόχλητος από τις Αρχές, συνεχίζει και του κάνει «bullying».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.