Παναθηναϊκός: Ο βοηθός από την Μασία και η πίστη του Ρόκα

Παναθηναϊκός: Ο βοηθός από την Μασία και η πίστη του Ρόκα

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Ο βοηθός από την Μασία και η πίστη του Ρόκα

bet365

Οι βοηθοί του Ντάνι Πογιάτος που έχουν ως κοινό παρανομαστή την Βαρκελώνη και η σιγουριά του Τσάβι Ρόκα για την σύνθεση του επιτελείου.

Όσο σημαντικός είναι ο προπονητής κάθε ομάδας, αλλά τόσο σημαντικό είναι και το επιτελείο που τον συνοδεύει, οι άνθρωποι που βρίσκονται στο πλευρό του και είναι υπεύθυνοι για την φυσική κατάσταση, τους τερματοφύλακες, την ανάλυση του αντιπάλου. Δεν είναι τυχαίο πως κορυφαίοι προπονητές στον κόσμο, ο Γιούργκεν Κλοπ και ο Πεπ Γκουαρδιόλα, δίνουν ιδιαίτερη σημασία στους ανθρώπους που βρίσκονται στο πλευρό τους.

Μαζί με την ανακοίνωση της πρόσληψης του Ντάνι Πογιάτος, ο Παναθηναϊκός έκανε γνωστό και το τιμ που έρχεται να δουλέψει μαζί με τον Καταλανό πρώην προπονητή της ακαδημίας της Ρεάλ. Κοινός παρανομαστής και των τριών προπονητών είναι η Βαρκελώνη. Όλοι έχουν κάνει τα πρώτα τους βήματα στην πρωτεύουσα της Καταλονίας και έχουν την ίδια ποδοσφαιρική φιλοσοφία. Η πρόσληψή τους έγινε έπειτα από συνεργασία του Ρόκα με τον Πογιάτος.

Μάλιστα, ο τεχνικός διευθυντής του Τριφυλλιού έχει εκφράσει προς την διοίκηση του συλλόγου την σιγουριά, την πίστη και την βεβαιότητά του πως το επιτελείο του Πογιάτος είναι το καλύτερο δυνατό!

Ο βοηθός από την Μασία

Ο άμεσος συνεργάτης του Πογιάτος θα είναι ο Μαρθέλ Σανς Ναβάρο. Ο 38χρονος προπονητής έχει εργαστεί για δώδεκα χρόνια στην ακαδημία της Μπαρτσελόνα, όντας τεχνικός στις μικρές ηλικιακά ομάδες των μπλαουγκράνα.

Έχει εργαστεί ως βοηθός του προπονητή της Κ15, της Κ16 και της Κ19 αλλά και ως πρώτος προπονητής της Κ10, της Κ12 και της Κ13.

Ο έμπειρος γυμναστής

Πιο... ψημένος στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι ο γυμναστής του επιτελείου, Μιγκέλ Γκομίλα Αντρέου. Έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στη Γέιδα από το 2008 έως και το 2012. Το καλοκαίρι του 2012 εντάχθηκε στη δεύτερη ομάδα της Εσπανιόλ, όπου και παρέμεινε για δύο χρόνια πριν μεταπηδήσει στην πρώτη ομάδα των Καταλανών.

Το 2016 εντάχθηκε στο τεχνικό επιτελείο της Ρουμπίν Καζάν και ένα χρόνο αργότερο στην Αχμάτ Γκρόζνι. Το 2017 επέστρεψε στην Ισπανία για λογαριασμό της Μαγιόρκα όπου και παρέμεινε μέχρι το 2019.

Ο 35χρονος προπονητής τερματοφυλάκων

Θα μπορούσε να παίζει ποδόσφαιρο. Στην ηλικία των 35 ετών, ο Χοσέπ Πασκουάλ Τραβάλ μετρά ήδη σχεδόν μια δεκαετία ως προπονητής τερματοφυλάκων!

Έκανε τα πρώτα του βήματα στη δεύτερη ομάδα της Εσπανιόλ από το 2011 έως και το 2013. Στη συνέχεια εντάχθηκε στο τεχνικό επιτελείο της ολυμπιακής ομάδας του Μπαχρέιν, πριν επιστρέψει το 2015 στην πατρίδα του και αναλάβει την εθνική Νέων της Καταλονίας.

Το 2016 πήγε στην Κύπρο και εργάστηκε στην Ανόρθωση, ενώ στη συνέχεια για μια διετία, ως και το 2018, προσλήφθηκε από την Αλ Ραγιάν του Κατάρ. Τη σεζόν 2018/19 εντάχθηκε στο επιτελείο της γαλλικής Τουλούζ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα