Τον Παπασούλη θα σταυρώσεις ρε ελληνικό ποδόσφαιρο ;

Χρήστος Κιούσης Χρήστος Κιούσης
Τον Παπασούλη θα σταυρώσεις ρε ελληνικό ποδόσφαιρο ;

bet365

Και ξαφνικά ο απόλυτος φταίχτης του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει όνομα και λέγεται Ευθύμης Παπασούλης ! Είναι ορθοπεδικός-χειρουργός και ελέγχεται όχι για ιατρική πράξη αλλά για γραμματειακή αβλεψία!

Από χτες που έσκασε το «θέμα» με τα ληξιπρόθεσμα δελτία υγείας ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ παρακολουθώ το θέμα και λέω δεν μπορεί μάλλον για πλάκα το αναφέρουν. Τα δελτία αυτά ως επί το πλείστον έληγαν τέλη Ιουνίου – αρχές Ιουλίου σε μια σεζόν που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έχε τελειώσει στα τέλη Μαϊου. Με τα γνωστά του κορονοιού και lockdown θέματα η σεζόν ακόμα παίζει ως την προσεχή Κυριακή. Οι κάρτες υγείας των αθλητών προφανώς αναφέρονται στη γενικότερη υγειονομική κατάσταση των παικτών, σε καρδιολογικούς ελέγχους, σε αιματολογικές εξετάσεις κλπ και είναι εκπρόθεσμες άλλες κατά 15 κι άλλες κατά 5 ημέρες.

Αντί να θεωρείται αυτονόητο από τη διοργανώτρια αρχή ότι η ισχύς των καρτών παρατείνεται κατά λίγες ημέρες έως ότου λήξει το πρωτάθλημα, έσκασε η «βόμβα» μετά το χτεσινοβαδινό ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, ξεκίνησε η μάχη για το «φιάσκο» που έθετε σε κίνδυνο τη 2η θέση του ΠΑΟΚ για την έξοδο στα προκριματικά του Champions League. Όλος ο μηχανισμός του υπέροχου ελληνικού ποδοσφαίρου έστρεψε τα φώτα, το βλέμμα και τους αλαλαγμούς κατά ενός νέου, σοβαρού και ικανού επιστήμονα, του Μάκη Παπασούλη.

Ακούω από το πρωί τον κάθε τυχάρπαστο ραδιοφωνικό παραγωγό της συμφοράς να κράζει τον Παπασούλη. Διαβάζω το κάθε αρρωστάκι-ρεπόρτερ που μιλάει και γράφει σπαστά ελληνικά να κρίνει τον Παπασούλη. Τολμούν οι εκδότες-διευθυντές με τα εμετικά πρωτοσέλιδα που στέλνουν κόσμο να σκοτώνεται σε ραντεβού θανάτου να σχολιάζουν τον Παπασούλη. Το ίδιο το ελληνικό ποδόσφαιρο, το τόσο τυπικό σε όλα τα άλλα με την εκπληκτικά εύρυθμη λειτουργία βγάζει φταίχτη τον Παπασούλη. Και όλοι μαζί με κομμένη την ανάσα περίμεναν την παρέλευση του 48ωρου για να δουν αν θα κάνει καταγγελία η ΑΕΚ κι αν θα τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ. Θα τρελαθούμε σε αυτή τη χώρα!

Κατ’ αρχάς αν ο επιστήμονας Μάκης Παπασούλης ήταν τόσο ανεύθυνος να εκθέσει σε υγειονομικό κίνδυνο τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ ή τους αντιπάλους τους, τι νόημα έχει το 48ωρο που μετά την παρέλευσή του η «παρανομία» παραγράφεται; Ας δικαζόταν το παράπτωμα οποτεδήποτε και μάλιστα αναδρομικά! Τι νόημα έχει κάτι καταφανέστατα τυπικό να κρίνει το αποτέλεσμα ενός αγώνα, ενός πρωταθλήματος κλπ ; Ο ΠΑΟΚ δεν έπαιξε με παίκτες που δεν του άνηκαν, που δεν απαρτίζουν το ρόστερ του νόμιμα, ούτε η ομάδα του ΠΑΟΚ πήρε κανένα πλεονέκτημα έναντι αντιπάλων επειδή έληξαν πριν μερικές ημέρες οι κάρτες υγείας. Μη μου πείτε ότι ο Βιερίνια, ο Τζόλης και οι υπόλοιποι ήταν τέλη Ιουνίου καρδιολογικά επαρκείς αλλά κινδύνεψαν 15 μέρες μετά!

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο που όποια ρημάδα μέρα κι αν ανοίξεις όποιο site, κάποιοι είναι στα δικαστήρια υπόδικοι για αλλοίωση αποτελεσμάτων, για οικονομικά σκάνδαλα, για χρέη, για πλαστά και εικονικά συμβόλαια, για ξυλοδαρμούς, για βία μέχρι και για ηθική και φυσική αυτουργία σε δολοφονία, σε αυτό το μπουρδέλο ελληνικό ποδόσφαιρο «φιάσκο» ονομάζεται μια τυπικούρα και «ένοχος» ένας γιατρός που δεν είδε μια σφραγίδα. Ωραία! Εκτελέστε τον.

Να πάμε και στα πιο «ιατρικά» θέματα; Από όλους τους ιατρούς που συμμετείχαν στο ελληνικό ποδόσφαιρο που έκαναν λάθος διαγνώσεις, αποτυχημένες αποκαταστάσεις, που υπάκουσαν προέδρους και καθυστέρησαν απαραίτητα χειρουργεία ή έριξαν στο γήπεδο ανέτοιμους ποδοσφαιριστές, που επέτρεψαν και υπέγραψαν να γίνουν ματς σε ακατάλληλους αγωνιστικούς χώρους, από όλους αυτούς τους «λαμπρούς επιστήμονες», θα κυνηγήσουμε αυτόν που είχε τις λιγότερες γραμματειακές ικανότητες;

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής επαγγελματικής μου δραστηριότητας έχω γνωρίσει πολλά νέα σε ηλικία στελέχη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Είναι άνθρωποι που θα στέκονταν άνετα σε οποιονδήποτε επαγγελματικό στίβο γιατί είναι ικανοί και μπράβο σε αυτόν που στελέχωσε την εταιρία. Τον Μάκη Παπασούλη τον συνάντησα στο χειρουργείο. Χειρούργησε τον γιο μου πρόσφατα για πρόσθιο χιαστό και όχι δεν είναι φίλος μου, πληρώθηκε κανονικά. Δεν τον επέλεξα μάλιστα εγώ αλλά η πρώην σύζυγός μου. Θα ήμουν κομπλεξικός αν δεν παραδεχόμουν ότι ήταν μια άριστη επιλογή χειρουργού. Νέος άνθρωπος, πολύ σοβαρός, «καλό χέρι» όπως λέει η πιάτσα και ποδοσφαιράνθρωπος όπως θα διαπιστώσετε αν πάτε στο ιατρείο του και δείτε τις κρεμασμένες ποδοσφαιρικές εμφανίσεις.

Δυστυχώς από χτες βράδυ άτυχος. Κρίθηκε ανεπαρκής από σύσσωμη την κοινότητα του ικανότατου, φερέγγυου, τυπικότατου και αλάνθαστου ελληνικού ποδοσφαίρου. Μάκη Παπασούλη ή πολύ άτυχος στάθηκες ή πολύ τυχερός. Σε κάθε περίπτωση μόλις επιστρέψει ο Κωνσταντίνος από την κατασκήνωση θα κλείσουμε ραντεβού για επανεξέταση. Και για να μην το ξεχάσεις θα το κανονίσουμε με τη γραμματέα σου. Για αυτό υπάρχουν οι γραμματείς άλλωστε.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Χρήστος Κιούσης
Χρήστος Κιούσης

Ο Χρήστος Κιούσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά ζει κι εργάζεται στην Θεσσαλονίκη από το 1997. Σπούδασε Κινηματογράφο και Τηλεόραση στη Σχολή Σταυράκου και digital marketing. Mιλάει Αγγλικά κάθε μέρα, Γερμανικά όποτε τα θυμηθεί και Ιταλικά στις διακοπές κυρίως αν χρειαστεί να παραγγείλει φαγητό στην Ιταλία. Εργάζεται σε τηλεοπτικές παραγωγές από το 1994. Συμπαρουσιάζει τη σατιρική εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» στον ΑΝΤ1 και το "Βινύλιο" στο ίδιο κανάλι.

Είναι φίλαθλος από μικρός και πατέρας τριών υπέροχων παιδιών. Έχει παίξει μπάσκετ ως νέος με επιεικώς μέτριες επιδόσεις και τένις ως μεσήλικας με ακόμα πιο φτωχά αποτελέσματα. Του αρέσουν το γράψιμο, οι συνεντεύξεις, το ραδιόφωνο, η παραγωγή τηλεοπτικού περιεχομένου και τα ταξίδια κι ελπίζει μια μέρα, να μπορέσει να τα συνδυάσει όλα επαγγελματικά.