Μαρτίνς: «Στον Ολυμπιακό βρήκα όλα τα εφόδια για να εξελιχθώ, είμαι περήφανος για το προπονητικό μου ταξίδι»

Μαρτίνς: «Στον Ολυμπιακό βρήκα όλα τα εφόδια για να εξελιχθώ, είμαι περήφανος για το προπονητικό μου ταξίδι»

Gazzetta team
Μαρτίνς: «Στον Ολυμπιακό βρήκα όλα τα εφόδια για να εξελιχθώ, είμαι περήφανος για το προπονητικό μου ταξίδι»

bet365

Ο Πορτογάλος τεχνικός και πρωταθλητής με τον Ολυμπιακό σε μία τηλεοπτική του συνέντευξη μίλησε για τους Πειραιώτες, την καριέρα του, τον Σάντος αλλά και το πως συνδυάζει την δουλειά του προπονητή και την οικογένεια.
Ο Πέδρο Μαρτίνς μιλώντας στην εκπομπή Super Μπάλα Live της Τετάρτης στο MEGA (και στους Αντώνη Καρπετόπουλο και Κώστα Νικολακόπουλο και ενώ το κυρίως μέρος της συνέντευξής του θα προβληθεί την προσεχή Κυριακή) στάθηκε σε αρκετά θέματα. Προφανώς για τον Ολυμπιακό αλλά και την πορεία του. Ειδικότερα μεταξύ άλλων είπε για:
Το γεγονός ότι δουλεύει εκτός Πορτογαλίας: Δεν έφυγα σχεδόν αμέσως. Δουλεύω ως προπονητής 14 χρόνια. Τα 2 τελευταία στο εξωτερικό. Η καριέρα μου στην Πορτογαλία εξελίχθηκα ως παίκτης αλλά και μέσα από τις προπονήσεις μου. Εξελίχθηκα επαγγελματικά στην Πορτογαλία. Μόνο τα 2 τελευταία χρόνια είμαι στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Όταν ήρθα ήμουν σχεδόν 48 χρόνων. Δεν ήμουν τόσο νέος. Όλα όμως έχουν τον χρόνο τους. Πίστευα πως ήταν η ώρα να φύγω από την Πορτογαλία και χαίρομαι που το έκανα.
Τον πρωταθλητισμό και τον Ολυμπιακό: Κανένας προπονητής δεν γεννιέται πρωταθλητής. Όλοι ξεκινάνε από το μηδέν. Εγώ έκανα το δικό μου ταξίδι. Προφανώς και ο Ολυμπιακός είχε προπονητές που έγιναν πρωταθλητές με εκείνον και όχι νωρίτερα. Εγώ έκανα το δικό μου ταξίδι και είμαι περήφανος για αυτό. Ξεκίνησα από χαμηλά. Από το μηδέν. Όλα όσα κατάφερα ήταν αποτέλεσμα της δουλειάς μου. Τώρα που είμαι στον Ολυμπιακό βρήκα όλα τα απαραίτητα στοιχεία και εφόδια για να εξελιχθώ και να προπονήσω μελλοντικούς πρωταθλητές. Όλα έχουν μπει σε μία ροή αλλά και πάλι κανένας προπονητής δεν γεννιέται πρωταθλητής. Είναι μία σταδιακή εξέλιξη.
Την προπονητική σχολή της Πορτογαλίας: Πρώτον προσαρμοζόμαστε επειδή είμαστε καλοί. Σας αφήσαμε να κερδίσετε το Euro 2004 (χαμόγελα μετά την ατάκα του). Ερχόμαστε εδώ για να πετύχουμε ως προπονητές. Όχι η σχολή προπονητών στην Πορτογαλία είναι πολύ καλή. Έχουμε ποιότητα και αφοσίωση. Τα τελευταία 20 χρόνια έχουν βελτιωθεί ως προπονητές. Υπήρξαν προπονητές σημαντικοί για την εξέλιξή μας. Είναι και η εκπαίδευσή μας στις Εθνικές ομάδες. Θα ήθελα να αναφέρω έναν προπονητή. Είναι πιθανώς ο πιο γνωστός στην Ελλάδα. Ο Φερνάντο Σάντος, που έκανε φοβερή δουλειά στην Ελλάδα.
Το πως προσαρμόστηκε στην Αθήνα και το ότι η σύζυγός του είναι εδώ μαζί του αλλά όχι τα παιδιά του: Συνήθως λέω ότι το σπίτι μου είναι ο Ρέντης και ότι τα 2 τελευταία χρόνια η οικογένειά μου είναι ο Ολυμπιακός. Όχι. Η γυναίκα μου με ακολουθεί παντού. Τα παιδιά μου είναι συνήθως στην Πορτογαλία. Για να τα βλέπω τα επισκέπτομαι αλλά συνήθως με επισκέπτονται εκείνα επειδή έχω πιο πιεστικό πρόγραμμα. Βασικά έχω να δω τον γιο μου από τα Χριστούγεννα. Αυτά έχει η δουλειά. Ευτυχώς έχω δύο φοβερά παιδιά για τα οποία είμαι πολύ περήφανος. Δείχνουν σεβασμό και μου επιτρέπουν να κάνω την δουλειά μου. Ποτέ δεν δημιουργούσαν προβλήματα ή μπελάδες και καταλαβαίνουν το πάθος του πατέρα τους. Το σέβονται. Πορεύονται ξέροντας ότι ο μπαμπάς είναι πάντα εδώ για να τους προσφέρει ότι χρειάζονται για να είναι χαρούμενα.
Τα παιδιά του και το ότι παντρεύτηκε νέος: Ο Ρικάρντο είναι 26. Η Μπάρμπαρα είναι 23. Έγινε 23 στις 20 Ιουνίου. Ναι παντρεύτηκα μικρός. Όταν έπαιζα ποδόσφαιρο επαγγελματικά ήταν η δεκαετία του 1990 και όλοι παντρεύονταν σε μικρή ηλικία. Ευτυχώς πληρωνόμασταν καλά και αυτό μας επέτρεπε να παρέχουμε ασφάλεια στην οικογένειά μας. Τότε οι παίκτες παντρεύονταν μικροί. Τώρα όχι τόσο. Όμως τότε λόγω της σταθερότητας που υπήρχε ήταν συχνό φαινόμενο.
Το εάν έχει συμβουλεύσει τους παίκτες του να παντρευτούν νέοι: Δεν είναι στο χέρι μου. Ήδη περνάνε πολλά από το χέρι μου. Δεν θέλω να ελέγχω την προσωπική ζωή τους. Κάνουν αυτό που θεωρούν καλύτερο για τους ίδιους. Έχω και ανύπαντρους παίκτες με παιδιά. Είναι η εξέλιξη της εποχής. Η κοινωνία αλλάζει.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα