Και με τη Γουλβς ο Ολυμπιακός ένα γκολ θα θέλει…

Και με τη Γουλβς ο Ολυμπιακός ένα γκολ θα θέλει…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος αναλύει στο blog του στο gazzetta το πιο σοβαρό θέμα που πρέπει να απασχολεί αυτή την στιγμή τον Ολυμπιακό…

Αν δει κάποιος με λίγη προσοχή τα χάϊ λάϊτς του κυριακάτικου Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ (0-1) θα διαπιστώσει δύο πράγματα, μεταξύ άλλων: Ένα ότι ο ΠΑΟΚ είχε περισσότερες επικίνδυνες επιθέσεις από τον Ολυμπιακό. Δύο ότι ο Ολυμπιακός είχε περισσότερες καθαρές ευκαιρίες για γκολ από τον ΠΑΟΚ!

Η στατιστική κατέγραψε 36 επικίνδυνες επιθέσεις του Ολυμπιακού και 56 του ΠΑΟΚ! Τελικές 5-10! Κόρνερ 4-8! Ωστόσο, φάσεις για γκολ ήταν η κεφαλιά του Σεμέδο στο εξωτερικό μέρος της συμβολής των δοκαριών, η άλλη φαρμακερή κεφαλιά του Χασάν (λίγο άουτ, κι αυτή από στημένη φάση), το απευθείας βολέ του Χασάν που έδιωξε ο Πασχαλάκης και βέβαια η φάση διαρκείας στο τέλος, με Σισέ και Χασάν, με το γκολ-οφσάϊντ. Κι από την άλλη, υπήρχε το γκολ του ΠΑΟΚ και δύο ευκαιρίες, μία του Μπίσεσβαρ στην αρχή και μία του Γιαννούλη μετά το 50’.

Προσέξτε, δεν λέω ότι ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος. Λέω ότι είχε πιο καθαρές ευκαιρίες για γκολ. Ήταν ένα ντέρμπι που φώναζε από μακριά ότι θα κρίνονταν στο 1-0. Όπως άλλωστε σχεδόν όλα τα μεταξύ τους φετινά ντέρμπι (Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-1 τώρα, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-1, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός ξανά 0-1, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-1, ακόμη κι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-0, με το δεύτερο γκολ στο τέλος).

Επί της ουσίας, αυτό που μας μένει από αυτό το ματς ήταν ότι, «ένα γκολ ήθελε ο Ολυμπιακός». Μόνο που το ίδιο ισχύει και για το αμέσως προηγούμενο ντέρμπι, το ΠΑΟ-Ολυμπιακός (0-0). Κι εκεί «ένα γκολ ήθελε ο Ολυμπιακός», όμως το γκολ δεν ήρθε ποτέ. Και με τη Γουλβς στις 6 Αυγούστου πιθανότατα «ένα γκολ θα θέλει ο Ολυμπιακός»-εξάλλου, χωρίς γκολ αποκλείεται να περάσει μετά το 1-1 στον Πειραιά! Ενδεχομένως ακόμη και στον τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ, «ένα γκολ θα θέλει»! Άλλωστε, αν δούμε τα φετινά ντέρμπι του Ολυμπιακού, σχεδόν όλα κάπως έτσι είναι.

Κατέγραψα πιο πάνω τι έγινε με τον ΠΑΟΚ, με την ΑΕΚ 0-0 στο ΟΑΚΑ και 2-0 στο Καραίσκάκη με το δεύτερο γκολ στο τέλος, με τον ΠΑΟ 1-0 στο Καραϊσκάκη και 0-0 κι 1-1 στο ΟΑΚΑ. Λίγα έχουν «ξεφύγει» από τον κανόνα (το 2-3 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, το 2-1 επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, το 3-0 επί του ΠΑΟ στο Καραϊσκάκη). Όπως άλλωστε και στα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ! Όλα «εκεί γύρω» κρίνονται: 0-1 από την Άρσεναλ, 1-0 επί της Άρσεναλ στο 90λεπτο, 1-1 με τη Γουλβς…

Πού θέλω να καταλήξω: ο Ολυμπιακός με το μηδέν ενεργητικό τον τελευταίο καιρό σε δύο σημαντικά παιχνίδια(με ΠΑΟ 0-0 και ΠΑΟΚ 0-1), μας θυμίζει ότι μέσα στη σεζόν είχε και πολλά παιχνίδια με μεγάλες δυσκολίες στο γκολ. Να θυμίσω τα 0-0 όχι μόνο στο ΟΑΚΑ (με ΑΕΚ) και στην Τσεχία (Πλίζεν), αλλά και σε Ξάνθη και Βόλο (πρωτάθλημα) και Λαμία (Κύπελλο), το 0-1 από την Άρσεναλ, το 0-2 στο Μόναχο, αλλά και πάρα πολλά παιχνίδια στα οποία ο Ολυμπιακός έβαζε τσίμα τσίμα ένα γκολ: Σε εννιά από αυτά είχε την τεράστια επιτυχία να τα κερδίσει όλα με 1-0! Σε τρία έφερε ισοπαλίες (1-1 με ΠΑΟ και Πανιώνιο έξω και με ΠΑΟΚ μέσα). Και στο ένα έχασε (1-3 από Ερυθρό Αστέρα).

Κοινώς, ο Ολυμπιακός πρέπει να ξαναβρεί επειγόντως την επιθετική του παραγωγή κι αποτελεσματικότητα. Έχει δύο ντέρμπι με την ΑΕΚ, εκ των οποίων ο ένας είναι τελικός. Κι έχει και το τεράστιας σημασίας ματς με τη Γουλβς. Κι οι δύο αμυντικογενείς ομάδες, που παίζουν με πέντε πίσω, οργανώνονται και δεν είναι εύκολο να τους κάνεις φάση. Και οι δύο με ποιότητα μπροστά, η Γουλβς με ποιότητα και σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ (Χιμένεθ, Ζότα, Τραορέ), η ΑΕΚ με ποιότητα σε επίπεδο Σούπερ Λιγκ (Ολιβέϊρα, Λιβάγια, Μάνταλος, Αραούχο). Είναι αντίπαλοι, που θα θελήσουν να πάνε τα ματς με τον Ολυμπιακό στο 1-0 υπέρ τους. Να μην φάνε γκολ και να βάλουν ένα. Άρα, ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι έτοιμος να τους αντιμετωπίσει ανάλογα.

Για παράδειγμα, ο Ολυμπιακός έχει ξεχάσει τι θα πει γκολ από κόρνερ η, φάουλ! Προ κορωνοϊού (!!!) έχει σκοράρει τελευταία φορά από στατική φάση, με τον Σισέ στο Λονδίνο…Κι έχει τρεις στόπερ 1μ90, τον Χασάν 1μ90 και τους Ελ Αραμπί και Μπουχαλάκη 1μ85…

Ο Σεμέδο έχει να σκοράρει από τον περασμένο Νοέμβριο! Και τώρα που την έκανε την καλή ενέργεια, στάθηκε άτυχος με το δοκάρι. Ο Μπα δεν έχει σκοράρει ποτέ, μολονότι παίρνει καλές θέσεις κι έχει καλό άλμα-στις εκτελέσεις όμως είναι λες και θέλει ευθυγράμμιση! Ο Σισέ μετά την Άρσεναλ τίποτα-μόνο στην Τούμπα για το Κύπελλο είχε χάσει τέσσερα γκολ σε στημένα! Ο Μπουχαλάκης μηδέν. Ο Χασάν; Ένα γκολ από στημένο, με τη Λαμία στο Κύπελλο αρχές Φλεβάρη. Ο Αραμπί; Τελευταίο γκολ από στατική φάση, την 1η Φλεβάρη με την Ξάνθη (3-1)…Και στέκομαι πολύ στα κόρνερ και στα φάουλ, γιατί πολύ απλά είναι ο πιο εύκολος τρόπος να πάρει γκολ μία ομάδα που επιτίθεται. Κι ο Ολυμπιακός έχει πάρει διαζύγιο από τέτοια γκολ σε μία σειρά 12 αγώνων!...

Πώς να το κάνουμε, ο Ολυμπιακός πρέπει να αρχίσει πάλι να λειτουργεί πιο κανονικά στο δημιουργικό-επιθετικό κομμάτι. Ο Μπουχαλάκης με τον ΠΑΟΚ έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια. Ανασταλτικά βοήθησε σημαντικά, ακόμη και με επεμβάσεις δίκην τρίτου στόπερ. Έκλεψε μπάλες, έκοψε, έτρεξε πάρα πολύ. Δύο φορές όμως που βρέθηκε σε θέση καλή για να σεντράρει, δεν μπόρεσε να περάσει την καλή την πάσα-εμ από το οκτάρι την περιμένεις την καλή την πάσα…Ο Ομάρ βγήκε καλύτερα από τον Τσιμίκα από το άλλο άκρο, όμως καμία σέντρα του δεν ήταν πραγματικά καλή-εμ από τον πιο έμπειρο παίκτη σου περιμένεις μία καλή σέντρα και σε ντέρμπι κι όχι μόνο με τον ΟΦΗ…

Το πιο επώδυνο; Ο Ελ Αραμπί φαίνεται όχι απλά να έχει χάσει λίγη από τη ρέντα του, αλλά και αρκετή από την ενέργεια του-μία φάση έπρεπε να τελειώσει με τον ΠΑΟΚ κι αυτή την τέλειωσε με τον χειρότερο τρόπο. Πούλαγε μπάλες, καθυστερούσε, δεν πάσαρε εκεί που έπρεπε, ήταν πολύ εύκολη λεία για τα στόπερ. Πρέπει κατεπειγόντως να γεμίσει πάλι την μπαταρία.

Η αλήθεια είναι ότι έχει και γκίνια ο Ολυμπιακός εσχάτως-έχει σπάσει τα δοκάρια! Δοκάρι ο Σεμέδο τώρα με τον ΠΑΟΚ, με το αποτέλεσμα στο 0-0. Δοκάρι ο Τοροσίδης στο Χαριλάου, επίσης στο 0-0. Δοκάρι (πέναλτι) ο Βαλμπουενά με τον ΟΦΗ, με το σκορ 1-1. Δοκάρι ο Φορτούνης στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ ξανά στο 0-0! Μία, δύο, τρεις την απέφυγε την απώλεια ο Ολυμπιακός σε ματς με τέτοια ατυχία, αλλά κάποια στιγμή όταν σου «κάθεται» δοκάρι σε κάθε ματς και δη σε χρονικό σημείο κλειδί, θα σου γίνει κι η ζημιά, όπως συνέβη με τον ΠΑΟΚ.

Απλά, είναι και πόσο κυνηγάς την τύχη σου. Κι ο Ολυμπιακός χρειάζεται να την κυνηγάει περισσότερο σε αυτό το κρίσιμο φινάλε της σεζόν…

Άσχετο: https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1276580989247074306

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.