Τώρα πια δεν μετράνε τα συστήματα και οι σχηματισμοί για τον ΠΑΟΚ και όχι μόνο…

Τώρα πια δεν μετράνε τα συστήματα και οι σχηματισμοί για τον ΠΑΟΚ και όχι μόνο…

Τώρα πια δεν μετράνε τα συστήματα και οι σχηματισμοί για τον ΠΑΟΚ και όχι μόνο…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον αγώνα ΑΕΚ-ΠΑΟΚ σε σχέση και με όσα έγιναν στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ. Σχολιάζει τις τακτικές λεπτομέρειες σε σχέση με την ψυχολογία, ενώ αναφέρεται και στις τελευταίες δικαστικές εξελίξεις μετά την πρώτη δικαίωση του ΠΑΟΚ στο CAS.

Αλήθεια τώρα… Υπάρχουν πολλοί που θεωρούν ότι την Κυριακή ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Ολυμπιακό γιατί έπαιξε με τρία στόπερ; Είναι δυνατόν; Αυτό το γεγονός έκρινε την εικόνα του αγώνα που έφερε τελικά και αυτό το αποτέλεσμα;

Δηλαδή όλοι οι… αναλυτές που υποστηρίζουν αυτή τη θεωρία, είδαν τις δύο ομάδες σε αυτό το ματς, αλλά και στα προηγούμενά τους και έκριναν ότι το 3-4-3 (και όχι 3-5-2 που λανθασμένα γράφεται) που έπαιξε ο ΠΑΟΚ απέναντι σε αυτό τον Ολυμπιακό, του έδωσε τη νίκη;

Όλοι εσείς μας λέτε ότι… αν πριν δέκα ημέρες, όταν στον ΠΑΟΚ ήταν όλοι στα χαμένα και σαφώς πριν την απόφαση του CAS που επέστρεψε τους βαθμούς, γίνονταν αγώνας με τον φορμαρισμένο Ολυμπιακό και όχι με αυτόν που τώρα έχει σβήσει σε ένα σημαντικό ποσοστό, αν λοιπόν ο ΠΑΟΚ παρατάσσονταν τότε σε 3-4-3 θα είχε αυτή την εικόνα και θα έπαιρνε σίγουρα και το ματς; Αστεία πράγματα… (Το ίδιο αστεία με την κριτική στον Φερέιρα για το ματς κυπέλλου και την τριπλή αλλαγή που… και καλά αποσυντόνισε τον ΠΑΟΚ και οδήγησε στο 1-0. Όταν όμως ο Δώνης έκανε τετραπλή(!!) αλλαγή στο ΠΑΟΚ-ΠΑΟ 0-0 ΚΑΝΕΙΣ δεν σχολίασε το παραμικρό! Γιατί; Γιατί στην Ελλάδα η πλειοψηφία κρίνει με βάση το αποτέλεσμα. Επειδή λοιπόν ο Δώνης κράτησε το 0-0, η τετραπλή αλλαγή ήταν σωστή, ενώ ο Φερέιρα που έβλεπε την ομάδα του να λυγίζει από το 45΄ μέχρι το 65΄ εκείνου του ματς, έκανε λάθος επειδή δύο-τρία λεπτά μετά ήρθε το 1-0).

Τέλος πάντων...

Ο ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη έπαιξε πολύ καλά και στο τέλος κέρδισε γιατί οι παίκτες του ανέβηκαν 100% στο κομμάτι της ψυχολογίας. Το μόνο που άλλαξε από την περασμένη Τετάρτη και το ΠΑΟΚ-ΠΑΟ 0-0 σε σχέση με το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-1, ήταν η απόφαση του CAS και η δικαίωση της επιστροφής των βαθμών. Η ψυχολογία έπαιξε ρόλο, το κίνητρο για να σπάσουν το αήττητο του αντιπάλου και φυσικά η κακή κατάσταση του Ολυμπιακού που έχει χάσει σε ενέργεια. Όλα τα άλλα περί συστημάτων και σχηματισμών, σε αυτή ειδικά την εποχή όπου τελειώνει η σεζόν και οι παίκτες κοντεύουν να λιποθυμήσουν, αποτελούν αστήρικτες ποδοσφαιρικές θεωρίες.

Όπως προχθές στο Καραϊσκάκη, έτσι και σήμερα στο ΟΑΚΑ, ο ΠΑΟΚ θα έχει μεγάλη τύχη αν οι παίκτες του βγάλουν όλο το πάθος τους, λες και δίνουν τον τελευταίο αγώνα της καριέρας τους. Θα μπορέσει ο ΠΑΟΚ να αυξήσει τις πιθανότητές του για να πάρει αποτέλεσμα, αν οι μικροί και μεγάλοι σε ηλικία ποδοσφαιριστές του, ξοδέψουν κάθε ίχνος ενέργειας που τους έχει απομείνει. Τρεξίματα χρειάζονται, επιθετικότητα ακόμη και στην άμυνα, καλή νοοτροπία, πάθος, δυναμισμό, αυταπάρνηση, ένταση σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου και… το αν θα παίξει με τον Μιχάι τρίτο στόπερ και τους Ροντρίγκο-Γιανούλη ως φουλ μπακ, πολύ-πολύ μικρή σημασία έχει…

Η ΑΕΚ αυτή την περίοδο είναι καλύτερη του Ολυμπιακού. Η ΑΕΚ έχει αυτοπεποίθηση αφού πέρα από τη δική της άνοδο, εκμεταλλεύτηκε από το πουθενά και τα απίστευτα προβλήματα του ΠΑΟΚ που παίζει μισός εδώ και ένα μήνα! Έτσι η ΑΕΚ πίστεψε στη δεύτερη θέση, έτσι έχει αποκτήσει αυτοπεποίθηση, προφανώς έχει βρει χημεία και κέρδισε τα πιο πολλά ματς, έχοντας φυσικά και εξαιρετική διαιτησία!

Απέναντί της σήμερα παίζει και πάλι ο μισός ΠΑΟΚ, η ομάδα χωρίς τους πιο ποιοτικούς της παίκτες, χωρίς όλους τους αρχηγούς της, ομάδα που έχει ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ προβλήματα σε σχέση με την Κυριακή και το πώς κατέβηκε στο Καραϊσκάκη.

Το ματς είναι πολύ δύσκολο για τον Δικέφαλο του Βορρά, γι’ αυτό και είναι πολύ πιο σημαντικά όλα τα ψυχοσωματικά στοιχεία, σε σχέση με τις τακτικές λεπτομέρειες που… στα τέλη Ιουλίου πάνε περίπατο.

* Είναι θετικό το γεγονός ότι μήνα Ιούλιο, η αθλητική Ελλάδα αντιλήφθηκε πώς στην υπόθεση ΠΑΟΚ-Ξάνθης είχαμε ένα φαινόμενο αρνησιδικίας, το οποίο βέβαια σημειώθηκε Μάρτιο και Απρίλιο στο Πρωτοβάθμιο Όργανο της Λίγκας και φυσικά στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Κάλιο αργά παρά ποτέ, έστω και αν χρειάστηκε το CAS για να καταλάβουν όλοι τα αυτονόητα που γράφουμε εδώ και τόσους μήνες. Πάλι καλά που τώρα όλοι αντιλήφθηκαν γιατί ο ΠΑΟΚ εδώ και μήνες φωνάζει για το ότι δεν έχει δικαστεί! (Μεγάλη πλάκα έχουν όλοι όσοι κάνουν πώς δεν καταλαβαίνουν για το ότι ο ΠΑΟΚ μιλάει για δικαίωση! Δηλαδή ο ΠΑΟΚ έπρεπε τώρα που επιτέλους του επιστράφηκαν οι βαθμοί να μην αισθάνεται δικαιωμένος αλλά να είναι απογοητευμένος; Έπρεπε ο ΠΑΟΚ να προβληματιστεί για το ότι το CAS δέχθηκε πώς δεν υπάρχει δεσμευτικότητα από την εισήγηση της ΕΕΑ;)

Το κάλιο αργά… ισχύει και για τις παραιτήσεις των δύο δικαστών!

Όσον αφορά τώρα στο ΠΟΛΥ κακό προηγούμενο που έχει δημιουργηθεί στη δικαιοσύνη με τις πιέσεις, τα αιτήματα εξαιρέσεων και το απίστευτο… scouting εκείνων που τελικά θα δικάσουν μία υπόθεση και εδώ το πρόβλημα ξεκίνησε από συγκεκριμένα ποδοσφαιρικά κέντρα. Αργά το κατάλαβαν και αυτό οι υπεύθυνοι που τώρα ψάχνουν δικαστές να δικάσουν. Και τώρα να δούμε ποιος και πώς θα σώσει την κατάσταση. Πολιτικά, ποινικά, αστικά, διοικητικά και αθλητικά… Γιατί ΠΑΝΤΟΥ τα ίδια γίνονται!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.