ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
60 χρόνια Α' Εθνικής: Ο τελευταίος αγώνας σε ξερό γήπεδο

60 χρόνια Α' Εθνικής: Ο τελευταίος αγώνας σε ξερό γήπεδο

60 χρόνια Α' Εθνικής: Ο τελευταίος αγώνας σε ξερό γήπεδο

Από την θεματογραφία του λευκώματος «60 χρόνια Α’ Εθνικής» υπάρχει και το θέμα με τον τελευταίο αγώνα, που έγινε σε ξερό γήπεδο στην ιστορία του πρωταθλήματος.

Στις 19 Ιουνίου 1983 η Καστοριά δίνει το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της, πριν υποβιβαστεί, υποδεχόμενη τον ΟΦΗ. Το γήπεδο της πόλης της Καστοριάς ήταν το μοναδικό στην κατηγορία, που δεν είχε χορτάρι.
 
Έτσι αυτό το παιχνίδι καταγράφεται σαν το τελευταίο στην ιστορία της Α’ Εθνικής, που έγινε σε χώμα. Από τότε όλα τα γήπεδα που χρησιμοποιήθηκαν είχαν όλα χόρτο. Όχι πάντα σε καλή κατάσταση, ενώ για τους τερματοφύλακες το πρόβλημα δεν έπαψε για πολλά χρόνια ακόμα. Ακόμα και στα γήπεδα με χόρτο, η μεγάλη περιοχή παρέμενε… χωμάτινη.
 
Για την ιστορία η Λίγκα μέσω του επίσημου site της παρέθεσε το πινακάκι του τελευταίου αγώνα σε ξερό γήπεδο στην ιστορία της Α’ Εθνικής.
 
Κυριακή 19 Ιουνίου 1983, 17.30
Γήπεδο: Πόλης της Καστοριάς
Διαιτητής: Κώστας Αδαμόπουλος
Καστοριά – ΟΦΗ 0-1
(87’ σουτ Κίρισιτς)
Καστοριά (Δημήτρης Τζήμας): Τσότσας, Σιαπανίδης, Χρ. Καλλιμάνης (46’ Γκίτσιος), Α. Καλλιμάνης (66’ Παβίτσεβιτς), Γεωργάκας, Καραταϊδης, Παπαδόπουλος, Ποντίκης, Τσιλίδης, Τσιρώνης & Νικηφόρου.
ΟΦΗ (Λες Σάνον): Σιδέρης, Αγιομαμίτης, Ανδριανίδης, Πασσάς, Σελιώνης, Ιορντανέσκου, Κίρισιτς, Αλεξίου, Τασσόπουλος, Τσιριμώκος & Βλαστός (76’ Χανταμπάκης).