Αυτή η ήττα να αποτελέσει το σωστό... καμπανάκι

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Αυτή η ήττα να αποτελέσει το σωστό... καμπανάκι

bet365

Ο Ολυμπιακός έχασε από τον ΠΑΟΚ διότι κυρίως - όπως και στα τελευταία χρονικά παιχνίδια του - δεν είχε τη σωστή νοοτροπία απέναντι στον αντίπαλο αλλά είναι πολύ πιθανό αυτό το 0-1 να του κάνει περισσότερο καλό παρά κακό.
Πάντα στις περιπτώσεις που δεν σου πηγαίνει καλά ένα παιχνίδι και το χάνεις έχεις τις ευθύνες σου. Ο Ολυμπιακός το τελευταίο διάστημα και από το ματς με τη νίκη τίτλου με την ΑΕΚ και μετά είχε δείξει πως είχε σταματήσει να παίζει στα... κόκκινα και ότι επιχείρησε να πάει σε μία λογική συντήρησης δυνάμεων και στο επικεντρωθεί περισσότερο στον τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ αλλά και στον αγώνα με τη Γουλβς. Και αυτό δεδομένα δεν έχει να κάνει με την πολύ σωστή τοποθέτηση των Πειραιωτών για το θέμα της συμφωνίας για την παρουσία ξένων ρέφερι σε όλα τα μεγάλα ματς των play offs. Ο Ολυμπιακός ορθώς επισήμανε τα όσα είχαν ειπωθεί να γίνουν και δεν τηρήθηκαν από την ΚΕΔ / ΕΠΟ (και αυτή η επισήμανση από μέρους μου προφανώς δεν έχει να κάνει με την φάση του οφσάιντ στο ακυρωθέν γκολ του Χασάν στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, όπου όπως αναφέραμε από το βράδυ της Κυριακής ήταν εκτεθειμένος, αλλά με το πως λειτουργεί ο Περέιρα και το επιτελείο του).
Από εκεί και πέρα όμως το ματς με τον ΠΑΟΚ το χάνει κυρίως λόγω της δικής του εικόνας. Εξαιτίας κυρίως της διαφοράς νοοτροπίας του συγκριτικά με προηγούμενούς του αγώνες στην φετινή Σούπερ Λιγκ (νοοτροπία που παρουσίασε στα τελευταία χρονικά του ματς έχοντας ένα άλλο πια αγωνιστικό πρόσωπο). Και σε αυτήν την περίσταση ίσως αυτό το 0-1 να του κάνει περισσότερο καλό παρά κακό. Ακόμα και στο γεγονός ότι το 3-5-2 των Καρέρα και Φερέιρα (ο Πορτογάλος τεχνικός του ΠΑΟΚ έκανε... copy στο πλάνο του Ιταλού βλέποντας ότι κόντραρε περισσότερο τον Ολυμπιακό με τρία στόπερ αντί με τετράδα άμυνας) του έβαλε μία πιο δύσκολη εξίσωση το τελευταίο διάστημα και στα ματς που τους αντιμετώπισε ο Μαρτίνς.
Μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ ο Μαρτίνς αλλά και παίκτες και άνθρωποι της ομάδας έδειχναν... σκασμένοι και στεναχωρημένοι για την ήττα και ας είναι προφανώς ανώδυνη βαθμολογικά. Στεναχωρημένοι και για το αήττητο αλλά και για αυτό το 0-1. Αυτή η ήττα όμως κάλλιστα μπορεί να λειτουργήσει ως ένα καλό και... ηχηρό καμπανάκι. Ως ένα... καμπανάκι για όλους στην ομάδα των Πειραιωτών ενόψει της συνέχειας αλλά και στο πως θα πρέπει να είναι ξανά η ομάδα σε όλα τα επίπεδα. Και μακάρι να είναι ένα καλό καμπανάκι. Το σωστό καμπανάκι για τους ερυθρόλευκους.
Ναι αυτός ο Ολυμπιακός έχει κάνει τρομερά πράγματα φέτος. Ναι είναι δίκαιος πρωταθλητής. Ναι βεβαίως μία ήττα δεν ακυρώνει μία χρονιά. Δεν μπορεί να ακυρώσει όλα τα σωστά και θετικά που πέτυχαν οι ερυθρόλευκοι. Που στα ματς που... έκαιγε η μπάλα νίκησαν όλους τους αντιπάλους τους αλλά και τους συνδιεκδικητές του τίτλου (τον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός τον νίκησε 2 φορές στην Τούμπα). Μπορεί όμως αυτή η ήττα να λειτουργήσει προς την σωστή κατεύθυνση και να ανέβει ξανά η... αδρεναλίνη όπως τόνισε ο Πέδρο Μαρτίνς. Γιατί για τον Ολυμπιακό η χρονιά δεν τελείωσε. Έχει τον τελικό του Κυπέλλου στις 26 Ιουλίου με την ΑΕΚ στη Ριζούπολη αλλά και το ματς με τη Γουλβς στις 6 Αυγούστου στο Μολινό.
Ο Ολυμπιακός καλείται να πάρει το... μάθημά του από αυτό το παιχνίδι και να ξαναγίνει ο Ολυμπιακός της Τούμπας και άλλων μεγάλων αγώνων που έχει κάνει φέτος. Πολύ απλά γιατί και το θέλει και το μπορεί. Και προφανώς γιατί έχει ακόμα να εκπληρώσει άλλους δύο στόχους εντός και εκτός των συνόρων...
Υ.Γ. Επειδή ξαφνικά εμφανίστηκαν... εκατομμύρια νομικοί στην Ελλάδα για να υπάρξει απόλυτη δικαίωση για κάποιον σε μία εκδίκαση πρέπει να γίνει διαδικασία δίκης. Δικαίωση δεν είναι όταν επιστρέφει μία υπόθεση στην Εφέσεων για να δικαστεί ξανά. Ας περιμένουμε να δούμε τις τελικές δικαστικές εξελίξεις και εδώ είμαστε ξανά.
Υ.Γ. 2 Ο Ενέα Μιχάι στις δηλώσεις του στη NOVA μετά το τέλος του ματς με τον Ολυμπιακό τόνισε πως το ποδόσφαιρο πρέπει να παίζεται στα γήπεδα και όχι στα δικαστήρια. Νομίζω πως άπαντες το θέλουν αυτό. Από την άλλη βέβαια ας μην ξεχνάνε στον ΠΑΟΚ ότι το 2017 ως Οργανισμός επιχείρησε να πάρει πρωτάθλημα στα... χαρτιά από τον Ολυμπιακό μέσω της τότε γνωστής υπόθεσης με τον Πλατανιά. Το πως διαχειρίζεται όλες τις καταστάσεις ένας Οργανισμός παίζει πάντα τον ρόλο του.
Υ.Γ. 3 Ναι δεδομένα ο Μπρούνο δεν είναι ένας παίκτης που θα μπορούσε να παίζει βασικός στον Ολυμπιακό. Πιθανώς να μην είναι ούτε για 18άδα. Έκανε όμως δύο με τρεις κινήσεις με τον ΠΑΟΚ που ανέδειξαν ότι έχει κάποια πράγματα να προσφέρει μεσοεπιθετικά (ακόμα και την κίνησή του στην φάση του γκολ του Χασάν που δεν μέτρησε).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.