Η σιγουριά Μαρτίνς, οι «3» (Σεμέδο, Μπούχα, Σισέ) κι η πρόκληση με ΠΑΟΚ

Η σιγουριά Μαρτίνς, οι «3» (Σεμέδο, Μπούχα, Σισέ) κι η πρόκληση με ΠΑΟΚ

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta με το δικό του τρόπο για το αποψινό Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (κι όχι μόνο).

Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι κάθετος. Θεωρεί ότι η ομάδα του χαλάρωσε λίγες ημέρες μετά την και μαθηματικά κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά ότι πλέον είναι σε κατάσταση ετοιμότητας.

Κάπως έτσι αποφάσισε για δεύτερο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο να μην «μαντρώσει» τους παίκτες του Ολυμπιακού στο Ρέντη χθες βράδυ ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, όπως ακριβώς είχε κάνει και με τον Παναθηναϊκό. Τότε, την περασμένη Κυριακή, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν στο ΟΑΚΑ (0-0) τη χειρότερη τους εμφάνιση σε ντέρμπι από τότε που έχουν στον πάγκο τους τον Πορτογάλο προπονητή. Τώρα, ο Πέδρο είναι σίγουρος ότι η ομάδα του θα παρουσιάσει άλλη εικόνα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Εγώ θεωρώ ότι κάνει λάθος, όμως θα ήθελα το βράδυ να αποδειχθεί ότι λάθος είμαι εγώ που πιστεύω ότι χρειάζονται πιο σφιχτά χαλινάρια.

Σίγουρα είμαι κι επηρεασμένος από την εικόνα του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, καθώς σε κάποια κομμάτια του παιχνιδιού ξεπεράστηκε κάθε ανεκτό όριο κακής εμφάνισης. Αλλά η γνώμη μου είναι ότι και την Τετάρτη στο Χαριλάου με τον Άρη, η ομάδα είχε πολύ προβληματική εικόνα αμυντικά. Το να σου κάνει αυτός ο Άρης, των τόσων προβλημάτων, έξι καθαρές ευκαιρίες για γκολ (οι δύο έγιναν στο τέλος γκολ), είναι στα δικά μου μάτια πολύ σοβαρό πρόβλημα.

Μπορεί κάποιος να υποστηρίξει ότι η μπάλα στο 3-1 του Άρη, στο σουτ του Φετφατζίδη βρήκε καθαρά το πόδι του Σισέ κι άλλαξε εντελώς πορεία, άρα το λες και τυχερό γκολ. Όμως, πριν από αυτή τη φάση, ο Φετφατζίδης είχε δοκάρι εξ επαφής…Ο Μαντσίνι είχε ιδανικό τετ α τετ με τον Μπόμπι Αλέν κι έστειλε την μπάλα πάνω του….Και μετά το 3-1, ο Ραντζέλοβιτς χρειάστηκε να διώξει την μπάλα στο πλασέ του Γκάμα λίγο έξω από την γραμμή της εστίας του Ολυμπιακού…Κι ο Τζολάκης να γλιτώσει την εστία του προ του Διαμαντόπουλου τον οποίο είχαν χάσει οι αμυντικοί…Ώσπου ήρθε και το 4-2 με την στημένη φάση και την κεφαλιά του νεαρού στόπερ Μπαγκαλιάνη.

Είναι εδώ και κάμποσο καιρό που καταγράφω τις φάσεις για γκολ που συνεχώς δέχεται ο Ολυμπιακός από κόρνερ και φάουλ. Καθαρά από θέμα συγκυρίας η εστία του έχει παραβιαστεί από τέτοιες φάσεις μόλις δύο φορές και δη χωρίς να του κοστίσει, από τον Αραούχο της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και την Τετάρτη από τον κεντρικό αμυντικό του Άρη. Σχεδόν σε κάθε παιχνίδι, από μία στατική φάση ο αντίπαλος του Ολυμπιακού θα βρεθεί σε θέση για γκολ…

Και μην πέφτετε στην παγίδα ότι έχει πάρει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός και δεν είναι τόσο συγκεντρωμένοι οι παίκτες κλπ, κλπ. Ακριβώς ίδιο γκολ από κόρνερ με αυτό που του έβαλε ο Άρης μεσοβδόμαδα, είχε δεχθεί η ομάδα κι από τον Ερυθρό Αστέρα κι είχε χάσει στο Βελιγράδι. Ήταν 1-1 και στο 88’ και στο 90’ δέχθηκε δύο γκολ με κεφαλιές κι ηττήθηκε 1-3. Δείτε στο 3.00 εκείνα τα γκολ εδώ https://www.youtube.com/watch?v=g_M7-7BggQs. Δείτε και στο 1.10 το γκολ του Άρη εδώ https://www.youtube.com/watch?v=RkhjQxb9pQ8

Και στα τρία γκολ είναι μέσα ο Σεμέδο κι ο Μπουχαλάκης. Άλλοτε «βιδωμένοι» στο έδαφος, χωρίς καν να πηδήξουν κι άλλοτε να έχουν κάνει ένα άλμα και να έχουν χάσει την κεφαλιά. Το δε άξιον απορίας είναι ότι και τα δύο αυτά παιδιά είναι σε καλή κατάσταση. Ο Σεμέδο βγάζει μία καλή εικόνα τον τελευταίο καιρό, αξιοπιστίας. Και με τον Άρη ακόμη είχε πολύ καλές επεμβάσεις και κάποιες εντυπωσιακές νίκες σε μονομαχίες. Ο δε Μπουχαλάκης στα τελευταία παιχνίδια έχει επιστρέψει στα καλά του στάνταρ. Οι πάσες που έβγαλε στο Χαριλάου ήταν χάρμα ιδέσθαι. Και κάθετες (βλέπε στο πέναλτι του Χασάν) και αλλαγές στα πλάγια (βλέπε το γκολ του Μασούρα στη σέντρα του Τοροσίδη) και όλα! Αλλά το κακό χούϊ στα ‘στημένα’ δεν το κόβουν…

Όπως πολύ με προβλημάτισε, όχι για πρώτη φορά, ο Σισέ. Δεν είναι καθόλου θέμα ατυχίας το γκολ του Φετφατζίδη με την κόντρα της μπάλας στο πόδι του. Έτσι άτσαλα όπως βάζει το πόδι του ο Σισέ, τέτοια γκολ θα τρώει ο Ολυμπιακός. Γιατί με τον Άρη πάλι στο ματς στο Καραϊσκάκη έτσι δεν είχε σκοράρει ο Ιντέγε; Δείτε τα δύο γκολ, το ένα στο 0.44 εδώ https://www.youtube.com/watch?v=RkhjQxb9pQ8 και το άλλο στο 0.54 εδώ https://www.youtube.com/watch?v=Gx6cGz3RzNE.

Είναι τρόπος αυτός που βάζει το σώμα του και τα πόδια του ο Σισέ; Να σας υπενθυμίσω ότι λίγο μετά το 4-1 την Τετάρτη, σε μία σέντρα του Άρη από δεξιά, ο Σισέ ξανά έβαλε πολύ άσχημα το κορμί του και εκ τύχης δεν σημείωσε αυτογκόλ…Αλλά κι ότι στο πρώτο δεκάλεπτο ο πανύψηλος στόπερ του Ολυμπιακού πήγε με λάθος βηματισμό για ένα άλμα, έχασε εντελώς τη φάση και ο Φέτφα με μία πάσα έβγαλε φάτσα με τον Αλέν τον Μαντσίνι. Ατυχώς, αδυνατώ ακόμη να καταλάβω πώς αυτό το παιδί μπορεί τη μία στιγμή να παίρνει και την ταυτότητα του Γκάμα σε προσωπική μονομαχία και την άλλη να σε βγάζει από τα ρούχα σου με μία ‘ζεϊμπεκιά’ που θα κάνει.

Τέλος πάντων, το αποψινό παιχνίδι θα είναι, κατά την γνώμη μου, πολύ δύσκολο για τον Ολυμπιακό. Τον ΠΑΟΚ δεν είναι να τον υποτιμάς. Έχει μεγάλο κίνητρο, τη δεύτερη θέση και τώρα θα έχει κι άλλη ψυχολογία παίρνοντας πίσω τους εφτά βαθμούς. Εκτός έδρας μάλιστα μου φαίνεται καλύτερος απ΄ ότι στην Τούμπα! Ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι στα καλά του, ειδικά μετά την επανέναρξη της σεζόν, ναι, ξεκάθαρα δεν είναι. Φαίνεται κι από το πολύ απλό, ότι σε πέντε ντέρμπι (τέσσερα πρωταθλήματος κι ένα Κυπέλλου) δεν έχει καν σκοράρει!!! Διαδοχικά με Ολυμπιακό εντός 0-1, Παναθηναϊκό εκτός 0-0, Ολυμπιακό εκτός 0-2, ΑΕΚ εντός 0-2 και Παναθηναϊκό εντός 0-0…

Όμως, εγώ δεν μπορώ να αγνοήσω ότι πρόκειται για την ομάδα που έχει τα τελευταία χρόνια τα καλύτερα αποτελέσματα από κάθε άλλη μέσα στο Καραϊσκάκη για το ελληνικό πρωτάθλημα: δύο διπλά (2-1 το Δεκέμβρη του 2014 κι 1-0 τον Σεπτέμβρη του 2018), μία ισοπαλία (1-1 τον περασμένο Δεκέμβρη) και τρεις ήττες, όλες οριακές (0-1 τον Φλεβάρη του 2016, 1-2 τον Οκτώβρη του 2016 και 0-1 τον Οκτώβρη του 2017).

Το πρόσφατο 2-0 του Ολυμπιακού στο Κύπελλο ήταν ένα διαφορετικό παιχνίδι, τώρα είναι πρωτάθλημα, άλλη ιστορία. Κι ο Μαρτίνς ακόμη δεν έχει κερδίσει τον ΠΑΟΚ μέσα στο Καραϊσκάκη για το πρωτάθλημα (0-1 πέρσι και 1-1 φέτος). Μοναδική ομάδα που δεν έχει κερδίσει εντός έδρας σε επίπεδο πρωταθλήματος! Να, ένα ωραίο κίνητρο για τον Πέδρο! Πέραν, βέβαια, της διατήρησης του αήττητου, που μπορεί να έρθει και με ισοπαλία.

Και δεν ξέρω γιατί μου έχει κολλήσει ότι μπορεί ο Ολυμπιακός να φέρει ισοπαλίες και στα τρία ντέρμπι του στο β΄ γύρο των πλέϊ οφς! Όπως δηλαδή με τον Παναθηναίκό στο ΟΑΚΑ, έτσι και με τον ΠΑΟΚ και με την ΑΕΚ στο Καραίσκάκη! Η, μάλλον, για να είμαι ειλικρινής ξέρω! Γιατί έτσι όλα τα αποτελέσματα του στα ντέρμπι θα είναι τα ίδια στο φετινό πρωτάθλημα! Προσέξτε ότι μέχρι στιγμής έχει: με τον Παναθηναίκό δύο νίκες (1-0, 3-0) και δύο ισοπαλίες (1-1, 0-0), με τον ΠΑΟΚ δύο νίκες (1-0, 1-0) και μία ισοπαλία (1-1) και με την ΑΕΚ δύο νίκες (2-0, 2-1) και μία ισοπαλία (0-0)!!! Εντάξει, μπορεί και να είναι μία…μπαρούφα όλο αυτό, αλλά στο ποδόσφαιρο καμιά φορά συμβαίνουν αυτά τα πράγματα.

Βεβαίως, για τον Ολυμπιακό το πιο ωραίο είναι να τελειώσει με όσο το δυνατό καλύτερο τρόπο το πρωτάθλημα, ιδίως στο σπίτι του, άρα απόψε με τον ΠΑΟΚ και την άλλη Κυριακή, στη φιέστα με την ΑΕΚ. Και με μία καλή κι έξυπνη εμφάνιση απόψε, το πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ μπορεί να γίνει κι εύκολο για τον Ολυμπιακό…

Άσχετο: Πολλοί αναρωτιούνται γιατί ο Ολυμπιακός έπαιξε με την μπλε εμφάνιση του κι όχι με τα παραδοσιακά ‘ερυθρόλευκα’ την περασμένη Κυριακή στο ΟΑΚΑ κατά του Παναθηναίκού. Ο λόγος είναι ότι ο Παναθηναίκός φοράει πλέον φανέλες με ρίγα, αλλά και με λευκό σε σχεδόν όλη την πλάτη. Ο Ολυμπιακός έχει κι αυτός βέβαια ρίγες, αλλά κυρίως έχει κι αυτός σε λευκό φόντο όλο το πίσω μέρος της φανέλας, στην πλάτη. Έτσι, ο διαιτητής κι οι επόπτες θα είχαν πρόβλημα και υποχρεωτικά φόρεσε ο ΠΑΟ ως γηπεδούχος την πρώτη του εμφάνιση κι ο Ολυμπιακός ως φιλοξενούμενος τη δεύτερη.

https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1278048157738254336

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.