Ο μεγαλύτερος, ο μικρότερος κι οι «4» με την «σπάνια» ευκαιρία στον Ολυμπιακό

Ο μεγαλύτερος, ο μικρότερος κι οι «4» με την «σπάνια» ευκαιρία στον Ολυμπιακό

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta πέντε πράγματα για έξι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Και κάτι για το CAS!

Στον αγώνα του Ολυμπιακού στο Χαριλάου είχαμε την δυνατότητα να δούμε στην ίδια αρχική ενδεκάδα του τόσο τον πιο μεγάλο σε ηλικία παίκτη του, τον 35χρονο Τοροσίδη, όσο και τον πιο μικρό σε ηλικία παίκτη του, τον 21χρονο Λοβέρα.

Ο Τόρο, στην μόλις δεύτερη φετινή εμφάνιση του σαν βασικός στο φετινό πρωτάθλημα, και με την προηγούμενη να είναι στις 19 Οκτώβρη (!) στο 2-1 με τον ΟΦΗ στο Καραϊσκάκη, κι ενώ ακόμη και στο Κύπελλο είχε παίξει μόνο στο 0-0 στη Λαμία στις 4 Φλεβάρη, απέδειξε ότι ακόμη και σε αυτή την ηλικία θέλει στην καθισιά του πολλούς άλλους αμυντικούς, ακόμη και στο πιο υψηλό επίπεδο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κι αν μη τι άλλο ένα παράδειγμα για τους συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό, που δεν παίζουν συχνά, όμως πρέπει να είναι έτοιμοι όταν τους ζητηθεί-όπως είναι η παλιά καραβάνα, ο Τόρο.

Η διάθεση του να παίξει και να βοηθήσει την ομάδα ήταν φοβερή. Τον έβλεπες να κάνει επεμβάσεις ανασταλτικά, να σκίζεται για να γλιτώσει ένα κόρνερ, όπως και να φεύγει συνέχεια μπροστά και να πλαγιοκοπεί με σέντρες τη μία μετά την άλλη. Το κερασάκι στην τούρτα δεν ήρθε με το ωραιότατο του σουτ στο οριζόντιο δοκάρι, αλλά ήρθε με την έξοχη σέντρα για το δεύτερο γκολ του Μασούρα. Εϊχε κι άλλη καλή σέντρα για ευκαιρία, όπως και μία άστοχη κεφαλιά. Ο κλασικός δηλαδή Τοροσίδης που αν κι αμυντικός θα κυνηγήσει και να βάλει και να φτιάξει γκολ. Η αλήθεια είναι ότι δυο τρεις φορές έχασε από τον έλεγχο του τον Φετφατζίδη, ωστόσο εξίσου αλήθεια είναι ότι ο Φέτφα φέτος είναι ίσως ο καλύτερος εξτρέμ στο ελληνικό πρωτάθλημα, ε;

Ο Λοβέρα παίρνει τις ευκαιρίες του μετά την επανέναρξη της σεζόν και τις περισσότερες νομίζω ότι αρχίζει να τις εκμεταλλεύεται. Με τον Άρη είχε μερικές πολύ ωραίες στιγμές. Όλοι θυμόμαστε εκείνη την προσωπική ενέργεια του στα πρώτα λεπτά, όταν πέρασε έξοχα δύο αντιπάλους και σούταρε επικίνδυνα, με τον Κουέστα να διώχνει. Αλλά να προσέξουμε ότι τη φάση του 1-0 του Μασούρα, ο νεαρός Αργεντίνος ήταν αυτός που ενώ αρχικά απέτυχε στο να παίξει το «ένα-δύο» αμέσως μετά έσπευσε και με τάκλιν ξανακέρδισε την μπάλα, την έδωσε στον Σεμέδο κι αυτός στον Καμαρά για την ασίστ στο γκολ-στα δικά μου μάτια, αυτή η κίνηση, να πέσει ο μικρός σαν σκυλί πάνω στη φάση και να κλέψει την μπάλα, λέει πολλά. Όπως μου άρεσαν και τα κτυπήματα του στις στατικές φάσεις-δείχνει να το έχει, αλλά κι εκείνη η σέντρα φαρμάκι προς Χασάν και Μασούρα, που εν τέλει έχασαν το γκολ κι οι δύο

Αυτό που δεν μου άρεσε ήταν δύο πράγματα: Πρώτον, ότι δεν σκόραρε εκεί που τον έβγαλε ο Καμαρά σε θέση για γκολ. Ωραίο ήταν που έβαλε πολύ μαεστρικά φάλτσο για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με μαγκιόρικο τρόπο, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι δεν την έστειλε. Αν είσαι μάγκας, βάλτο το γκολ. Μην το χάνεις όμως. Βάλτο με τον απλό τρόπο. Γιατί τώρα τελειώνει το πρωτάθλημα και τα στατιστικά του είναι μηδέν γκολ…Και δεύτερον η μεγάλη απροσεξία του σε κάποιες στιγμές, με αποκορύφωμα όταν στο κέντρο άφησε την κυριολεξία την μπάλα σε παίκτη του Άρη κι έβγαλε φάση ο Άρης. Όπως και σε μία άλλη στιγμή που ενώ γύρισε καλά στην άμυνα για να βοηθήσει, έδιωξε την μπάλα πάνω σε αντίπαλο.

Γενικά πρέπει να τελειώνει καλύτερα αρκετές προσπάθειες του ο Λοβέρα. Γιατί τις ξεκινάει καλά, αλλά στη συνέχεια μας δείχνει ότι κάτι του λείπει. Σημειωτέον ότι ο Μαρτίνς τον πέρασε έστω για ένα δεκάλεπτο σε ρόλο δεκαριού, ουσιαστικά μεσοκυνηγού, στον άξονα, εκεί δηλαδή όπου έπαιζε το παιδί στην Αργεντινή.

Στον αγώνα της Τετάρτης είχαμε την δυνατότητα να δούμε και κάποια παιδιά με ελάχιστη παρουσία στη φετινή σεζόν.

Ο Αλέν είχε τρεις επεμβάσεις όταν χρειάστηκε, έδιωξε και μία δύσκολη σέντρα και μπλόκαρε και μία από τα πλάγια. Στενοχωρήθηκα για το Γάλλο που ξανά έφαγε γκολ, όπως και τις προάλλες στο 2-1 με τον ΟΦΗ, χωρίς να φταίει σε κάτι. Τότε, η μπάλα στο σουτ του Σακόρ είχε περάσει μέσα από τα πόδια ενός αμυντικού του Ολυμπιακού. Τώρα, στο σουτ του Φετφατζίδη έγινε κόντρα στον Σισέ κι άλλαξε πολύ η μπάλα την πορεία της. Κρίμα είναι για τον φιλότιμο τερματοφύλακα, όμως όταν παίζεις λίγες φορές κάτω από τα δοκάρια στον Ολυμπιακό και δεν κρατάς το μηδέν (να θυμηθούμε και στο Κύπελλο, Ολυμπιακός-Λαμία 3-2 και Ολυμπιακός-Καλαμάτα 4-1), είναι δύσκολο να έχεις τύχη σε αυτή την ομάδα.

Όπως λυπήθηκα και για τον 18χρονο Τζολάκη, που στο ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν κράτησε το μηδέν σε αυτά τα 16 λεπτά στα οποία έπαιξε, αν και μάλιστα πριν τη φάση του δεύτερου γκολ του Άρη, στο οποίο δεν φέρει την παραμικρή ευθύνη, είχε σώσει την εστία του με γρήγορη και αποτελεσματική έξοδο προ του αντίπαλου φορ, του Διαμαντόπουλου. Νομίζω ότι θα δούμε τον Τζολάκη, ίσως και βασικό, στην Κρήτη την άλλη Τετάρτη με τον ΟΦΗ.

Ο Μπρούνο έπαιξε 37 λεπτά κι αν μη τι άλλο έβγαλε μεγάλη διάθεση να «δείξει». Δεν ξέρω αν ακριβώς από αυτή την επιθυμία του αγχώθηκε παραπάνω, αλλά και φάουλ χωρίς λόγο έκανε ακόμη και κοντά στην περιοχή του Αλέν και όταν βρέθηκε σε θέση να κάνει την καλή σέντρα απέτυχε και τις τρεις φορές. Ο Βραζιλιάνος είχε καλές συνεργασίες, ιδίως με τον Ραντζέλοβιτς που για 23 λεπτά έπαιξε δεξί μπακ, είχε καλά τρεξίματα, έπαιξε γρήγορα, πίεσε, ήταν θετικός και στα 15 λεπτά που γύρισε αυτός να παίξει δεξί μπακ, όμως για να σταθεί ο εξτρέμ στον Ολυμπιακό πρέπει να έχει ουσία. Και σε αυτές τις τρεις σέντρες ο Μπρούνο έχασε τις εντυπώσεις ενώ γενικά είχε καλή παρουσία. Μην ξεχνάμε ότι από πριν τις γιορτές που είχε το σοβαρό τραυματισμό του έως τον αγώνα με τον Άρη, είχε αγωνιστεί όλα κι όλα 10 λεπτά στο πρόσφατο 3-0 με τον Παναθηναϊκό…

Ο 21χρονος Ξενιτίδης έκανε ντεμπούτο σε αγώνα του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Μαρτίνς θέλησε να του δώσει τη χαρά να στεφθεί κι αυτός πρωταθλητής μέσα από έστω μία 26λεπτη συμμετοχή του, σαν ανταμοιβή για την προσπάθεια του όλη τη σεζόν. Μπήκε στρεσαρισμένα και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα την έδωσε στην…ψύχρα σε αντίπαλο, αλλά αμέσως μετά είχε μία εντυπωσιακή ενέργεια πατώντας την περιοχή του Άρη, βρήκε την ψυχολογία του κι ήταν μια χαρά δίπλα στον Μπουχαλάκη.

Νομίζω ότι στο μυαλό του ο Μαρτίνς έχει να βάλει και τα δύο παιδιά από την ομάδα Νέων, τον Σουρλή με τον Μαρτίνη στην άλλη εβδομάδα…

Άσχετο: Άραγε, θα μπορούσε το CAS να βγάλει μία απόφαση με την οποία να είναι και ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ λίγο ευχαριστημένοι και λίγο δυσαρεστημένοι; Του τύπου, «αναγνωρίζεται μεν η πολυϊδιοκτησία ΠΑΟΚ και Ξάνθης που κατήγγειλε ο Ολυμπιακός, όμως εφαρμόζεται ο κανονισμός της ΟΥΕΦΑ κι ο ΠΑΟΚ δεν τιμωρείται, άρα παίρνει πίσω τους εφτά βαθμούς, αλλά τιμωρείται η Ξάνθη και πέφτει κατηγορία»!

https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1278725117590360065

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.