Ο εξτρέμ Ζαγαρίτης έγινε ένας σύγχρονος μπακ!

Ο εξτρέμ Ζαγαρίτης έγινε ένας σύγχρονος μπακ!

Νίκος Αθανασίου
Ο εξτρέμ Ζαγαρίτης έγινε ένας σύγχρονος μπακ!

bet365

Ο Βασίλης Ζαγαρίτης πέρασε με άριστα το τεστ της Τούμπας και το gazzetta.gr γράφει για την στρατηγική επιλογή των ανθρώπων του Παναθηναϊκού να του αλλάξουν θέση και να δημιουργήσουν έναν ισορροπημένο ακραίο αμυντικό.

Η φουρνιά του 2001 της ακαδημίας του Παναθηναϊκού αποτελεί ότι καλύτερο έχει αναδειχθεί από το «πράσινο» φυτώριο τα τελευταία χρόνια και αρκετοί άνθρωποι έχουν αφιερώσει αρκετό χρόνο για να μπορέσουν αυτά τα παιδιά να καθιερωθούν στην πρώτη ομάδα. Ένας από τους ποδοσφαιριστές που έχουν ξεχωρίσει είναι και ο Βασίλης Ζαγαρίτης. Ο 19χρονος αριστεροπόδαρος μπακ ξεκίνησε βασικός στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ και πέρασε με άριστα το τεστ. Όσες-λίγες-φορές χρησιμοποιήθηκε από τον Γιώργο Δώνη έδειξε έτοιμος και στο παιχνίδι της Τετάρτης με τον «δικέφαλο» εκτός από τα ανασταλτικά του καθήκοντα, ήταν πολύ καλός και επιθετικά, έχοντας κάποιες εξαιρετικές ατομικές ενέργειες με ωραίες ντρίμπλες πάνω στον Ροντρίγκο.

Οι επιθετικές αρετές του Ζαγαρίτη δεν είναι τυχαίες και η εξήγηση βρίσκεται μία διετία πίσω. Όταν ολοκληρώθηκε η θητεία του στην Κ17, με απόφαση του Νίκου Νταμπίζα σε συνεργασία με το επιτελείο των ακαδημιών, ο νεαρός ποδοσφαιριστής από την μεσοεπιθετική γραμμή γύρισε στην αμυντική. Από εξτρέμ έγινε μπακ. Η απόφαση ήρθε με ορίζοντα αυτό που βλέπουμε σήμερα. Δηλαδή την δημιουργία ενός απόλυτα ισορροπημένου ακραίου αμυντικού. Από την στιγμή που διέθετε το επιθετικό πακέτο(καλός στο ένας εναντίον ενός, καλά χτυπήματα με το αριστερό, ταχύτητα), εκπαιδεύτηκε στην νέα του θέση στην Κ19, έχοντας και την βοήθεια από την σωματοδομή του, καθώς είναι δυνατό παιδί που βγάζει την σκληράδα που απαιτεί αμυντικά αυτή η θέση.

Ο Ζαγαρίτης υπό τις συνθήκες που επικρατούν αυτή την στιγμή στο «τριφύλλι», αναμένεται να αποτελέσει μαζί με τον Ηλία Χατζηθεοδωρίδη το δίδυμο στην θέση του αριστερού μπακ ενόψει της νέας σεζόν.

Οι δυνατότητές, το ταλέντο, η εξαιρετική πρώτη ύλη είναι αδιαμφισβήτητη. Το μπαλάκι είναι στο τερέν του συλλόγου, ο οποίος θα πρέπει να δώσει χώρο και χρόνο και σε αυτόν τον νεαρό ποδοσφαιριστή να πάρει παιχνίδια, να εξελιχθεί και να φτάσει στο επίπεδο που μπορεί.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα