Ποιος ακόμη δεν καταλαβαίνει ότι η (κακή) ομάδα κάνει (κακούς) και τους παίκτες;

Ποιος ακόμη δεν καταλαβαίνει ότι η (κακή) ομάδα κάνει (κακούς) και τους παίκτες;

Ποιος ακόμη δεν καταλαβαίνει ότι η (κακή) ομάδα κάνει (κακούς) και τους παίκτες;

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου, όπως ακριβώς είχε υποσχεθεί, αναλύει το πώς μία καλή ομάδα (όπως ο περσινός ΠΑΟΚ) οδηγεί τους παίκτες σε καλή πορεία και καλές εμφανίσεις και πώς μία κακή ομάδα (όπως ο φετινός ΠΑΟΚ) κάνει όλους ανεξαιρέτως τους ποδοσφαιριστές να παίζουν προβληματικά.

Μια και φθάσαμε στο σημείο που όλοι κατάλαβαν ότι ο ΠΑΟΚ πλέον δεν μπορεί, πάμε και στο πιο σημαντικό. Γιατί δεν μπορεί αυτή η ομάδα του ΠΑΟΚ κατά τη σεζόν 2019-2020;

Αφού είναι τόσο δύσκολο να γίνει αντιληπτό πώς η ομάδα κάνει τους παίκτες, ας το αναλύσουμε. Ας εξηγήσουμε πώς η ΚΑΛΗ ομάδα κάνει και όλους να παίζουν καλά και πώς η κακή ομάδα κάνει κακούς και τους παίκτες.

Υπάρχουν λοιπόν οι ΚΑΛΕΣ ποδοσφαιρικές ομάδες που είναι και πολύ σωστά δουλεμένες. Είναι εκείνα τα δεμένα σύνολα, τα καλά ποδοσφαιρικά γκρουπ με όλη τη σημασία της έννοιας.

Ο ΠΑΟΚ του 2019 με Λουτσέσκου ήταν μία πολύ καλή ΟΜΑΔΑ. Ο ΠΑΟΚ του 2020 είναι μία κακή ομάδα.

Τι σημαίνει καλή ομάδα;

- Είναι ένα σύνολο δεμένο ψυχικά. Οι παίκτες με τον προπονητή τους. Είναι ένα σύνολο που παίζει ΚΑΙ για τον προπονητή.

- Είναι μία ομάδα καλά προπονημένη σε φυσική κατάσταση, με αυξομειώσεις στις εντάσεις της προπόνησης ανάλογα και τις υποχρεώσεις που υπάρχουν.

- Είναι μία ομάδα που πιστεύει τακτικά σε αυτό που παίζει και το έχει εμπεδώσει. Δεν χρειάζεται να το αλλάζει σε κάθε δύσκολη περίσταση.

-Είναι ένα σύνολο με νοοτροπία νικητή, επειδή κάνει σωστά όλα τα παραπάνω.

Η καλή ομάδα λοιπόν (όπως ο περσινός ΠΑΟΚ) ανεβάζει την αξία ΟΛΩΝ των παικτών της. ΟΛΟΙ παίζουν καλύτερα από αυτό που μπορούσαν και έδειχναν πιο πριν, κάτι που έγινε και στον περσινό ΠΑΟΚ, όπου ΟΛΟΙ οι παίκτες του ανέβασαν την απόδοση και την αξία τους κατά 20-30%. Η καλή ομάδα κερδίζει και όταν δεν είναι στη βραδιά της, η καλή ομάδα δείχνει πάντα οργανωμένη στο γήπεδο, έχει ταυτότητα και ξέρεις τι να περιμένεις από αυτή, την βλέπεις και σε πείθει ότι το «έχει» ανά πάσα ώρα και στιγμή. Η καλή ομάδα γυρίζει ματς ακόμη και παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο. Είναι η ομάδα που όποιος και αν λείψει δεν επηρεάζεται, μια καλή ομάδα που πετυχαίνει συνήθως τους στόχους της. ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΧΑΝΕΙ ΤΟΝ MVP ΤΗΣ (ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

Πάμε και στην κακή ομάδα, σε ένα κακό σύνολο. Τι σημαίνει κακή ομάδα:

- Είναι αυτή στην οποία οι παίκτες ΔΕΝ έχουν «ψηθεί» ότι αυτό που παίζουν τακτικά τους εξυπηρετεί.

- Είναι αυτή, όπου οι παίκτες δεν πιστεύουν το πλάνο του προπονητή ο οποίος δεν τους έχει πείσει γι αυτό.

- Είναι η ομάδα που δεν έχει γυμναστεί σωστά να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες της χρονιάς και κατάφερε να βάλει περισσότερες εντάσεις στο πρόγραμμά της από τον Μάρτιο και μετά!

- Είναι η ομάδα στην οποία δεν υπάρχει ψυχικό δέσιμο μεταξύ παικτών και προπονητή. Εκεί που ΚΑΝΕΙΣ δεν παίζει για τον προπονητή.

Τι προκύπτει μέσα στο χρόνο σε μία κακή ομάδα;

ΟΛΟΙ όσοι παίζουν σε αυτή, δεν αποδίδουν εκείνο που μπορούν.

ΟΛΟΙ χάνουν την αξία τους κατά 20-30%.

Η κακή ομάδα ΔΕΝ κερδίζει, ακόμη και αν είναι καλύτερη του αντιπάλου.

Δεν σε πείθει ότι μπορεί να ανατρέψει μια εις βάρος της κατάσταση όσο και αν παίζει.

Αυτή η ομάδα λυγίζει όταν βρίσκει μπροστά της το οποιοδήποτε πρόβλημα.

Η κακή ομάδα δεν έχει πολλή ζωή μια και στο τέλος σκορπάει, αφού χάνει όλη την αυτοπεποίθησή της.

Κάπως έτσι λοιπόν ο κάθε Πασχαλάκης, Μπίσεσβαρ, Βαρέλα, Μάτος, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Λημνιός, Μαουρίσιο, Άκπομ, Κάνιας, Σάκχοφ και άλλοι, τη μία χρονιά ΠΕΤΑΝΕ (όλοι μαζί όμως χωρίς εξαιρέσεις) και την άλλη δεν μπορούν να βρουν τον εαυτό τους. Οι ίδιοι είναι! Τους ξέρουμε, τους αποθεώσαμε γιατί μέσα σε 2-3 χρόνια έφεραν τους μισούς τίτλους της ιστορίας του ΠΑΟΚ και τώρα καλό είναι να αντιληφθούμε ότι είναι κακοί, γιατί προπονούνται και παίζουν σε ΚΑΚΗ ομάδα. Όλοι μαζί όμως! Χωρίς εξαιρέσεις! Πόσο δύσκολο είναι να γίνουν αντιληπτά τα βασικά;

Πάμε και στα άλλα που επίσης έπαιξαν ρόλο γι αυτόν τον κακό ΠΑΟΚ.

Γιατί μετά από όλα τα παραπάνω οφείλουμε να σχολιάσουμε και τη χθεσινή ατάκα του Φερέιρα: «Με όσα γίνονται φέτος στον ΠΑΟΚ μπορούμε να γράψουμε βιβλίο». ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ. Όποιος (κάνει πώς) δεν καταλαβαίνει τι εννοεί, είναι σα να κάνει τον χαζό.

Μετράτε όσοι (κάνετε ότι) δεν θυμάστε...

1) Ο ΠΑΟΚ έχασε τον πιο επιτυχημένο προπονητή της ιστορίας του, δυο μέρες πριν την έναρξη της χρονιάς. Μαζί έχασε και ΟΛΟ το επιτυχημένο τημ του. Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να κρατήσει τότε ΟΥΤΕ τον γενικό του αρχηγό, ούτε τον αναλυτή του, πέρα από όλους τους άλλους επιτυχημένους συνεργάτες του Ρουμάνου.

2) Στο κρίσιμο αυτό ξεκίνημα της χρονιάς, ο ΠΑΟΚ δεν είχε τον ηγέτη του Βιεϊρίνια και τον Μαουρίσιο. (Τότε που άλλαξε και ΟΛΟ του το κέντρο).

3) Μέσα από μία αναγκαστικά σύντομη αναζήτηση, επιλέχθηκε ξένος, άπειρος προπονητής, με ένα ακόμη πιο άπειρο τημ Πορτογάλων συνεργατών, το οποίο στην πορεία αποδείχθηκε ότι δεν τον βοήθησε καθόλου.

4) Στο Τσάμπιονς Ληγκ ο ΠΑΟΚ είχε πέντε ομάδες για να κληρωθεί στον τρίτο γύρο, θα είχε και άλλες 3-4 στα πλέι οφ. ΜΟΝΟ τον Άγιαξ έπρεπε να αποφύγει! Πάνω στον Άγιαξ έπεσε από τον οποίο αποκλείστηκε στα πέναλτι. (Μόνο που αυτά τα εκτελούσαν αποκλειστικά οι Ολλανδοί).

5) Νοέμβριο χτύπησε και έχασε ΟΛΗ τη χρονιά ο Ζαμπά (το πιο μεγάλο έμψυχο περιουσιακό του στοιχείο) που κόντεψε να πεθάνει από λοίμωξη!

6) Δεκέμβριο τραυματίστηκε και δεν ξαναέπαιξε ο αρχηγός και καλύτερος αμυντικός του Κρέσπο, μετά από λάθος που έγινε!

7) Από τον Δεκέμβριο και μέχρι τώρα όλος ο οργανισμός ασχολείται και πάλι με τα δικαστήρια. Από Ιανουάριο μέσα στην ομάδα συζητάνε για τιμωρίες και τελικά παίζουν και πάλι (για πέμπτη φορά τα έξι τελευταία χρόνια) έχοντας αφαίρεση βαθμών.

8) Χάνεται το μισό πρωτάθλημα με ένα αυτογκόλ στο 0-1 της Τούμας από τον Ολυμπιακό.

9) Αυτή την απίστευτη χρονιά για τον ΠΑΟΚ έρχεται ΚΑΙ πανδημία!

10) Μετά την καραντίνα έρχεται η ρήξη χιαστών του Ντόουγκλας Αουγκούστο!

11) Κάπου εκεί όλοι παθαίνουν σοκ με το θέμα Μίσιτς! Που εκτός όλων των άλλων είναι και ο MVP της χρονιάς! Πάει και αυτός…

12) Στα κρίσιμα πλέι οφ τραυματίζεται και πάλι ο αρχηγός-ηγέτης του και ο ΜΟΝΟΣ φορμαρισμένος μεσοεπιθετικός του μέσα στο 2020 (Πέλκας).

13) Λίγο πριν από κρίσιμα ματς των πλέι οφ, όλη η ομάδα ασχολείται με τον αν παραμένουν και παίζουν Μαουρίσιο-Βιεϊρίνια. (Τετάρτη είχε αγώνα ο ΠΑΟΚ και ο προπονητής Τρίτη μεσημέρι δεν ήξερα αν μπορεί να υπολογίζει στον Βραζιλιάνο).

Εσείς πείτε (ή κάντε τους χαζούς) ότι ΔΕΝ μπορεί να γράψει βιβλίο ο Φερέιρα ή οποιοσδήποτε άλλος με όσα έγιναν στραβά και άτυχα έγιναν στον ΠΑΟΚ το 2019-2020!

Τελειώσαμε; Μία κακή ομάδα που έχει να αντιμετωπίσει και όόόλα αυτά, πάει όσο την πάει η ποιότητά της. Όσο πήγε δηλαδή φέτος και ο ΠΑΟΚ...

Αλλά… Αν κατανόησαν και αντιλήφθηκαν σωστά στον ΠΑΟΚ τι έγινε φέτος, θα προσέξουν και την επόμενη ημέρα.

Τελειώνει η αποτυχημένη αυτή σεζόν και τώρα περιμένουμε την διαχείριση αυτής της κακής χρονιάς για τον ΠΑΟΚ. Ας προσέξουν στον Δικέφαλο, πάνω στον πανικό που έρχεται, να μην κάνουν λάθη που δεν διορθώνονται με τίποτα! Από αυτή την ομάδα ΦΥΣΙΚΑ και δεν πρέπει να φύγουν όλοι, όπως ζητάει το απογοητευμένο πλήθος πάνω στην οργή του. Προσοχή μην χαθούν πάνω στον πανικό οι απαραίτητοι, οι προσωπικότητες πάνω στις οποίες θα χτιστεί η νέα ομάδα και αυτοί που είναι απαραίτητοι ακόμη και όταν σταματήσουν το ποδόσφαιρο. Προσοχή μην τυχόν με όσα ακολουθήσουν γίνουν και μεγαλύτερα λάθη από τα φετινά...

* Όσα συμβαίνουν φόρα-παρτίδα πλέον μεταξύ Ολυμπιακού και Άρη, δικαίως αγανάκτησαν τους Αρειανούς. Ήταν θέμα χρόνου να αντιδράσουν. Καταλάβαιναν τι συνέβαινε, αλλά –λόγω εγωισμού και της αντιπαλότητας με τον ΠΑΟΚ- δεν αντιδρούσαν σε όσα έκανε η διοίκησή τους με τον Ολυμπιακό. Τώρα απλά έσκασαν από τον απροκάλυπτο τρόπο που χρησιμοποιείται η ομάδα τους…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.