ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: Στο κυνήγι της δεύτερης θέσης ο Δικέφαλος, για το γόητρο οι «πράσινοι»

Κώστας Τόπας
ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: Στο κυνήγι της δεύτερης θέσης ο Δικέφαλος, για το γόητρο οι «πράσινοι»

bet365

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα τον Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Super League. Οι δύο ομάδες προέρχονται από δύο ισόπαλα αποτέλεσμα και το απόγευμα της Τετάρτης (08/07, 21:00) θα τα δώσουν όλα προκειμένου να επιστρέψουν στις νίκες.

Ο ΠΑΟΚ μετά το τελευταίο ισόπαλο αποτέλεσμα στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ (2-2) έμεινε πίσω στη μάχη για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης του πρωταθλήματος. Πλέον γνωρίζει πως κάθε απώλεια πλέον είναι καταδικαστική γι' αυτό και η νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό αποτελεί μονόδρομος.

Δεν βρίσκεται και στην καλύτερη του φόρμα μιας και μετράει μία ήττα από την ΑΕΚ στην έδρα του και μία ισοπαλία μακριά από την Τούμπα με τον ΟΦΗ. Αυτά τα αποτελέσματα, ήταν αρκετά για να χάσει έδαφος και να δει την Ενωση να εδραιώνεται στην δεύτερη θέση.

Η προετοιμασία της ομάδας ολοκληρώθηκε το πρωί της Τρίτης (07/07) στο γήπεδο της Τούμπας, που περιελάμβανε δουλειά στην τακτική, τη φυσική κατάσταση και τις στατικές φάσεις.

Ο Αμπέλ Φερέιρα θα μπορεί να υπολογίζει και πάλι στις υπηρεσίες του αρχηγού της ομάδας, Αντελίνο Βιεϊρίνια ενώ εκτός μάχης για το ματς με τον Παναθηναϊκό, έμειναν οι Πέλκας, Κρέσπο, Ζαμπά, Εσίτι, Ντόουγκλας και Μίσιτς.

Αναλυτικά η αποστολή: Πασχαλάκη , Ζίβκοβιτς , Ροντρίγκο , Μάτος , Ίνγκασον , Βαρέλα , Μιχάι , Μιχαηλίδη , Γιαννούλη , Βιεϊρίνια , Μαουρίσιο , Ελ Καντουρί , Τσιγγάρα , Μπίσεσβαρ , Λάμπρου , Λημνιό , Στοχ , Σφιντέρσκι , Άκπομ , Τζόλη .

Ο ΠΑΟΚ δεν σκόραρε στα τρία από τα τέσσερα τελευταία στην Τούμπα, αυτά που έχασε δηλαδή, αφού είχε σκοράρει και στα 30 προηγούμενα, ενώ το αξιοσημείωτο είναι πως δεν έχει ισοπαλία στα 11 τελευταία παιχνίδια στην έδρα του. Μάλιστα η τελευταία χρονολογείται, στις 3 Νοεμβρίου πάλι με τον σημερινό του αντίπαλο Παναθηναϊκό, με 2-2.
Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από την λευκή ισοπαλία με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (0-0), πραγματοποιώντας θετική εμφάνιση, όπως συνηθίζει να κάνει άλλωστε στα τελευταία του παιχνίδια για την διοργάνωση των Play Off. Αυτή την αγωνιστική δοκιμάζεται μακριά από την έδρα του, αντιμετωπίζοντας τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και κύριος στόχος του είναι η συνέχεια του αήττητου σερί που έχει χτίσει τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές.
Οι «πράσινοι» μετράνε τρεις ήττες στα 24 τελευταία παιχνίδια τους και αυτές ήταν δύο από τον Ολυμπιακό και μια από την ΑΕΚ, ενώ είχε χάσει τα τέσσερα από τα οκτώ πρώτα. Η νίκη που πέτυχε κόντρα στον Αρη, για την 5η αγωνιστική, είναι η μοναδική που έχει καταφέρει και πάρει για τα Play off.
Μάλιστα κόντρα στον Αρη, πέτυχε δύο γκολ, αφού δεν είχε βάλει γκολ στα τρία προηγούμενα. Τώρα έχει βάλει δύο γκολ στα πέντε τελευταία, ενώ είχε εννέα γκολ στα τέσσερα προηγούμενα, σκοράροντας σε όλα. Το τελευταίο του «διπλό» χρονολογείται στις 25 Ιανουαρίου, όταν είχε φύγει με το τρίποντο από την έδρα της ΑΕΛ, με 2-0.
Μόνο σε δύο από τα 16 της σεζόν ξεπέρασε το ένα γκολ, στη Λάρισα και στην Τούμπα, όπου πέτυχε από δύο. Στην κανονική διάρκεια έβαλε 11 γκολ εκτός έδρας, έξι ομάδες έβαλαν περισσότερα, αλλά μόνο δύο είχαν καλύτερη άμυνα από τα 12 που έχει δεχτεί.

Για τον αγώνα με τους «ασπρόμαυρους», ο Γιώργος Δώνης θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Δημήτρη Κουρμπέλη. Ο Έλληνας χαφ είναι τιμωρημένος, καθώς συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες. Για πρώτη φορά, στην αποστολή συμπεριλήφθηκε ο Κρίστιαν Άντερσον Κονάν.

Η αποστολή: Διούδης, Ξενόπουλος, Χριστογεώργος, Κολοβέτσιος, Σένκεφελντ, Χατζηθεοδωρίδης, Θεοχάρης, Ζαγαρίτης, Κολοβός, Χατζηγιοβάνης, Μπεκ, Μπουζούκης, Ανουάρ, Αθανασακόπουλος, Αλεξανδρόπουλος, Σερπέζης, Μακέντα, Περέα, Κονάν, Καμπετσής.

Οσον αφορά τις μεταξύ τους αναμετρήσεις ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός είχαν διασταυρώσει τα ξίφη τους τρεις φορές σε οκτώ μέρες τον Φεβρουάριο. Ο Δικέφαλος στις δύο από αυτές πήρε τη νίκη ενώ οι «πράσινοι» μία.

Η νίκη του Παναθηναϊκού τον Φεβρουάριο στο πρωτάθλημα είναι η μοναδική στα εννέα τελευταία επίσημα μεταξύ τους (έξι νίκες ο ΠΑΟΚ) και μοναδική στα επτά τελευταία πρωταθλήματος (τέσσερις νίκες ο ΠΑΟΚ). Από την άλλη οι «ασπρόμαυροι» κέρδισαν σε τέσσερα διαδοχικά παιχνίδια τον σημερινό τους αντίπαλο από το 2017 έως το 2019 για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Η σφυρίχτρα

Ο Elite διαιτητής Νταμίρ Σκόμινα ορίστηκε από την ΚΕΔ, για να σφυρίξει το ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής των Play Off, ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός. Ενας εκ των κορυφαίων διαιτητών, ο οποίος πέρυσι ήταν αυτός που διεύθυνε τον μεγάλο τελικό του Champions League, μεταξύ της Τότεναμ και της Λίβερπουλ.

Ο πολύπειρος ρέφερι θα έχει για βοηθούς τους Γιούρε Πραπρότνικ, Ρόμπερτ Βούκαν, με 4ο τον Τάση και στο VAR τους Μανούχο, Φωτόπουλο.

Η ιστορία

  • Νίκες ΠΑΟΚ: 42
  • Ισοπαλίες: 31
  • Νίκες Παναθηναϊκού: 64

Με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ

  • Νίκες ΠΑΟΚ: 34

  • Ισοπαλίες: 14

  • Νίκες Παναθηναϊκού: 20

Τα παιχνίδια της σεζόν

  • 03.11.2019: ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-2

  • (66’ σουτ, 90’ πέναλτι Βιεϊρίνια – 44’ σουτ Ζαχίντ, 87’ σουτ Μακέντα)

  • 02.02.2020: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-0

  • (49’ πέναλτι Μακέντα, 56’ σουτ Χατζηγιοβάνης)

  • 13.06.2020: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 0-0

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα