ΠΑΟΚΑΡΑ στα καλά και στις νίκες! Στα δύσκολα και στις αποτυχίες;

ΠΑΟΚΑΡΑ στα καλά και στις νίκες! Στα δύσκολα και στις αποτυχίες;

ΠΑΟΚΑΡΑ στα καλά και στις νίκες! Στα δύσκολα και στις αποτυχίες;

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το πολύ δύσκολο φινάλε του ΠΑΟΚ σε αυτή τη σεζόν που όλα δείχνουν ότι θα... στεφθεί από αποτυχία. Σχόλια για το ΟΦΗ-ΠΑΟΚ και τον Πάμπλο Γκαρσία.
«ΠΑΟΚ ΔΕΝ γίναμε από τους τίτλους…» λένε οι οπαδοί του και κυρίως οι πιο μεγάλοι σε ηλικία που έζησαν τις εποχές όπου ο ΠΑΟΚ έκανε οπαδούς μόνο από… τους οπαδούς τους, την Τούμπα και τις εκδρομές τους και όχι από κατάκτηση τίτλων! Μεγάλη κουβέντα αυτή που φέτος ΗΔΗ δοκιμάζεται…
Θέλει και ερώτημα ότι ο ΠΑΟΚ τελειώνει μία κακή σεζόν; Δεν είναι πολύ ξεκάθαρο ότι το 20190-2020 θα μείνει στην ιστορία ως μία αποτυχημένη χρονιά; Για να δούμε λοιπόν πώς θα αντιμετωπιστεί μία τέτοια κατάσταση…
Να ξεκαθαρίσουμε κάτι μετά τα πρώτα δεδομένα και τα αυτονόητα…
Αν ο οποιοσδήποτε περιμένει μέσα από το αυτό το blog να διαβάσει κατάρες, αν οποιοσδήποτε θέλει να καλύψει τον εγωισμό και την κακία του μέσα από ένα κείμενο γεμάτο ανάθεμα για τον ΠΑΟΚ και τους ανθρώπους του, να πάει σε άλλη σελίδα. Αυτές τις ημέρες είναι άπειρα τα κείμενα που «δίνουν» αυτό που… θέλει ο λαός. Για κάθε είδους λαϊκισμό λοιπόν… αλλού. Έχει κόσμο και κοσμάκη που πάει πάντα με το ρεύμα και προσφέρει αυτό που «πουλάει». Εδώ ΟΧΙ!
Δυστυχώς αυτές τις ημέρες που ολοκληρώνεται η αποτυχημένη χρονιά, βλέπουμε φαινόμενα αποδοκιμασίας με ύβρεις και χοντράδες για εσκεμμένα κακή απόδοση ή αδιαφορία, για παίκτες ηγέτες, για ποδοσφαιριστές σύμβολα που έχουν προσφέρει τα μέγιστα.

Ο ένας είναι αδιάφορος, ο άλλος «έκατσε» στο συμβόλαιό του, ο άλλος κάνει τον τραυματία, ο άλλος δεν παίζει γιατί δεν γουστάρει τον προπονητή του και χίλιες δύο θεωρίες συνομωσίας από αυτές που πουλάνε στα καφενεία… των αντιπάλων.
Ποιοι τα «κάνουν» όλα αυτά; Ποιοι καθυβρίζονται με τον χειρότερο τρόπο όχι για την κακή τους ποδοσφαιρική κατάσταση, αλλά για τον χαρακτήρα, τη διάθεση, τον επαγγελματισμό και το ήθος τους;
Οι παίκτες που τα τελευταία χρόνια ΕΦΕΡΑΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΤΛΟΥΣ από όσους έχει κερδίσει ο ΠΑΟΚ σε όλη του την ιστορία!
Κρίμα…

(Τα ποδοσφαιρικά πώς και γιατί αυτοί οι παίκτες πέρυσι πετούσαν και φέτος αποτυγχάνουν, θα τα δούμε και πάλι στο επόμενο blog).
Για τον Αμπέλ Φερέιρα δεν το συζητάμε! Αντιμετωπίζεται σα να επιλέχθηκε για να κάνει κακό στον ΠΑΟΚ! Τον κατηγορούν πλέον για κάθε τι πιθανό και απίθανο, πέρα από όσα έχει κάνει εδώ και μήνες και ΔΕΝ πέτυχε. Είναι όμως και το εύκολο θύμα! Αλλά για την ποδοσφαιρική εξήγηση που υπάρχει σε όλα αυτά, θα επιστρέψουμε. Από εκεί και πέρα για τα τωρινά αποτελέσματα ξαφνιάζεται ΜΟΝΟ όποιος δεν έχει αντιληφθεί πλήρως την κατάσταση. Την έχουμε περιγράψει εδώ και εδώ αναλυτικά…
Καμία έκπληξη λοιπόν και από το 2-2 στο Ηράκλειο. Τα γράφαμε και προχθές… Όταν είσαι «κομμάτια», όταν παίζεις μισός και ποντάρεις πλέον σε Στοχ, Ροντρίγκο, Εσίτι, αλλά και τους εκπληκτικούς (για την ηλικία τους) Μιχαηλίδη, Τζόλη, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για όλα τα αρνητικά σενάρια. Στο κάτω-κάτω, δεν είδαμε και το ΠΑΟΚ-ΟΦΗ; Προετοιμασμένοι ήμασταν…
Και όλα αυτά μαζί με τον Κουμπαράκη των χαμένων VAR του Καραϊσκάκης, ο οποίος προχθές με τη μη αποβολή Κουτρουμπή στο πρώτο μέρος και την αποβολή Εσίτι στο δεύτερο επειδή φώναζαν οι γηπεδούχοι, έδειξε διάθεση να παίξει ρόλο στην εικόνα και στην εξέλιξη του αγώνα. Αλλά αυτά λένε ότι δεν πρέπει να γράφονται γιατί –και καλά- κρύβουν τις άλλες αδυναμίες. Τι λέτε; Τα πάντα θα γράφονται εφόσον είναι ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Δηλαδή να μην γράψει κανείς χθες για τον Κομίνη, επειδή ο Ολυμπιακός είναι πρώτος; Τον «έσφαξε» και ΠΑΛΙ χθες η εξυγίανση τον Ολυμπιακό που πέρα από τη βουτιά-πέναλτι, για δεύτερο ματς ο προπονητής του βγάζει παίκτη που δεν απέβαλε ο διαιτητής, όπως έκανε στο κύπελλο με τον Μπουχαλάκη!
Τέλος πάντων έτσι θα πάει η χρονιά ποδοσφαιρικά για τον ΠΑΟΚ γι’ ακόμη δύο εβδομάδες και… όποιος αντέχει (την αποτυχία). Άλλοι θα παραμείνουν ψύχραιμοι και άλλοι θα ζητάνε… κεφάλια που μετά από δύο μήνες θα τα ψάχνουν πίσω…
* Η σημερινή δικαστική μάχη του ΠΑΟΚ στο CAS είναι πιο σημαντική από κάθε ματς που έρχεται μέσα στη σεζόν.
* Και κάτι για τον Πάμπλο Γκαρσία που είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα καθίσει στον πάγκο της πρώτης ομάδας του ΠΑΟΚ, όχι για λόγους λαϊκισμού και ικανοποίησης των οπαδών που τον λατρεύουν, αλλά γιατί το αξίζει με την πρόοδό του και στους πάγκους, εκεί όπου παρουσιάζει εξαιρετικά δουλεμένες ομάδες. Θα ήθελε λοιπόν κανείς τώρα τον Γκαρσία στον πάγκο του ΠΑΟΚ, να δηλώνεται ως μεταφραστής, χωρίς να μπορεί να κοουτσάρει; Αν είχε πάρει το UEFA pro νομίζω ότι θα είχε πολλές πιθανότητες να είναι ο επόμενος. Τώρα, στόχος είναι να εισηγηθεί ο Ρέμπε για την επόμενη μέρα και να παρθεί η σωστή απόφαση που θα οδηγήσει σωστά τον ΠΑΟΚ στην επόμενη ημέρα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.