Η κατάθεση Αλαφούζου, η επιστροφή Βιγιαφάνιες και το ντέρμπι!

Η κατάθεση Αλαφούζου, η επιστροφή Βιγιαφάνιες και το ντέρμπι!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Η κατάθεση Αλαφούζου, η επιστροφή Βιγιαφάνιες και το ντέρμπι!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου σχολιάζει τα λεγόμενα του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, το... μεξικάνικο σίριαλ με τον Αργεντινό και το αιώνιο ντέρμπι της Κυριακής!

Πάμε να βάλουμε στο πράσινο... μίξερ τρία θεματάκια της επικαιρότητας του Παναθηναϊκού στο αποψινό σημείωμα, λίγο πριν ξεκινήσει το ντοκιμαντέρ της Cosmote για το τεράστιο διπλό στο Άμστερνταμ το 1996 στους 4 του Champions League, το οποίο δεν πρέπει να χάσετε!

Ο ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ΚΑΙ ΤΟ... ΑΥΤΟΓΚΟΛ

Δεν έχει περάσει ούτε ένα εξάμηνο από την κατάθεση του Γιάννη Αλαφούζου στα ποινικά δικαστήρια για την φερόμενη ως συμμορία του ελληνικού ποδοσφαίρου (ανεξάρτητα από τις αποφάσεις των δικαστών, όλη η φίλαθλη Ελλάδα ξέρει πολύ καλά τι έχει συμβεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο), όταν ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ σκόραρε απανωτά... αυτογκόλ και πέταξε στα σκουπίδια τόσο τον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχε για να φτάσει η υπόθεση μέχρι σε αυτό το σημείο, όσο και όλη την επικοινωνιακή επιχείρηση του «ο Γιάννης άλλαξε» που συνεχίζεται ακόμη πιο εντατικά μέχρι και σήμερα, χωρίς βεβαίως το παραμικρό αποτέλεσμα, καθώς ο κόσμος του Παναθηναϊκού ούτε χαζός είναι, ούτε έχει ξεχάσει.

Στην διαδικασία της ίδιας υπόθεσης που τρέχει στο πειθαρχικό της ΕΠΟ, εμφανίστηκε ένας άλλος Αλαφούζος. Εκείνος που έκανε ότι περνούσε από το χέρι του μέχρι και το 2017 για να καθαρίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, αρκετά χρόνια εντελώς μόνος του, κάτι σαν τον... τρελό του χωριού. Δεν προκαλεί έκπληξη αυτή η παρουσία, ούτε τα λεγομένα του, καθώς εδώ και αρκετό καιρό η ανακωχή με φόντο πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα δείχνει πως έχει πάει περίπατο.

Ο Αλαφούζος συμπεριφέρθηκε ως μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού και έκανε το αυτονόητο απέναντι κυρίως στον ίδιο του τον εαυτό και τον αγώνα που έδωσε για μια πενταετία κόντρα στο σύστημα. Παρόλα αυτά, δεν κατάφερε πάλι να μην το... καρφώσει το αυτογκολάκι του!

Αντιφράφω επί λέξη από το σάιτ του ΣΠΟΡΦΜ που είναι ιδιοκτησίας του, ώστε να μην βρεθεί κανείς το πει το παραμικρό.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: «Εσείς είστε από παλιά Παναθηναϊκός. Τα έκανε και ο Παναθηναϊκός παλιά αυτά»;

ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ: «Και ο Παναθηναϊκός για μια διετία μπορούσε να καθαρίσει το ποδόσφαιρο και δεν το έκανε. Και ακολούθησε τα χνάρια του κ. Κόκκαλη, που κατέστρεψε το ποδόσφαιρο».

Στην διετία που αναφέρεται ο Αλαφούζος είναι λογικό να ξεχνάει, για την ακρίβεια να μην γνωρίζει δύο πράγματα. Είναι λογικό γιατί τότε δεν είχε την παραμικρή ενασχόληση με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Την σεζόν 2008-2009 ο Παναθηναϊκός δεν πήρε πέναλτι ούτε... κατά λάθος, τον... έσφαζαν όπου τον έβρισκαν και η συμπεριφορά που είχε από τους διαιτητές δεν διαφέρει και πολύ από αυτά που γίνονταν και επί των ημερών του πριν την παρέμβαση των ξένων. Ποιο ποδόσφαιρο μπορούσε να καθαρίσει;

Την επόμενη σεζόν ο Παναθηναϊκός του Πατέρα είχε παιχταράδες όπως ο Σισέ, ο Λέτο, ο Κατσουράνης, ο Καραγκούνης, ο Νίνης, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα και έκανε το νταμπλ πεντακάθαρα, έχοντας κατάφερει να έχει την αντιμετώπιση που πρέπει και του αρμόζει. Μέχρι εκεί. Η εξίσωση με την εποχή Κόκκαλη, λοιπόν, είναι αβάσιμη, εντελώς άστοχη και προκαλεί απορίες.

Για να το κλείσουμε:

Ο Αλαφούζος μετά την σεζόν 2017-2018 μπορεί να συμπεριφέρεται σωστά ως προς τις υποχρεώσεις του στην εταιρία και αυτό δεν γίνεται να το αμφισβητήσει κανείς (παρότι τα ίδια ποδοσφαιρικά λάθη κάνει μέχρι και σήμερα), όμως:

Ο τριετής αποκλεισμός από την Ευρώπη, η παραμονή στην κατηγορία με ιστορική κηλίδα λόγω του άδειου φακέλου, η απεργία των παικτών στο Κορωπί, οι ανακοινώσεις υπέρ του Ολυμπιακού και όλα αυτά που έγιναν με απόλυτη ευθύνη του, είναι πράγματα που ΔΕΝ ΞΕΓΡΑΦΟΝΤΑΙ. Τουλάχιστον για τον υπογράφοντα (ο οποίος για μια πενταετία ορθώς τον στήριξε γιατί έβλεπε έναν άνθρωπο που δεν είχε καμία επαφή με το αντικείμενο, να προσπαθεί παρά τα επαναλαμβανόμενα λάθη του και να έχει καλές προθέσεις) και ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου. Ότι και να κάνει, δεν σβήνονται αυτά, όσο και να δουλεύει στο φουλ ο υπέρ του επικοινωνιακός μηχανισμός. Πάμε παρακάτω...

ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Πάμε τώρα και στο... μεξικάνικο σίριαλ των ημερών, την επιστροφή του Λούκας Βιγιαφάνιες. Ο Αργεντινός με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα γυρίσει στον Παναθηναϊκό. Εκτός και αν... Αυτό το ᾽᾽εκτός και αν᾽᾽ για την ώρα θα το κρατήσουμε για τον εαυτό μας και ελπίζω να μην χρειαστεί να επανέλθουμε, γιατί τότε θα σημαίνει πως η δουλειά χάλασε και όχι με ευθύνη του Παναθηναϊκού.

Αυτό που οφείλουμε να παραδεχθούμε είναι η διάθεση, η επιθυμία της διοίκησης της ΠΑΕ να κάνει τα πάντα για να φέρει πίσω έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να σε ανεβάσει επίπεδο και τον λατρεύει ο κόσμος.

Η μεταγραφή θα είχε ήδη γίνει εάν η Μαζατλάν δεν ήταν μια... κλασσική μεξικάνικη ομάδα που θα σου βγάλει την πίστη μέχρι να συμφωνήσει και εάν το συμβόλαιο του παίκτη δεν ήταν τόσο μα τόσο μπερδεμένο, με ένα περίεργο καθεστώς που συναντάς μόνο σε αυτές τις χώρες της Αμερικής.

ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΤΕΡΜΠΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟ

Έχουμε και ένα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός το βράδυ της Κυριακής. Το Τριφύλλι δεν διεκδικεί τίποτα, οι Πειραιώτες έχουν... καθαρίσει το πρωτάθλημα αλλά δεν υπάρχει ντέρμπι που να είναι αδιάφορο. Και η ομάδα του Δώνη έχει ένα πολύ ισχυρό κίνητρο:

Να κόψει το αήττητο πρωτάθλημα του Ολυμπιακού και να γίνει η πρώτη ομάδα που τον υποχρεώνει σε ήττα στην φετινή κούρσα.

Προφανώς και δεν είναι εύκολο. Από την μία υπάρχει μία ομάδα που έχει μείνει... μισή και δίχως κίνητρο και από την άλλη ένα σύνολο σε τρομερή κατάσταση που η χρονιά τώρα... αρχίζει, με τον τελικό του Κυπέλλου και τον επαναληπτικό με την Γουλβς. Οπότε βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.