Ο μισός ΠΑΟΚ, ο Βιεϊρίνια και η προετοιμασία για το πρώτο εξάποντο…

Ο μισός ΠΑΟΚ, ο Βιεϊρίνια και η προετοιμασία για το πρώτο εξάποντο…

Ο μισός ΠΑΟΚ, ο Βιεϊρίνια και η προετοιμασία για το πρώτο εξάποντο…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το σημερινό κρίσιμο ματς ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, ενώ προσπαθεί να απαντήσει σε μερικά από τα πολλά ερωτήματα που δικαιολογημένα δημιουργήθηκαν στον κόσμο από την εξέλιξη στην υπόθεση Βιεϊρίνια.

Παρά το ότι δεν θυμάμαι πότε τελευταία φορά ο ΠΑΟΚ έφερε κακό αποτέλεσμα κόντρα στην ΑΕΚ, παρολ’ αυτά για τον σημερινό αγώνα, οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι η κατάσταση έχει γίνει ΑΚΟΜΗ πιο δύσκολη για τον Δικέφαλο του Βορρά, πιο δύσκολη απ’ ότι ήταν τις περασμένες ημέρες και εβδομάδες.

Η ΑΕΚ που δεν έχει τις απουσίες του ΠΑΟΚ, έρχεται στη Θεσσαλονίκη προερχόμενη από ήττα (στο ημίχρονο θα μπορούσε να χάνει από τον Ολυμπιακό και με 0-4) αλλά νιώθω ότι είναι σαφώς πιο συγκεντρωμένη στη μάχη από τον ΠΑΟΚ, σύνολο και οργανισμό που μέχρι χθες το βράδυ είχε άλλα θέματα στην επικαιρότητά του…

Όπως γράφαμε και προχθές, ο ΠΑΟΚ μέχρι τώρα στα πλέι οφ παρουσιάζει εικόνα οργανωμένης ομάδας, παρά το ότι παίζει… μισός, χωρίς τους πολυτιμότερους παίκτες και τους αρχηγούς του. Δυστυχώς αυτές τις τελευταίες ημέρες μόνο ο Ελ Καντουρί επέστρεψε στους διαθέσιμους παίκτες και από την άλλη, τον Οργανισμό απασχόλησε έντονα το θέμα Βιεϊρίνια. Δεν μιλάμε για τον οποιοδήποτε…

Μπορεί μέσα σε αυτή τη συγκυρία η ομάδα του Φερέιρα να ξεπεράσει και αυτό το ζήτημα που έστρεψε αλλού το ενδιαφέρον σε σχέση με το αγωνιστικό; Αν καταφέρει και σήμερα να μπει και να βγάλει οργανωμένα ένα ακόμη ντέρμπι, πολύ περισσότερο αν το κερδίσει κιόλας… τότε θα μιλάμε για κάτι σπουδαίο. ΔΕΝ είναι εύκολο και ας μην παραπλανούμαστε από την ευκολία που ο ΠΑΟΚ επικράτησε της ΑΕΚ σε πολλά από τα τελευταία μεγάλα ματς των δύο Δικεφάλων.

* Έχει δίκιο ο φίλαθλος να παραξενεύεται για όλη αυτή την εξέλιξη με τον Βιεϊρίνια. (Δίκιο βέβαια δεν έχει να απαξιώνει τον ποδοσφαιριστή…). Η υπόθεση είναι πάρα πολύ σύνθετη γι’ αυτό δημιουργήθηκαν πολλά ερωτηματικά, αλλά και παρεξηγήσεις. Μπορεί και να είναι άδικο, αλλά ο Βιεϊρίνια είναι ο πρώτος που νιώθει την αλλαγή πολιτικής της ΠΑΕ στα οικονομικά. Ίσως να ξαφνιάστηκε, ίσως δεν έπρεπε να ήταν αυτός ο πρώτος, ίσως πάλι… και ως ηγέτης να έπρεπε να περάσει αυτή τη δοκιμασία και να αποτελέσει ΚΑΙ ΠΑΛΙ το παράδειγμα.

Στην ερώτηση γιατί όλο αυτό έπρεπε να γίνει το καλοκαίρι, σε περίοδο αγώνων και όχι νωρίτερα, ο Σαββίδης είναι εκείνος που έχει την απάντηση, αν και για να είμαστε ακριβείς, στην τελική ευθεία το θέμα μπήκε από τα τέλη Μαΐου, αρχές Ιουνίου και όχι χθες-προχθές.

Θα έπρεπε, ειδικά το θέμα Βιεϊρίνια να κλείσει νωρίτερα; Ίσως… Από την άλλη η ΠΑΕ κατέληξε στη νέα της πολιτική και φιλοσοφία του εξορθολογισμού μέσα στην Άνοιξη. Ίσως αυτή η καθυστέρηση στην προσπάθεια ανανέωσης του συμβολαίου να πείραξε πιο πολύ τον αρχηγό της ομάδας, παρά τα νέα οικονομικά δεδομένα που… για εκείνον δεν διαφέρουν και τόόόσο πολύ από τα περασμένα.

Τέλος πάντων… οι περισσότεροι εύχονται να βρεθεί λύση για την ανανέωση του συμβολαίου ενός ποδοσφαιριστή που είναι απαραίτητος για τον ΠΑΟΚ όποιο στόχο κι αν αποφασίσει να θέσει η ομάδα για του χρόνου. Γιατί και το ακραίο σενάριο της μεγάλης ανανέωσης να ισχύσει, αυτή κάπου πρέπει να βασιστεί. Και… ισχυρότερη βάση από αυτή που προσφέρει εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου ο Βιεϊρίνια, ΔΕΝ θα βρει ο ΠΑΟΚ.

Πέρυσι τέτοιο καιρό η συντριπτική πλειοψηφία των ΠΑΟΚτσήδων έβριζαν τον Λουτσέσκου για τον τρόπο που επέλεξε να φύγει. Τότε, έγραφα εδώ στο gazzetta ότι… ο ΠΑΟΚ πρέπει να μας νοιάζει και όχι ο Ρουμάνος. Στην πορεία αποδείχθηκε ότι ο ΠΑΟΚ είχε μεγαλύτερο πρόβλημα από αυτό το διαζύγιο σε σχέση με αυτό που αποκόμισε ο Λουτσέσκου. (Γι’ αυτό λοιπόν ο ΠΑΟΚ θέλει τον Βιερϊνία και στη συνέχεια, γι’ αυτό και παρά τα νέα οικονομικά δεδομένα του έκανε μεγάλη πρόταση σε σχέση με αυτά που από εδώ και πέρα θα ισχύσουν στην ΠΑΕ ).
Ο Ιβάν Σαββίδης μετά από όσα έχει κάνει για τον Σύλλογο και μετά τα… πρώτα 150 εκατομμύρια που έχει βάλει, δικαιούται να πάρει όποια απόφαση επιθυμεί για τα οικονομικά της ΠΑΕ. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να του ασκήσει την παραμικρή κριτική για το… πόσα θα βάλει από εδώ και πέρα και πόσα θα κόψει. Ίσα-ίσα που θεωρώ υποχρέωση των στελεχών να τον βοηθήσουν να πετύχει τους στόχους που θέτει για τον ΠΑΟΚ, με μικρότερο τίμημα.
«Ο ΠΑΟΚ είναι πάνω απ’ όλους και από όλα…», ο Σαββίδης είναι ευεργέτης του Συλλόγου και όταν καταφέρει να οδηγήσει την ΠΑΕ σε αυτάρκεια, με τον εαυτό του να μην χρειάζεται να παρεμβαίνει σε κάθε θέμα Μαουρίσιο-Βιεϊρίνια κτλ κτλ, τότε θα έχει πετύχει ακόμη περισσότερα από αυτά για τα οποία τον αποθεώνει το σύνολο των ΠΑΟΚτσήδων, προς λύπηση όσων προσπαθούν μανιωδώς να δημιουργήσουν προβλήματα σε αυτή τη σχέση…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.