Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος: Εγραψε ιστορία κατακτώντας πρωτάθλημα με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ (pics & vids)

Κώστας Τόπας
Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος: Εγραψε ιστορία κατακτώντας πρωτάθλημα με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ (pics & vids)

bet365

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος αν και στάθηκε άτυχος εξαιτίας των τραυματισμών που τον έχουν ταλαιπωρήσει τα τελευταία χρόνια, κατάφερε να πανηγυρίσει την κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος, αυτή τη φορά ως ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, γράφοντας ιστορία!

Τον Φλεβάρη του 2019, ένα άσχημο μαντάτο περίμενε τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, καθώς στο νικηφόρο ματς με 4-1 επί της ΑΕΚ, είχε υποστεί ρήξη χιαστού στο αριστερό γόνατο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσει το υπόλοιπο εκείνης της σεζόν. Το στενάχωρο της όλης υπόθεσης είναι ότι αντίστοιχο τραυματισμό είχε το 2011. Οταν ήταν μέλος του Παναθηναϊκού σε φιλικό αγώνα με την Σίβασπορ.

Λίγους μήνες αργότερα, η ατυχία του χτύπησε ξανά την πόρτα. Στα μέσα της φετινής σεζόν κατάφερε να επιστρέψει σε αγωνιστικούς ρυθμούς, ωστόσο μία ρήξη έσω πλαγίου, στην προπόνηση του Ολυμπιακού, τον ανάγκασε να μείνει και πάλι εκτός δράσης. Μάλιστα, ήταν λίγες ημέρες πριν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως θα έμενε μακριά από τα γήπεδα, μέχρι το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Παρ' όλα αυτά, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έχει καταφέρει να πετύχει κάτι το αξιοσημείωτο στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος. Να πανηγυρίσει την κατάκτηση της Super League, με τους «ερυθρόλευκους». Ετσι, έγινε ο δεύτερος παίκτης, μετά τον Τάσο Μητρόπουλο που κατακτά τίτλο με τρεις ελληνικές ομάδες. Τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τώρα τον Ολυμπιακό.

Ο πρώτος του με τον Παναθηναϊκό

Ο πρώτος του τίτλος ήρθε με την ομάδα του Παναθηναϊκού τη σεζόν 2009/10. Ο Λάζαρος σε 17 συμμετοχές κατάφερε να πετύχει ένα γκολ και δύο ασίστ και το «τριφύλλι» εκείνη τη σεζόν, έφτασε στην πολυπόθητη κατάκτηση του τροπαίου.

Η «αναγέννηση» του στην ΑΕΚ και η λατρεία του κόσμου

Λίγα χρόνια αργότερα, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, υπέγραψε για λογαριασμό της ΑΕΚ. Με το «καλημέρα» κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη των φιλάθλων της Ενώσης, χάρη στα επιτεύγματα του. Μάλιστα, εκείνη τη σεζόν, το 2017/18 για πολλούς θεωρήθηκε ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, καθώς ήταν ένας από τους βοήθησαν τα μέγιστα, ώστε η ΑΕΚ να κατακτήσει το πρωτάθλημα Ελλάδος. Εκείνη τη χρονιά, βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, 16 φορές, έχοντας 4 ασίστ σε 47 συμμετοχές, σε όλες τις διοργανώσεις.

Μετά από μία διετία, οι δρόμοι του Λάζαρου και της ΑΕΚ χώρισαν. Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός, αποφάσισε να μετακομίσει στο Λιμάνι και να ενταχθεί στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Η χρονιά γι' αυτόν ξεκίνησε ακριβώς από εκεί που είχε σταματήσει την προηγούμενη. Το πρώτο εξάμηνα με την «ερυθρόλευκη» φανέλα, ήταν ιδανικό για τον Χριστοδουλόπουλο, καθώς σε 26 ματς, σκόραρε εννέα τέρματα. Εκεί, που όλα έμοιαζαν πως θα κυλούσαν ονειρικά για τον 33χρονο άσο, η ρήξη χιαστού που υπέστη τον Φεβρουάριο, του 2019, έβαλε «στοπ» στα όνειρα του.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς δεν μπορούσε να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Λάζαρου, τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της σεζόν. Οταν επέστρεψε, δεν κατάφερε να συνεχίσει από εκεί όπου είχε αφήσει το έργο του, μιας και δεν βρισκόταν στα βασικά πλάνα του Πορτογάλου τεχνικού. Συνολικά, φέτος κατέγραψε πέντε συμμετοχές στο πρωτάθλημα και δύο στο Κύπελλο. Στην διακοπή της αγωνιστικής δράσης, εξαιτίας της πανδημίας, ο Λάζαρος δούλευε σε εντατικούς ρυθμούς και ήταν αποφασισμένος για την επάνοδο του. ​

Παρ' όλα αυτά, λίγες ημέρες πριν την επανέναρξη του πρωταθλήματος, υπέστη ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου δεξιού γόνατος και έτσι δεν θα προσφέρει τις υπηρεσίες του, μέχρι το τέλος της σεζόν.

Το ρεκόρ και τα τρία πρωταθλήματα με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Ολυμπιακό

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, που φόρεσε τη φανέλα των Big-4 (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ), κατάφερε να πανηγυρίσει κατάκτηση πρωταθλήματος με τις τρεις εξ' αυτών ομάδες (Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, Ολυμπιακό). Ετσι, έγινε ο δεύτερος ποδοσφαιριστής που πετυχαίνει κάτι τέτοιο.

Πρώτος ήταν ο Τάσος Μητρόπουλος, ο οποίος ήταν ο πρώτος που πήρε πρωτάθλημα, με αυτούς τους τρεις συλλόγους. Βέβαια, με τον Παναθηναίκό, κατέγραψε μία συμμετοχή, και τη σεζόν 1994/95, αποτέλεσε παρελθόν από τους «πράσινους». Ο Λάζαρος και με τις τρεις ομάδες που αγωνίστηκε και κατέκτησε τίτλο, ήταν από τους πρωταγωνιστές καθώς με τα γκολ και τις ασίστ του, βοήθησε να φτάσουν σε αυτόν τον στόχο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα