ΑΕΚ: Ο Λιβάια στα καλύτερά του παίρνει ξανά την Ένωση από το χέρι!

ΑΕΚ: Ο Λιβάια στα καλύτερά του παίρνει ξανά την Ένωση από το χέρι!

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Ο Λιβάια στα καλύτερά του παίρνει ξανά την Ένωση από το χέρι!

bet365

Ο Κροάτης επιθετικός ήταν ξανά πολύτιμος για την ΑΕΚ και την οδηγεί για την ώρα στη 2η θέση και στα προκριματικά του Champions League, στην πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του!

Η Superleague επέστρεψε με κορυφαίες αποδόσεις και ειδικά στοιχήματα

Η ΑΕΚ μπορεί την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ να πέταξε στα... σκουπίδια την ευκαιρία να προσπεράσει τον ΠΑΟΚ στη 2η θέση, ωστόσο δεν πάτησε… μπανανόφλουδα και στο Ηράκλειο απέναντι στον ΟΦΗ. Αυτή τη φορά η Ένωση εκμεταλλεύτηκε την απώλεια βαθμών του ανταγωνιστή της και με το διπλό προσπέρασε με δύο βαθμούς στη μάχη για τα προκριματικά του Champions League. Με μια «γεμάτη» εμφάνιση σε όλες τις γραμμές καθώς δεν απειλήθηκε αμυντικά, κυκλοφόρησε σωστά την μπάλα και πίεσε στον άξονα με τους Κρίστιτσιτς, Σιμάνσκι και Μάνταλο σε πολύ καλό απόγευμα, έκανε φάσεις και έφυγε δίκαια με τη νίκη έχοντας μια εικόνα ανάλογη εκείνων που είχαν συνηθίσει οι κιτρινόμαυροι τους φίλους τους πριν τη διακοπή λόγω του κορονοϊού. Και με οδηγό τον Μάρκο Λιβάια, ο οποίος τις πρώτες αγωνιστικές των πλέι οφ παίρνει από το χέρι την ΑΕΚ για τη 2η θέση που αποτελεί μαζί με την κατάκτηση του Κυπέλλου τους βασικούς στόχους των κιτρινόμαυρων.

MVP για την ΑΕΚ και στις δύο αγωνιστικές των πλέι οφ!

Ο Κροάτης επιθετικός ήταν ο MVP στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό καθώς εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Ολιβέιρα, άρπαξε από τα… μαλλιά τη μια ευκαιρία που του δόθηκε μέσα στην περιοχή και κράτησε όρθια την ΑΕΚ «σώζοντας» την κατάσταση. Τον ίδιο τίτλο παίρνει ο Λιβάια και στη 2η αγωνιστική των πλέι οφ, βάζοντας αυτή τη φορά σε θέση οδηγού την Ένωση για τα προκριματικά του Champions League. Με δική του κεφαλιά έπειτα από την εξαιρετική σέντρα του Λόπες, ο Λιβάια έβαλε μπροστά την ΑΕΚ στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο ο Κροάτης συνδυάστηκε με τον Σιμάνσκι και είδε τον χώρο που είχε ο Βέρντε στα δεξιά, πασάροντας του την μπάλα πριν ο Ιταλός εξτρέμ τελειώσει με όμορφο τρόπο τη φάση συγκλίνοντας μέσα στην περιοχή. Και γενικότερα ο Λιβάια ήταν ο παίκτης που δημιουργούσε «πονοκεφάλους» στην άμυνα του ΟΦΗ από την αριστερή πτέρυγα, ενώ πάταγε και περιοχή.

Ο Λιβάια είναι ξεκάθαρα στα καλύτερά του στο πιο καθοριστικό σημείο της σεζόν καθώς οι δύο στόχοι που κυνηγάει η ΑΕΚ στο φινάλε είναι ιδιαιτέρως σημαντικοί για το κλαμπ. Και με τον Κροάτη επιθετικό να μην αγωνίζεται στη φυσική του θέση, αλλά παίζοντας αναγκαστικά από τα αριστερά, λειτουργώντας για το σύνολο. Κάτι που οφείλεται και στον Μάσιμο Καρέρα, ο οποίος έχει το know – how προκειμένου όχι μόνο ο Λιβάια, αλλά το σύνολο των παικτών του να αποδίδουν για το ομαδικό καλό, ακόμα κι αν χρειάζεται να μην έχουν τον συνηθισμένο τους ρόλο μέσα στο γήπεδο.

«Σφράγισε» την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του!

Συν τοις άλλοις, ο Λιβάια σε προσωπικό επίπεδο ξεπέρασε με τη φετινή του σεζόν οποιαδήποτε άλλη στην καριέρα του! Με το χθεσινό του τέρμα στο «Γεντί Κουλέ» και την πάσα στον Βέρντε στο δεύτερο γκολ, ο Λιβάια «σφράγισε» πλέον την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του φτάνοντας τα 12 γκολ και τις 10 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις τη φετινή σεζόν. Αφήνει έτσι πίσω του την περσινή χρονιά με τα 12 γκολ και τις οκτώ ασίστ και φυσικά την προπέρσινη, την οποία είχε ολοκληρώσει με 10 τέρματα και επτά ασίστ. Οι τρεις καλύτερες σεζόν στην καριέρα του, και οι τρεις με τη φανέλα της ΑΕΚ. Και κάθε σεζόν όλο και πιο παραγωγικός!

Πατάει… γκάζι στο φινάλε, όπως και στο ξεκίνημα της σεζόν!

Ο Λιβάια δείχνει να πατάει ξανά γκάζι στο φινάλε της σεζόν, όπως ακριβώς δηλαδή είχε ξεκινήσει τη φετινή χρονιά, όταν στα προκριματικά του Europa League και στις πρώτες αγωνιστικές της Super League ήταν σε σούπερ επίπεδα. Στη συνέχεια μέχρι τον ερχομό του Καρέρα η απόδοσή του έπεσε, αλλά με τον Ιταλό κόουτς στον πάγκο και έπειτα ο Λιβάια βρήκε ξανά τον καλό του εαυτό, βοηθώντας πλέον την ΑΕΚ σημαντικά σε ένα κομμάτι της σεζόν που θα κριθούν τα πάντα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα