Ολυμπιακός – Φέλιξ Μπόρχα: Η φιλία του Ριβάλντο και η συμβουλή του Κλοπ

Ολυμπιακός – Φέλιξ Μπόρχα: Η φιλία του Ριβάλντο και η συμβουλή του Κλοπ

Gazzetta team
Ολυμπιακός – Φέλιξ Μπόρχα: Η φιλία του Ριβάλντο και η συμβουλή του Κλοπ

bet365

Ο άλλοτε επιθετικός του Ολυμπιακού, Φέλιξ Μπόρχα, μίλησε για την εμπειρία του στην Ελλάδα, αλλά και την συνεργασία του με τον Γιούργκεν Κλοπ στην Μάιντς.

Τον βάφτισαν «κόκκινη κόμπρα» προτού έρθει στην Ελλάδα, γιατί είχε διαλύσει τα κοντέρ σκοραρίσματος στο Εκουαδόρ με την φανέλα της Νασιονάλ. Ο Φέλιξ Μπόρχα, όμως, δεν ανταποκρίθηκε ποτέ στις προσδοκίες όταν φόρεσε την φανέλα του Ολυμπιακού (έξι γκολ και μια ασίστ σε τριάντα συμμετοχές), αλλά δεν ξεχνάει την εμπειρία του στην χώρα μας.

«Πήραμε το πρωτάθλημα με τη Νασιονάλ και δέχτηκα πρόταση από τη Φλαμένγκο. Έμεινα 15 μέρες στη Βραζιλία, αλλά η μεταγραφή δεν έκλεισα. Αργότερα πήγα στον Ολυμπιακό, αφού η διοίκηση δεν είχε αμφιβολίες. Προπονήθηκα πολύ για να προσαρμοστώ γρήγορα, ενώ ο Ριβάλντο ήταν φίλος μου και με βοήθησε» ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Radio La Red» της χώρας του ο Μπόρχα.

Στον Πειραιά δεν στέριωσε και, το καλοκαίρι του 2007, δόθηκε δανεικός στην Μάιντς της δεύτερης κατηγορίας, όπου συνεργάστηκε με τον Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος άρχισε την σπουδαία προπονητική του καριέρα στην συγκεκριμένη ομάδα.

«Ο Ελκίν Σότο (σ.σ. συμπαίκτης του στην εθνική ομάδα) που έπαιζε στη Μάιντς, με συνάντησε και μου είπε ότι με θέλουν. Με πήρε τηλέφωνο ο Γιούργκεν Κλοπ, μου μίλησε για ένα μεγάλο πρότζεκτ, για την προσπάθεια της Μάιντς για άνοδο» ανέφερε αρχικά ο Μπόρχα.

«Όταν πήγα στην ομάδα, όμως, μου είπε ότι δεν θα ήμουν βασικός. Σε μια προπόνηση πριν από αγώνα, μου είπε: «Αν δεν προπονείσαι καλά, δεν θα είσαι έτοιμος για τον αγώνα». Έπαιξα, έβαλα γκολ και βγήκα μετά από 70 λεπτά. Μου είπε: 'Είσαι έτοιμος, όλα είναι στο μυαλό σου'» πρόσθεσε ο 37χρονος πλέον Μπόρχα, ο οποίος έκανε καταπληκτική πρώτη σεζόν στην Μάιντς, με 16 γκολ σε 32 συμμετοχές.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα