Ολυμπιακός - Άρης: Πριν από 37 χρόνια το τελευταίο «διπλό» στο Καραϊσκάκη (vid)

Ολυμπιακός - Άρης: Πριν από 37 χρόνια το τελευταίο «διπλό» στο Καραϊσκάκη (vid)

bet365

Τον Νοέμβριο του 1983 με γκολ του Ούλφ Έρικσον ο Άρης νικά με 1-0 τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.

Σχεδόν 37 χρόνια έχουν περάσει από την τελευταία νίκη του Άρη στο Καραϊσκάκη απέναντι στον Ολυμπιακό σ' αγώνα πρωταθλήματος.

Ο Άρης που στην έδρα του Ολυμπιακού έχει να επιδείξει 5 νίκες από το 1959 έως σήμερα επικράτησε μετά από το 1983 άλλες δυο φορές, το 1987 και το 2002 αλλά οι αγώνες διεξήχθησαν στο ΟΑΚΑ.

Μάλιστα η νίκη (0-1) του 2002 (Ιανουάριος) έδωσε και μεταγραφή του Φάνη Κατεργιαννάκη στον Ολυμπιακό.

Το γκολ του Έρικσον

Το καλοκαίρι του 1983 ο Άρης αποκτά τον διεθνή Σουηδό Ούλφ Έρικσον. Ο ξανθομάλλης άσος θα μείνει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης έως το 1985 και θ' αγαπηθεί από τον κόσμο της.

Ο Έρικσον θα είναι ο παίκτης που θα κρίνει το παιχνίδι που έμελλε να είναι το τελευταίο νικηφόρο του Άρη μέσα στην φυσική έδρα του Ολυμπιακού.

Την 6η Νοεμβρίου 1983 ο Άρης επικρατεί με 1-0 του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη.

Ο Σουηδός σκοράρει μόλις στο 18' με προβολή. Ο Γιώργος Ζήνδρος έχει βγάλει εξαιρετική σέντρα-σουτ, ο Νίκος Σαργκάνης θα αποκρούσει και ο Έρικσον μόνος του σε κενή εστία θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στην πρώτη του χρονιά ο Έρικσον θα παίξει σε 30 αγώνες και θα πετύχει 7 γκολ, ενώ πρώτος σκόρερ είναι ο Ντίνος Κούης με 11.

Ο Ολυμπιακός θα σκοράρει στη συνέχεια αλλά το γκολ θα ακυρωθεί και έτσι θα μείνει το 1-0.

Μοναδική ήττα

Για τον Ολυμπιακό αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα και η μοναδική στην έδρα του για τη σεζόν 1983-84.

Η ομάδα του Χάινς Χέερ δεν είχε ξεκινήσει όμως καλά αφού είχε 2 ήττες εκτός έδρας από την Λάρισα και τον ΠΑΟΚ στις 3 πρώτες αγωνιστικές.

Στο τέλος της χρονιάς ο Ολυμπιακός δεν θα είναι για πρώτη φορά μετά από το 1980 στην 1η θέση (1ος ο Παναθηναϊκός) ενώ ο Άρης του Αντώνη Γεωργιάδη θα είναι 4ος.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός θα παίξει σ' εκείνο το παιχνίδι με τον Σαργκάνη, τους Παπαδόπουλο-Μίχο-Βαμβακούλα-Γούναρη, τους Κουσουλάκη-Άλμερτσεν-Νόιμαν-Μητρόπουλο και τους Αναστόπουλο- Λεμονή.

Ως αλλαγές έπαιξαν οι Κοκολάκης και Ορφανός.

Για τον Άρη έπαιξαν οι: Παντζιαράς, Σαββίδης, Τζιφόπουλος, Βένος, Μιχαλήτσος, Κούης, Σεμερτζίδης, Δουρκεράκης, Ερικσον, Ζήνδρος (89' Πασιαλής), Ζελιλίδης (87' Σκούτας).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα