Η εμπιστοσύνη σε Μελισσανίδη και τα πολύ... δύσκολα!

Η εμπιστοσύνη σε Μελισσανίδη και τα πολύ... δύσκολα!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Η εμπιστοσύνη σε Μελισσανίδη και τα πολύ... δύσκολα!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης εστιάζει στη σωστή οικονομική πολιτική στην Α.Ε.Κ. και ασχολείται με τις ζόρικες υποθέσεις δανεικών – ανανεώσεων και τι σημασία αυτών για την επόμενη σεζόν ενώ έχει υστερόγραφα

Νομίζω ότι με όσα συμβαίνουν γύρω μας, σε άλλα club, ποδοσφαιρικά και μη, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, γίνεται όλο και πιο εύκολα αντιληπτό ότι προφανώς και πρέπει να υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη αναγνώριση και εμπιστοσύνη στον τρόπο με τον οποίο διοικεί την ΑΕΚ ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Το γράφω και το υπογραμμίζω περισσότερο για να το θυμάμαι κι εγώ όταν -ουκ ολίγες φορές η αλήθεια είναι- γκρινιάζω και μέσα από κείμενά μου ψάχνω να αναδείξω ότι η διοίκηση της ομάδας οφείλει να κάνει υπερβάσεις για να απογειώσει το ρόστερ προκειμένου να διεκδικεί και να κατακτά τίτλους και να 'χει ευρωπαϊκές επιτυχίες.

Προφανώς και πρέπει να θυμόμαστε όλοι όσα έχουμε βιώσει σαν club προ λίγων μόλις ετών και να επιχειρεί ο καθένας από μόνος του να τιθασεύει την επιθυμία του να γίνουν όλα γρήγορα, να φτάνει η ομάδα μόνο σε τίτλους και να μην απασχολεί το πρόβλημα που μπορεί να δημιουργήσει στην εταιρεία και τελικά στο ίδιο το club ένα αλόγιστο και παράλογο ξόδεμα χρημάτων. Ωστόσο ακόμη και να μην είχαμε το πρόσφατο παρελθόν και όσα υποχρεώθηκε να βιώσει η ΑΕΚ και ο κόσμος της, έχοντας τα δεδομένα σε μεγάλα club που βιώνουν πλέον προβλήματα και όχι για ένα μικρό χρονικό διάστημα όπως έχει αποδειχθεί, οφείλουμε να μη προσπερνάμε έτσι απλά το ζήτημα...

Γι' αυτό επαναλαμβάνω πρέπει ο κόσμος της Ένωσης να 'χει απόλυτη εμπιστοσύνη στο μοντέλο οικονομικής πολιτικής της διοίκησης της εταιρείας και στον ίδιο τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Αυτό δεν σημαίνει ότι απαγορεύεται να αξιώσει και κάτι επιπλέον προκειμένου να δει την ομάδα του να πρωταγωνιστεί και να διεκδικεί τίτλους. Όλοι θαρρώ αυτό που επιθυμούμε είναι να μπορέσει η ΑΕΚ να μπει στην Νέα Φιλαδέλφεια με μια ομάδα τέτοια που θα εγγυάται ότι θα συνεχίζει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο εντός συνόρων και θα προσπαθεί να κάνει υπερβάσεις στην Ευρώπη όπως το έπραξε με επιτυχία και ιστορικό εθνικό ρεκόρ το 2018.

Τώρα η Ένωση, για να πάμε και στο εξίσου σημαντικό θέμα που αφορά το ρόστερ και την επόμενη σεζόν, έχει μπροστά της τα πολύ... δύσκολα! Και βάζω τελίτσες πριν τη λέξη «δύσκολα» διότι αν πάμε στην περίοδο 2010 έως και την επιστροφή της ομάδας εκτιμώ ότι όλοι αντιλαμβανόμαστε την κυριολεκτική έννοια και σημασία της λέξης αυτής (σ.σ.: δύσκολα). Τώρα και εδώ και χρόνια η... γκρίνια και οι όποιες διαφωνίες και κόντρες έχουν να κάνουν με το αν η ΑΕΚ πρέπει να βρει φοράκλα, μπακάρες, στοπεράρα και ηγέτες – παικταράδες στα άκρα της επίθεσής της... Το λες και τεράστιο κέρδος, μεγάλη υγεία!

Οι υποθέσεις Βράνιες – Αραούχο είναι δυο από όλες (όπως και του Σιμάνσκι που βαίνει καλώς και ίσως σύντομα να 'χει τελειώσει) που απασχολούν και κατά τη προσωπική μου άποψη θα κρίνουν πολλά και για το ρόστερ της επόμενης περιόδου. Έχω γράψει (και) στο πρόσφατο παρελθόν και επιμένω να το πιστεύω πως αν η ΑΕΚ καταφέρει να διατηρήσει το ρόστερ της ως έχει, με μια - δυο προσθήκες, ενός εξτρέμ και ενός μπακ στην ίδια πλευρά (αριστερά), θα συνιστά φαβορί για τη διεκδίκηση του τίτλου της επόμενης σεζόν. Το μεγάλο της ατού θα είναι η ομοιογένεια και φυσικά ότι θα διατηρήσει τον ίδιο προπονητή.

Επιπρόσθετα αν το πετύχει αυτό θα 'χει βάλει όντως τις στέρεες βάσεις για τη δημιουργία της ομάδας που θα μπει στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια αφού θα 'χει διατηρήσει στο δυναμικό της τρεις πολύ σημαντικούς ποδοσφαιριστές, θα 'χει τη δυνατότητα να ασχοληθεί με εκείνους που λήγει το συμβόλαιό τους την επόμενη σεζόν (όπως Λιβάια, Ολιβέιρα, Γαλανόπουλος, Αλμπάνης) και θα χρειάζεται από μια έως τρεις μάξιμουμ προσθήκες για να είναι απόλυτα έτοιμη! Δεν είναι λίγο αυτό. Αντίθετα είναι πολύ σημαντικό και το γνωρίζουν όλοι στο club και ειδικότερα ο Δημήτρης Μελισσανίδης και ο Ίλια Ίβιτς που μιλάνε και συνεργάζονται για την ΑΕΚ που θέλουν να υπάρχει με την επιστροφή στα πατρογινικά της εδάφη!

Βέβαια πιο άμεση ανάγκη από όλα αυτά είναι να κλείσει με τα ανοιχτά θέματά της για τη σεζόν που τρέχει. Να dealαρει για το επιπλέον διάστημα της σεζόν με τους ποδοσφαιριστές τα συμβόλαια των οποίων ολοκληρώνονται (Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Κλωναρίδης) είτε συνεχίσουν στην ΑΕΚ είτε όχι. Αλλά και να επεκτείνει δανεισμούς αρχικά έως το τέλος της σεζόν όπως αυτός του Βράνιες που αποδεικνύεται, όπως είχαμε γράψει εδώ στο gazzetta.gr, δύσκολος ελέω Άντερλεχτ. Αλλά και τον δανεισμό του Αραούχο για παράδειγμα που φαίνεται τουλάχιστον για την ώρα να μην υπάρχει πρόβλημα για το επιπλέον διάστημα (όπως δεν υπήρξε ζήτημα με την υπόθεση του Σιμάνσκι).


Πρόκειται για θέματα που αφορούν το σήμερα, το τώρα και περιμένει να δει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα ο Μάσιμο Καρέρα γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι βασικός στόχος πλέον της ΑΕΚ είναι να διεκδικήσει και να κατακτήσει τη 2η θέση στη διαδικασία του μίνι πρωταθλήματος, αλλά και το Κύπελλο Ελλάδας.

Υγ: Εκτιμώ πως η επίσκεψη και όσα είπε στη διάρκειά της ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι σε απόλυτα σωστή βάση και κατεύθυνση. Ειδικά για τους αγωνιστικούς στόχους. Με τον τρόπο αυτό όλοι γνωρίζουν στο ποδοσφαιρικό τμήμα πόσο σημαντικό είναι για το club και το μεγάλο του αφεντικό η επίτευξη των στόχων. Διαπίστωσαν ωστόσο αν κρίνω απ' αυτά που άκουσα με όσους μίλησα ότι ο Μελισσανίδης παραμένει ενεργός και πολύ κοντά στην ομάδα. Ελέω πανδημίας υπήρξε μεγάλη αποχή ακόμη και στην εξ αποστάσεως επαφή με το αφεντικό και απ' όσο κατάλαβα αυτό ήταν κάτι που το ήθελαν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Μη με ρωτήσετε το γιατί, δεν το καταλαβαίνω, αλλά ποτέ δεν καταλάβαινα αντίστοιχα θέματα.

Υγ2: Η περίπτωση του Μπράιτ Ενομπακάρε, εφόσον ξεπεραστούν και κάποια θεματάκια με το ποιος εκπροσωπεί ποιον και τι ισχύει, θα γίνει η πρώτη κίνηση προσθήκης για την ΑΕΚ με τη σφραγίδα του Μάσιμο Καρέρα. Τα νούμερά του δεν ενθουσιάζουν, αντιθέτως θα έλεγα, ωστόσο θα μου έκανε εντύπωση μεγάλη να πάει σε αποτυχημένη κίνηση στην πρώτη του προσπάθεια να φέρει ποδοσφαιριστή στην ομάδα ο Ιταλός τεχνικός. Πρέπει να εμπιστεύεται σε απόλυτο βαθμό τον σκάουτερ του team Κόντε και δικαιολογημένη. Δεν μου βγαίνει η σκέψη ότι θα έπαιρνε τέτοιο ρίσκο ο Καρέρα το οποίο προφανώς και θα του έκοβε πόντους σχετικά με την όποια συμμετοχή θα είχε στις επόμενες κινήσεις της ομάδας.

Υγ3: Εμένα αυτά τα ζητήματα που μπορεί να προκύπτουν με Βράνιες – Βέρντε, με Σιμόες και όποιους άλλους πρωταγωνιστές, δεν με χαλάνε καθόλου! Μπορεί το club και οι... τρίτοι, εκείνοι που είναι εκτός ομάδας, να θεωρούν ότι είναι απαράδεκτο, αστείο, κάκιστο, ότι θέλουν. Ωστόσο εμένα μου δείχνουν μια επιθυμία, μια ένταση, ένα πάθος να μη συμβιβάζεται κανείς με κάτι λιγότερο από αυτό που έχουν σα στόχο. Μπορεί να 'μαι λάθος και να το μεταφράζω αλλιώς. Ποτέ όμως κάποιο θέμα εντός ομάδας μεταξύ παικτών δεν με χάλασε και δεν με άγχωσε ότι μπορεί να κάνει χάλια μια ομάδα. Ειδικά με τεχνικό διευθυντή τον Ίλια Ίβιτς και προπονητή τον Μάσιμο Καρέρα.

Υγ4: Πρέπει να επιδιώξει η ΑΕΚ να ξεκαθαρίσουν άμεσα οι υποθέσεις των δανεικών και των ελεύθερων διότι όπως σημειώνω παραπάνω είναι ευκαιρία να μπουν στέρεες βάσεις για το «κιτρινόμαυρο» ρόστερ ενόψει (και) Νέας Φιλαδέλφειας. Αν για τον έναν, ή τον άλλο λόγο, δεν υπάρξει πρόοδος και στραβώσει η παραμονή Βράνιες, χαλάσει του Αραούχο τη στιγμή που δεν ανανεώνει ο Τσιγκρίνσκι και φεύγουν ταυτόχρονα Χουλτ και Κλωναρίδης, αλλάζουν τα δεδομένα. Η ΑΕΚ θα πρέπει να κινηθεί για την απόκτηση δυο κεντρικών αμυντικών 11άδας, ενός αριστερού μπακ και εξτρέμ, ενός φορ (εκτός κι αν θα υπολογίζεται για εκεί ο Ενομπακάρε με μπόλικο ρίσκο). Πρόκειται για πέντε προσθήκες εκ των οποίων οι τέσσερις για τη βασική ενδεκάδα, αν όχι όλες, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστεί χρόνος για ομοιογένεια και παράλληλα δεν μπορείς να περιμένεις να σου βγουν και οι πέντε κινήσεις αυτό ακριβώς που είχες ανάγκη!

Υγ5: Θέλω να δω την πορεία των playoffs και τον τρόπο που θα δουλεύει στα ματς ο Μάσιμο Καρέρα γιατί έχει μεγάλη σημασία και αξία για να διαπιστώσουμε και τι θα δούμε την επόμενη σεζόν. Προσοχή μην παρεξηγηθώ με αυτόν πρέπει να πορευτεί η ΑΕΚ δεδομένα, ειδικά για την επόμενη χρονιά και βλέπουμε. Όμως έχει ενδιαφέρον το πώς θα διαχειριστεί τα επόμενα ματς τη στιγμή που είναι υποχρέωση της ομάδας να κερδίσει στην Κρήτη τον ΟΦΗ. Δεν είναι εύκολο ματς... Το λέω αυτό γιατί με προβλημάτισαν πολλά, όχι μόνο ένα θέμα, στο ματς με τον Παναθηναϊκό και ειδικά σε επιλογή προσώπων ακόμη και όταν έπρεπε να έρθουν από τον πάγκο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...