Λίγκα και Νόβα συνυπεύθυνοι (με ΕΠΟ) για την αδικία εις βάρος του Ολυμπιακού στο Κύπελλο

Λίγκα και Νόβα συνυπεύθυνοι (με ΕΠΟ) για την αδικία εις βάρος του Ολυμπιακού στο Κύπελλο

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος εξηγεί μέσα από το blog του στο gazzetta το πολύ σοβαρό για τον Ολυμπιακό θέμα του ορισμού της ρεβάνς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός από την περασμένη εβδομάδα συζητάει με τη Λίγκα και τη Νόβα προκειμένου να αλλάξει μία ημερομηνία στα πλέϊ οφς του πρωταθλήματος, προκειμένου να γίνει επί ίσοις όροις η ρεβάνς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη.

Βλέπετε η ΕΠΟ φρόντισε κι όρισε το παιχνίδι, κατά...διαβολεμένη σύμπτωση, ακριβώς την ημέρα που βολεύει τον ΠΑΟΚ και, παράλληλα, εξοντώνει τον Ολυμπιακό-την Τετάρτη στις 24 Ιουνίου, με τον μεν ΠΑΟΚ να προέρχεται από το πιο εύκολο παιχνίδι του στα πλέϊ οφς (με τον ΟΦΗ στην Τούμπα) και δη ημέρα Σάββατο 20 του μήνα, τον δε Ολυμπιακό να προέρχεται από ένα ντέρμπι (με τον αιώνιο αντίπαλο Παναθηναϊκό) και δη ημέρα Κυριακή 21 του μήνα. Άρα, ο Ολυμπιακός θα έχει μία ημέρα λιγότερη να προετοιμαστεί για τη ρεβάνς.

Η αντιπρόταση του Ολυμπιακού ήταν να γίνει η ρεβάνς ανάμεσα στην προτελευταία και την τελευταία αγωνιστική των πλέϊ οφς, έτσι ώστε να μην ωφελούνταν και να μην ζημιώνονταν καμία ομάδα, καθότι οι δύο τελευταίες αγωνιστικές, βάσει της προκήρυξης, θα οριστούν την ίδια ημέρα και ώρα. Ήταν η πιο δίκαιη λύση, την οποία στην ΕΠΟ έκαναν ότι δεν άκουσαν, επικαλούμενοι ότι το συνδρομητικό κανάλι (ο ΟΤΕ) ήθελε τις ρεβάνς στις 24 του μήνα, λες και θα είχε πρόβλημα το κανάλι αν γίνονταν μέσα Ιουλίου.

Τέλος πάντων, υποτίθεται ότι ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να βρει άκρη με την ΕΠΟ. Και, υποτίθεται, ότι μπορεί να βρει άκρη με τη Λίγκα και την Νόβα. Αμ έλα που δεν είναι έτσι τα πράγματα!

Ζητάει το εξής απλό ο Ολυμπιακός: είτε το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός να γίνει κι αυτό Σάββατο 20 του μήνα, όπως και το ΠΑΟΚ-ΟΦΗ, είτε το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός να παραμείνει για την Κυριακή 21 του μήνα, αλλά να γίνει την ίδια ημέρα και το ΠΑΟΚ-ΟΦΗ. Έτσι, οι δύο ομάδες θα έχουν τουλάχιστον ίδιο αριθμό ημερών για να προετοιμαστούν. Να υπάρξει έστω σε αυτό το κομμάτι μία δικαιοσύνη.

Θεωρητικά, θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόκειται για απλά πράγματα. Θεωρητικά! Τόσο η Λίγκα, όσο κι η Νόβα, βρίσκουν συνεχώς δικαιολογίες για να μην ικανοποιήσουν ένα αίτημα προφανέστατα δίκαιο.

Η Λίγκα λέει, «εγώ τα παιχνίδια τα έχω ορίσει. Κι όταν τα όριζα, δεν με είχε ειδοποιήσει η ΕΠΟ ότι θα έβαζε τις ρεβάνς του Κυπέλλου εκείνη την Τετάρτη. Η ΕΠΟ λοιπόν φταίει. Πώς να τα…ξεορίσω τώρα; Πρέπει να συμφωνήσει η Νόβα και όλες οι άλλες εμπλεκόμενες ομάδες».

Κι η Νόβα λέει με τη σειρά της: «Εγώ το ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός το θέλω Κυριακή, που είναι η πιο εμπορική ημέρα. Τι φταίω εγώ που δεν μπορούν να συνεννοηθούν η Λίγκα με την ΕΠΟ; Ας γίνει Κυριακή και το ΠΑΟΚ-ΟΦΗ».

Για να απαντήσει η Λίγκα: «Για να γίνει Κυριακή το ΠΑΟΚ-ΟΦΗ, πρέπει να συμφωνήσει ο τηλεοπτικός πάροχος κι ο γηπεδούχος. Δηλαδή, να συμφωνήσουν το…ΠΑΟΚ TV και η...ΠΑΕ ΠΑΟΚ! και δεν συμφωνούν!».

Και μέσα σε αυτό τον κυκεώνα του τύπου, «τι να κάνω, δεν φταίω εγώ, φταίει ο άλλος, δεν μπορώ τίποτα να κάνω εγώ», πάει να νομιμοποιηθεί μία μεγάλη αδικία, να παίξει δηλαδή ο ΠΑΟΚ με πλεονέκτημα έναντι του Ολυμπιακού, που να υπενθυμίσω ότι αμέσως μετά τη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ έχει κι άλλο ντέρμπι, τρίτο σε μία εβδομάδα, με την ΑΕΚ εκτός έδρας, που μάλιστα ήταν αρχικά να οριστεί Σάββατο (!!!), αλλά τώρα θα του κάνουν το…χατίρι του Ολυμπιακού και θα το βάλουν Κυριακή-δηλαδή, να έπαιζε ο Ολυμπιακός Κυριακή με ΠΑΟ, Τετάρτη με ΠΑΟΚ και Σάββατο με ΑΕΚ, δηλαδή τρία ντέρμπι μέσα σε έξι ημέρες!!! Ενώ ο ΠΑΟΚ παίζει Σάββατο με ΟΦΗ, Τετάρτη με Ολυμπιακό και Κυριακή με Άρη, τρία ματς σε οκτώ ημέρες…

Το θέμα είναι απλό: αν η Λίγκα και η Νόβα θέλουν να βοηθήσουν προς την κατεύθυνση μίας δικαιοσύνης, έχουν λύσεις. Και κυρίως μία, να πάνε το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟ Σάββατο. Και να μεταφερθεί το προγραμματισμένο για το Σάββατο ΑΕΚ-Άρης την Κυριακή, κάτι επίσης δίκαιο καθότι οι δύο ομάδες θα παίζουν μεταξύ τους και την Τετάρτη τη ρεβάνς του Κυπέλλου, άρα θα έχουν ίδιες ημέρες προετοιμασίας.

Το ερώτημα είναι πόσο η Λίγκα και η Νόβα θέλουν να υπάρξει μία δίκαιη εξέλιξη-μάλιστα για την Νόβα είμαι υποχρεωμένος να γράψω ότι πράγματι βοηθάει χρόνια οικονομικά το ελληνικό ποδόσφαιρο έχοντας τα δικαιώματα των περισσότερων αγώνων του κι αυτό, ότι είναι ο αιμοδότης του ελληνικού πρωταθλήματος, σίγουρα πρέπει να το προσμετράμε σε κάθε κρίση μας-μουρμούρα γι΄ αυτήν. Κι εντάξει η Λίγκα, με τις ψηφοφορίες των θυγατρικών ΠΑΕ. Αλλά η Νόβα που πραγματικά είναι ουδέτερη, θα μπορούσε νομίζω τώρα να βοηθήσει για ένα πιο τίμιο ορισμό. Τόσο φοβερό είναι να πάει μία ημέρα νωρίτερα το Ολυμπιακός-ΠΑΟ;…

Παρεμπιπτόντως, αφού η Λίγκα υποστηρίζει ότι δεν ήξερε τίποτα για τον ορισμό των ρεβάνς Κυπέλλου από την ΕΠΟ για τις 24 του μήνα, γιατί όρισε για Σάββατο 20 του μήνα, όχι μόνο το ΠΑΟΚ-ΟΦΗ Σάββατο, αλλά και το ΑΕΚ-Άρης; Δηλαδή, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ να έχουν μία ημέρα παραπάνω κι ο Ολυμπιακός όχι. Ο ΠΑΟΚ να έχει μία ημέρα παραπάνω προετοιμασίας ενόψει του Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ να έχει μία ημέρα παραπάνω ενόψει του ΑΕΚ-Ολυμπιακός, αφού η ίδια θα παίξει μέσα σε οκτώ ημέρες τα τρία δικά της παιχνίδια, ενώ ο Ολυμπιακός θα παίξει σε εφτά ημέρες τα τρία δικά του παιχνίδια...

Τώρα, αν κάποιοι λένε, «μα όλα αυτά για μία ημέρα» κι αναρωτιούνται γιατί ο Ολυμπιακός επιμένει τόσο πολύ σε αυτό το ζήτημα, η απάντηση είναι απλή: το θέλει ο προπονητής. Θέλει ο προπονητής να έχει το δικαίωμα να προπονήσει κι αυτός την ομάδα του όσες ημέρες θα την προπονήσει κι ο συνάδελφος του στον ΠΑΟΚ. Έχει άδικο;

Σκεφθείτε δε και το άλλο: ο Πέδρο Μαρτίνς από τότε που ήρθε στον Ολυμπιακό, τα περισσότερα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ τα έχει παίξει υπό διαφορετικές συνθήκες σε σχέση με τον ΠΑΟΚ!

Πέρσι το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (3-1) είχε γίνει τέσσερις ημέρες πριν το Ολυμπιακός-Ντινάμο Κιέβου, ενώ ο ΠΑΟΚ δεν είχε ευρωπαϊκή υποχρέωση.

Φέτος το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (1-1) έγινε τέσσερις ημέρες μετά το Τότεναμ-Ολυμπιακός, ενώ ο ΠΑΟΚ δεν είχε ευρωπαϊκή υποχρέωση.

Και πάντα φέτος το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (0-1) έγινε ανάμεσα στα δύο παιχνίδια με την Άρσεναλ, ενώ ο ΠΑΟΚ πάλι δεν είχε ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Κοινώς, ο ΠΑΟΚ ήταν πάντα πιο ξεκούραστος από τον Ολυμπιακό. Κάπου λοιπόν είναι εύλογο τώρα που δεν υπάρχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις να λέει κι ο Μαρτίνς, «με βάζουν που με βάζουν να παίξω με τον Παναθηναϊκό πριν τη ρεβάνς, ενώ ο αντίπαλος μου παίζει με τον ΟΦΗ, αν μη τι άλλο βάλτε με να παίξω κι εγώ την ίδια ημέρα, ώστε να μην χάσω μία προπόνηση έναντι του ΠΑΟΚ».

Δεν είναι λογικό να θέλει ο προπονητής αυτό το τόσο απλό πράγμα;…

Άσχετο: Εύλογα ο προπονητής του ΠΑΟΚ επισήμανε στις δηλώσεις του ότι την Κυριακή του έλειπαν παίκτες (Γιαννούλης, Ίνγκασον, Αουγκούστο, Ζάμπα, Κρέσπο) σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που δεν είχε μόνο τον Λάζαρο. Μόνο που μπορούμε να κάνουμε δύο σχόλια επί τούτου.

Πρώτον, στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-1 τον Φλεβάρη, έπαιζαν κανονικά ο Γιαννούλης κι ο Ίνγκασον, ο δε Αουγκούστο ήταν διαθέσιμος κι έμεινε στον πάγκο. κατά τα άλλα, ο Κρέσπο έχει να παίξει πριν τα Χριστούγεννα κι ο Ζαμπά από τον Οκτώβριο...

Δεύτερον, δεν είναι ευθύνη του...Ολυμπιακού, αλλά του ΠΑΟΚ που δεν έκανε σωστό προγραμματισμό στις κίτρινες κάρτες κι έτσι έλειπαν ο Ίνγκασον κι ο Αουγκούστο (και τραυματίας να μην ήταν, είχε τιμωρία). Ο Ολυμπιακός που έκανε σωστό προγραμματισμό με τις κίτρινες δεν είχε κανένα πρόβλημα. Ούτε φταίει φυσικά ο Ολυμπιακός που ο Γιαννούλης πήγε να κόψει τα πόδια του Ραντζέλοβιτς κι αποβλήθηκε στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 3-2 κι εξέτισε τώρα την ποινή του.

https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1268268717676220417

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα που παίζουν σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.