Παναθηναϊκός: Ποιος θα ξεπουλήσει τη Λεωφόρο, το ακριβότερο οικόπεδο της Αθήνας;

Παναθηναϊκός: Ποιος θα ξεπουλήσει τη Λεωφόρο, το ακριβότερο οικόπεδο της Αθήνας;

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Ποιος θα ξεπουλήσει τη Λεωφόρο, το ακριβότερο οικόπεδο της Αθήνας;

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για το απόλυτο δίκιο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο θέμα του Βοτανικού και την Λεωφόρο που ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να την παραχωρήσει στην Πολιτεία ή σε επενδυτές μόνο στο σωστό της αντίτιμο, μόνο με τα ανάλογα ανταλλάγματα!

Για την απόφαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να αποχωρήσει από την ηγεσία του μπασκετικού τμήματος, να σταματήσει την χρηματοδότηση και να βάλει πωλητήριο στην ΚΑΕ, υπάρχουν άλλοι συνάδελφοι, σαφώς πιο ειδικοί, για να σχολιάσουν και να «σκαλίσουν» περισσότερο το θέμα. Προσωπικά, ως ένας άνθρωπος που είχε την ευκαιρία να ζήσει την αυτοκρατορία των Γιαννακόπουλων, να χαμογελάσει και να πανηγυρίσει για τις επιτυχίες της κορυφαίας ομάδας του ελληνικού αθλητισμού, ελπίζω το «μικρόβιο» να αποδειχθεί πολύ πιο δυνατό από οτιδήποτε άλλο και στο άμεσο μέλλον να ενεργοποιηθεί και πάλι και ο «Εξάστερος» να βάλει πλώρη για το επόμενο αστέρι! Με τα καλά του και τα στραβά του, είτε συμφωνείς με τον τρόπο που έχει αποφασίσει να εκφράζεται είτε διαφωνείς, μέχρι και σήμερα ήταν ο μοναδικός άνθρωπος που έβαλε λεφτά στον σύλλογο και ήταν αποδεκτός από το μεγαλύτερο κομμάτι του κόσμου!

Μακάρι για όσο κρατήσει αυτή η κατάσταση «έσοδα-έξοδα», ο κόσμος να μην ξεχάσει αυτά που έχει ζήσει και να κάνει πράξη το «μαζί σου και στα δύσκολα Παναθηναϊκέ». Θα είναι αμαρτία οτιδήποτε άλλο. Το να βρεθεί αγοραστής για την μπασκετική ομάδα είναι σχεδόν απίθανο, καθώς όπως είναι γνωστό τα έσοδα των μπασκετικών συλλόγων δεν έχουν καμία σχέση με αυτά του ποδοσφαίρου και τα περισσότερα χρήματα πρέπει να μπαίνουν από την τσέπη και μάλιστα χωρίς κανένα αντίκρισμα!

Δεν υπάρχει επένδυση στο μπάσκετ αλλά ένα βαρέλι δίχως πάτο, όπου πρέπει να βάζεις τα λεφτά σου. Η Euroleague έχει αποτύχει να γίνει Champions League, για την ακρίβεια βρίσκεται έτη φωτός μακριά! Τα έσοδα είναι μηδαμινά…

Πάμε τώρα και στο θέμα του Βοτανικού. Εκεί όπου έριξε… βόμβες, σε ένα θέμα ζωτικής σημασίας για το παρόν και το μέλλον ολόκληρου του οργανισμού! Σε ένα θέμα που σύμφωνα με τα λεγόμενα του Γιαννακόπουλου αλλιώς ξεκίνησε, άλλα συμφωνήθηκαν και για αλλού οδεύει, σε ένα σχέδιο που μόνο κερδισμένο δεν βγάζει τον Παναθηναϊκό, αν τα πράγματα ισχύουν στον απόλυτο βαθμό όπως τα περιέγραψε ο Γιαννακόπουλος.

Πάμε να δούμε τι είχε συμφωνηθεί ανάμεσα στις ομάδες εργασίες του Ερασιτέχνη και του κράτους, υπενθυμίζοντας πως στον αρχικό νόμο της Διπλής Ανάπλασης προ δεκαπενταετίας δεν υπήρχε το γήπεδο του μπάσκετ στο σχέδιο ενώ η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα ήταν «ενοικιαστής» του ποδοσφαιρικού γηπέδου για 49 χρόνια, χωρίς να έχει παρά ελάχιστες εμπορικές χρήσεις.

Σύμφωνα με τον Γιαννακόπουλο, πέρυσι το καλοκαίρι οι ομάδες εργασίας είχαν δώσει τα χέρια για τα εξής, ως αντάλλαγμα για την παραχώρηση της Λεωφόρου:

*Γήπεδο ποδοσφαίρου 28.000

*Κλειστό γήπεδο μπάσκετ 12.500

*Κλειστό για τον Ερασιτέχνη 3.000

*Πισίνα

*Το μουσείο του συλλόγου

*Γραφεία του Ερασιτέχνη

*17.000 τμ για εμπορικές χρήσεις

Όλα τα παραπάνω θα κόστιζαν 165.000.000 ευρώ! Ο Παναθηναϊκός θα παραχωρούσε την Λεωφόρο, το πιο ακριβό οικόπεδο της Αθήνας που κοστίζει 300.000.000 ευρώ σύμφωνα με την εκτίμηση που αποκάλυψε στην σημερινή συνέντευξη. Ακόμη κι έτσι και με δεδομένο το πόσο έχει ταλαιπωρηθεί ο σύλλογος στο γηπεδικό του ζήτημα, ο Παναθηναϊκός καλά έκανε και προσπάθησε, προσπαθεί να αρπάξει την ευκαιρία και να προχωρήσει ένα βήμα παρακάτω, δημιουργώντας μία «Παναθηναϊκή Πολιτεία» στον Βοτανικό.

Λόγω της πίεσης των Τούρκων στο μεταναστευτικό και της πανδημίας αλλά και του πόσο «μπλεγμένο» είναι το όλο ζήτημα σε συνδυασμό με την αναζήτηση χρηματοδότησης, έφεραν μία μεγάλη καθυστέρηση στις ανακοινώσεις, στις απτές αποδείξεις πως το θέμα προχωράει. Από «διαρροές» και σίγουρα «ρεπορτάζ» χορτάσαμε όλα αυτά τα χρόνια, όπως και από φρούδες ελπίδες που κάποιοι προσπάθησαν να «πουλήσουν» στον κόσμο, ο οποίος έχει… χιλιοκαεί από υποσχέσεις τα τελευταία χρόνια!

Και φτάνουμε στο σήμερα. Όπου σύμφωνα με τον Γιαννακόπουλο και έπειτα από συνάντηση με τον δήμαρχο Αθηναίων, οι προθέσεις των εμπλεκόμενων πλευρών φαίνεται πως αλλάζουν παρά την αρχική συμφωνία και προτείνουν την δημιουργία γηπέδου όπου ο Παναθηναϊκός θα είναι ενοικιαστής, οι εμπορικές χρήσεις θα πηγαίνουν στον Δήμο ενώ δεν θα κατασκευαστεί γήπεδο μπάσκετ! Όπως ακριβώς προέβλεπε η αρχική συμφωνία .

Εδώ μιλάμε για κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που είχε παρουσιαστεί και θα ήταν το ιδανικό σενάριο. Για αυτό και η… έκρηξη του ΔΠΓ, ο οποίος πολύ ορθά ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να ξεπουλήσει την Λεωφόρο για να γίνει μόνο γήπεδο ποδοσφαίρου στον Βοτανικό!

Και εδώ που τα λέμε, θα πρόκειται για ξεπούλημα. Για εσχάτη Παναθηναϊκή προδοσία και δεν νομίζω πως υπάρχει νοήμων άνθρωπος που θα αναλάβει την διοίκηση του Α.Ο(αν δεν υπάρξουν ανακοινώσεις εντός του μήνα και ο Γιαννακόπουλος παραιτηθεί)και θα υπογράψει μία τέτοια ανταλλαγή!

Ας το κάνουμε… πενηνταράκια.

Αυτή την στιγμή, ο Παναθηναϊκός διαθέτει ένα και μοναδικό περιουσιακό στοιχείο. Την Λεωφόρο. Τίποτα άλλο. Μόνο την Λεωφόρο. Το πιο ακριβό οικόπεδο της Αθήνας, ένα «φιλέτο» που όμοιό της δεν υπάρχει στην πρωτεύουσα και η αξία του αγγίζει τα 300 εκατομμύρια ευρώ!

Για να το παραχωρήσει, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να πάρει «πράγματα», τα οποία να ανταποκρίνονται σε αυτό το οποίο παραχωρεί. Το να δώσει την Λεωφόρο για να πάρει εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη και μόνο το ποδοσφαιρικό γήπεδο, το οποίο θα «νοικιάζει» και δεν θα έχει δικαίωμα εμπορικών χρήσεων, θα είναι σαν να έχεις μία ιδιόκτητη βίλα στο Κολωνάκι και να την ανταλλάζεις για να πάρεις τρία διαμερίσματα στα Σεπόλια και να μένεις μέσα με ενοίκιο! Γίνεται; Δεν γίνεται.

Ναι ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη από δικό του γήπεδο. Όσο τίποτα άλλο. Ναι ο Παναθηναϊκός ως οργανισμός πρέπει να «λυσσάξει», να κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να μπει στο δικό του «σπίτι». Αυτό θα τον βγάλει μια και καλή από την μιζέρια. Να προχωρήσει στην ανταλλαγή, όχι, όμως, ως το… θύμα της υπόθεσης, όχι όμως να τον εκμεταλλευθούν επειδή βρίσκεται αυτή την στιγμή, το 2020, σε μία πολύ δύσκολη και ιδιαίτερη κατάσταση σε όλα τα επίπεδα. Να δώσει την Λεωφόρο αλλά να πάρει κάτι που να ανταποκρίνεται σε αυτό που δίνει. Δεν πρέπει η στέρηση τόσων ετών και η προσμονή για γήπεδο, να οδηγήσει σε ένα ιστορικό λάθος, σε μία τρομερή οπισθοχώρηση!

Μιλάμε για τον Παναθηναϊκό! Τον ιστορικότερο σύλλογο της χώρας. Ένα κλαμπ που υποστηρίζεται από εκατομμύρια ανθρώπους. Ένα κλαμπ που αν ήταν ενωμένο, δεν θα μπαίναμε καν σε αυτή την συζήτηση. Αν ο Παναθηναϊκός ήταν μια «γροθιά» εδώ και χρόνια και γήπεδο θα είχε και «Παναθηναϊκή Πολιτεία» και τα πάντα.

Και αν πρέπει να διεκδικήσει αυτά που του οφείλονται σε σχέση με άλλες ομάδες στην διαπραγμάτευση με την Πολιτεία, θα πετύχει μόνο εάν είναι ενωμένος! Δύσκολα πράγματα. Κακά τα ψέμματα...

Από κει και πέρα, όμως, υπάρχει και άλλος δρόμος. Κάποια στιγμή η διοίκηση του Ερασιτέχνη θα πρέπει να αφήσει στην άκρη τις συζητήσεις με το κράτος, θα πρέπει να ξεχάσει μια και καλή λύσεις τύπου ΟΑΚΑ και να κοιτάξει το πως θα πουλήσει το ακριβότερο οικόπεδο της Αθήνας σε επενδυτές και με τα χρήματα αυτά να βάλει μπροστά το όνειρο κάθε Παναθηναϊκού. Από την στιγμή που δεν μπορεί να βρεθεί μία δίκαιη λύση με την Πολιτεία, από την στιγμή που φαντάζει απίθανο να γίνει ένα νέο γήπεδο στην Λεωφόρο, ο άλλος δρόμος θα φτάσει κάποια εποχή να γίνει... μονόδρομος!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.