Γιαννακόπουλος: «Δεν θα ξεπουλήσω την Λεωφόρο για τον Βοτανικό»!

Γιαννακόπουλος: «Δεν θα ξεπουλήσω την Λεωφόρο για τον Βοτανικό»!

Gazzetta team
Γιαννακόπουλος: «Δεν θα ξεπουλήσω την Λεωφόρο για τον Βοτανικό»!

bet365

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να παραχωρήσει την Λεωφόρο των 300 εκατομμυρίων ευρώ για έναν Βοτανικό των 165 εκατομμυρίων ευρώ που δεν θα ανταποκρίνεται στο όραμα του «τριφυλλιού» και τόνισε πως αν δεν ανακοινωθεί η αρχική συμφωνία με τους φορείς θα παραιτηθεί από την προεδρία του Ερασιτέχνη!

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ και του Ερασιτέχνη έβαλε... φωτιά στο πρότζεκτ του Βοτανικού, αποκαλύπτοντας στοιχεία που μόνο συμφέρουσα δεν καθιστά την όλη ιστορία για το «τριφύλλι». Παράλληλα, έκανε γνωστό πως αν δεν ανακοινωθεί η αρχική συμφωνία με τους φορείς για την Διπλή Ανάπλαση, θα παραιτηθεί και από πρόεδρος του Α.Ο!

Συγκεκριμένα, είπε:

«Στο θέμα του Βοτανικού υπάρχει καθυστέρηση αλλά είναι δικαιολογημένη λόγω Κορονωϊού και της πίεσης των Τούρκων στον Έβρο. Θέλω να πω ποια ήταν η συμφωνία που έγινε πέρυσι ανάμεσα στις ομάδες εργασίας, ξεκαθαρίζοντας για ακόμη μία φορά πως ο Βοτανικός δεν είναι η καλύτερη επιλογή για τον Παναθηναϊκό. Ζητήσαμε μία έρευνα και είδαμε πως η Λεωφόρος, το μεγαλύτερο φιλέτο στην Αθήνα, κοστίζει 300 εκατομμύρια ευρώ! Για να δώσουμε την Λεωφόρο συμφωνήσαμε τα εξής:

Να γίνει γήπεδο ποδοσφαίρου 28.000 θεατών, κλειστό μπάσκετ 12.500, κλειστό για τον Ερασιτέχνη 3.000, πισίνα, μουσείο, γραφεία του Α.Ο, 17.000 τμ για εμπορικές χρήσεις. Το κόστος έφτανε τα 125 εκατομμύρια ευρώ ενώ υπήρχε η εγγύηση για 40 εκατομμύρια ευρώ προς τον Ερασιτέχνη για τα πρώτα λειτουργικά έξοδα.

Για την Λεωφόρο που αξίζει 300 εκατομμύρια ευρώ, εμείς παίρνουμε 165 στον Βοτανικό την ώρα που για άλλες ομάδες έγιναν γήπεδα χωρίς να υπάρχει το παραμικρό αντάλλαγμα!

Πάμε τώρα στα πολύ δύσκολα. Από αυτά που καταλαβαίνω το τελευταίο διάστημα είτε θέλουν να γκρεμίσουν την Λεωφόρο πριν γίνει το γήπεδο είτε θέλουν να πάρουν την Λεωφόρο χωρίς να γίνει το γήπεδο του μπάσκετ. Δεν υπάρχει δικαιολογία, αν δεν ικανοποιηθεί όλος ο Παναθηναϊκός θα μιλάμε για την μεγαλύτερη αδικία. Αν δεν γίνει πράξη το όραμα, δεν δίνουμε την Λεωφόρο. Όσο ο Δήμος, οι τράπεζες και οι εταιρίες και η ΠΑΕ σε διαρροές συμφωνούν, συνηγορούν στην μεγαλύτερη αδικία. Μην ακούτε που λένε για γήπεδο μπάσκετ σε όμορο οικόπεδο, έχουν πει στις ομάδες εργασίας πως αυτό δεν ξεμπλέκει το οικόπεδο ούτε σε 50 χρόνια. Να δώσουμε την Λεωφόρο των 300 εκατομμυρίων, να πάμε ως ενοικιαστές και να έχει τις εμπορικές χρήσεις ο δήμος και όχι ο Ερασιτέχνης, αν αυτό δεν είναι αδικία τι είναι;

Στο ξεπούλημα της Λεωφόρου αρνούμαι να βάλω την υπογραφή μου. Από την άλλη, δεν θέλω να μπλοκάρω την κατασκευή του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού. Αν μέχρι τις εκλογές του Ερασιτέχνη, σε 20-25 μέρες, δεν προχωρήσει και δεν ανακοινωθεί επίσημα η αρχική συμφωνία, αποφασίζω να μην συνεχίσω στον Ερασιτέχνη. Είναι ιερό καθήκον μου. Δεν υπογράφω αυτή τη συμφωνία. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα συνεχίσω να συνεισφέρω οικονομικά στα τμήματα. Τα έχω αγαπήσει, ειδικά το βόλεϊ ανδρών.

Eγώ συμφώνησα για τον Βοτανικό, ώστε να γίνει μια Παναθηναϊκή Πολιτεία. Αν ήταν να γίνει ένα γήπεδο ποδοσφαίρου μόνο του, τότε να γίνει στην Λεωφόρο. Γιατί να γίνει στον Βοτανικό; Καταλαβαίνω πως θέλουν να προχωρήσει μόνο το γήπεδο του ποδοσφαίρου. Θα έχουμε δώσει το μοναδικό μας περιουσιακό στοχείο για να πάμε ενοικιαστές στον Βοτανικό, να μην εκμεταλλευόμαστε τις εμπορικές χρήσεις; Τι νόημα έχει; Θέλω να πιστεύω πως θα υπάρχουν θετικές εξελίξεις. Αν γίνει μόνο γήπεδο θα είναι θετικό για τον κύριο Αλαφούζο και ένα κομμάτι της Θύρας 13, που έχουν έρθει πολύ κοντά τον τελευταίο καιρό για να γίνει γήπεδο μόνο ποδοσφαίρου στον Βοτανικό, παρότι φαίνεται πως δεν συμφωνούν. Αυτό ξέρω εγώ».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα