Ένας Ολυμπιακός αλά Μπάγερν, καθαρίζοντας ξανά πεντακάθαρα στην Τούμπα

Ένας Ολυμπιακός αλά Μπάγερν, καθαρίζοντας ξανά πεντακάθαρα στην Τούμπα

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος βλέπει μέσα από το blog του στο gazzetta κάτω από τη δική του σκοπιά τον Ολυμπιακό και του ΠΑΟΚ του χθεσινού αγώνα.

Η Superleague επέστρεψε με κορυφαίες αποδόσεις και ειδικά στοιχήματα

Λίγο μετά την επανέναρξη του γερμανικού πρωταθλήματος, η Μπάγερν Μονάχου πήγε να παίξει το ντέρμπι κορυφής με την Μπορούσια μέσα στο Ντόρτμουντ, έχοντας τέσσερις βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη της βαθμολογίας. Πήγε, κέρδισε 1-0 με ένα γκολ από το α΄ ημίχρονο κι έφυγε κάνοντας τη διαφορά στο +7, όντας το ξεκάθαρο φαβορί για τον τίτλο.

Σας θυμίζει τίποτα από την ιστορία του φετινού ελληνικού πρωταθλήματος; Ξανάρχισε κι εδώ το πρωτάθλημα, πρώτη αγωνιστική των πλέϊ οφ, ο Ολυμπιακός στο +7 (αγωνιστικά) πάει στην Τούμπα να παίξει με τον δεύτερο ΠΑΟΚ, κάνει το 1-0 από το ημίχρονο, παίρνει τη νίκη όμορφα κι ωραία και φεύγει με διαφορά +10, όντας το ξεκάθαρο φαβορί για τον τίτλο…

Όλο το σκηνικό του χθεσινού ντέρμπι ήταν το ξεκίνημα του. Υποτίθεται ότι ο ΠΑΟΚ μπαίνει να παίξει το τελευταίο του χαρτί για το πρωτάθλημα. Να μειώσει σε τέσσερις πόντους τη διαφορά και να τα παίξει όλα για όλα στις εννιά υπόλοιπες αγωνιστικές των πλέϊ οφς-έτσι ακριβώς δεν έλεγαν οι άνθρωποι του, όλες τις προηγούμενες ημέρες; Κι αντί να δούμε έναν ΠΑΟΚ, και δη μέσα στο σπίτι του, έστω κεκλεισμένων των θυρών, να στριμώχνει τον αντίπαλο του, είδαμε τον Ολυμπιακό από το πρώτο λεπτό να πιέζει ψηλά και να είναι αδιαφιλονίκητα η ομάδα που ζητούσε το τρίποντο.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ, κάτω από αυτή την πίεση των «ερυθρόλευκων», αναγκάζονταν να κάνουν φάουλ γύρω από την περιοχή του Πασχαλάκη και να παραχωρούν κόρνερ. Στην πρώτη στατική φάση ήρθε ο κεραυνός του Μαντί Καμαρά που μπόκαρε ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ. Στη δεύτερη στατική φάση ήρθε το γκολ του Ελ Αραμπί που ακυρώθηκε σε δύσκολη φάση. Ε, στην τέταρτη στατική φάση που εκτέλεσε ο Βαλμπουενά ήρθε το 1-0!

Ένα γρήγορο άνοιγμα του σκορ, σαν μία ανταμοιβή της νοοτροπίας του Ολυμπιακού να μπει μέσα στην Τούμπα και να παίξει για να κερδίσει κι όχι απλά για να προφυλάξει την υπέρ του διαφορά. Ο Βαλμπουενά μπορεί χθες να είχε κακές εκτελέσεις σε όλα τα κόρνερ και τα φάουλ, αλλά είχε την εξυπνάδα, σαν γριά αλεπού, μετά την εκτέλεση του φάουλ που κέρδισε ο Ομάρ στο 23’ να πιέσει τον Βιείρίνια και να του κλέψει την μπάλα-τα υπόλοιπα ήταν απλά αναμενόμενα: ο Γάλλος με το που πήρε την μπάλα σήκωσε το κεφάλι για ένα δέκατο του δευτερολέπτου (!), είδε τον Ελ Αραμπί και του σέρβιρε το γκολ, με τον Μαροκινό να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα έστω με το καλάμι (!), αποδεικνύοντας ότι ο καλός γκολτζής σκοράρει με κάθε τρόπο…

Η αλήθεια είναι ότι από το 35’ και μετά, αφού πρώτα ανησύχησε εκ νέου τον Πασχαλάκη σε άλλες τρεις περιπτώσεις, με τις τελικές να είναι 6-1 (!) σε αυτό το διάστημα, ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε μπάλα. Απλά «έσβησε» το παιχνίδι. Ο Μαρτίνς πήρε το καρμπόν του ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-1 μετά το γκολ των Ραντζέλοβιτς-Γιαννούλη στο 49’ και το χρησιμοποίησε και χθες, απλά αυτή τη φορά όχι μετά το 50’, αλλά μετά το 35’ κιόλας! Αποτέλεσμα, ακριβώς το ίδιο, με το καρμπόν να λειτουργεί!

Το σκεπτικό του Πέδρο Μαρτίνς ήταν ένα: ο ΠΑΟΚ δεν έβαλε τότε γκολ, πιο σωστά δεν είχε ούτε καν καθαρή ευκαιρία τότε, που έπαιζε με 30.000 κόσμο στο πλευρό του και με τον Ολυμπιακό τρεις ημέρες πριν να ΄χει παίξει εξαιρετικά απαιτητικό παιχνίδι με ολόκληρη Άρσεναλ για το Γιουρόπα Λιγκ. Θα γύριζε τώρα το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό; Η δικαίωση του προπονητή ήταν πλήρης. Ο ΠΑΟΚ πάλι δεν έκανε καν καθαρή ευκαιρία για γκολ! Για να είμαστε ακριβείς, έκανε μία, κοντά στο…97’ επειδή ο (κατά τα άλλα αντικειμενικός και δίκαιος σε ολόκληρο το ματς και μπράβο του γι΄ αυτό) διεθνής διαιτητής Παπαπέτρου, λάθεψε στον χρόνο των καθυστερήσεων.

Ο Άμπελ Φερέϊρα είχε τέσσερις αλλαγές στην ενδεκάδα του σε σχέση με το 0-1. Δύο αναγκαστικές (Μιχάϊ, Μάτος αντί Ίνγκασον, Γιαννούλη) και δύο τακτικής (Καντουρί, Άκπομ αντί Πέλκα, Σβιντέρσκι). Αν θέλετε αλλιώς είχε τρεις αλλαγές (οι δύο αναγκαστικές) σε σχέση με το 3-2 του Κυπέλλου (Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Λημνιό αντί Ίνγκασον, Γιαννούλη, Πέλκα). Ο προπονητής του ΠΑΟΚ θέλησε να ψηλώσει λίγο την ενδεκάδα του, γιατί στο 3-2 του Κυπέλλου ο Ολυμπιακός είχε πέντε καθαρές φάσεις για γκολ (ένα το έβαλε, ένα δοκάρι και τρεις τις έχασε) στο ψηλό παιχνίδι! Ο Μαρτίνς, αντίθετα, σε αυτά τα τρία παιχνίδια έκανε το μίνιμουμ των αλλαγών: Ραντζέλοβιτς στο ένα ματς, Μασούρας στα άλλα δύο. Σισέ στο ένα ματς, Σεμέδο, Μπα στα άλλα δύο. Χασάν στο ένα ματς, Ελ Αραμπί στα άλλα δύο.

Πού πήγε να κτυπήσει ο τεχνικός του ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό; Στην πλευρά των Τσιμίκα, Βαλμπουενά, με τους Λημνιό, Μάτος και τον Μίσιτς συμπαραστάτη. Θέλησε να εκμεταλλευθεί τα…36 χρόνια του Βαλμπουενά, υπολογίζοντας ότι ειδικά μετά από τέτοια απραξία δεν θα βοηθούσε αμυντικά. Η ιδέα δεν ήταν καθόλου κακή. Στο α΄ ημίχρονο απέδωσε καρπούς. Από εκείνη την πλευρά ο ΠΑΟΚ πλαγιοκόπησε σε αρκετές περιπτώσεις, ακόμη και σε ένα πεντάλεπτο πριν μπει το μοναδικό γκολ. Ο Τσιμίκας δεν έδειχνε να πατάει καλά στα πόδια του κι ο Βαλμπουενά δεν βοηθούσε πολύ πίσω, αντίθετα με την παρουσία του επιθετικά. Δεν ήθελε πολύ να γίνει η ζημιά (βλέπε ευκαιρία) σε τέσσερις-πέντε περιπτώσεις.

Ο Μαρτίνς το διόρθωσε στο ημίχρονο, με δύο εσωτερικές κινήσεις. Πρώτα πήγε ο Μασούρας μπροστά από τον Τσιμίκα για να βοηθάει αμυντικά (και πέρασε δεξιά ο Βαλμπουενά μπροστά από τον Ομάρ) και παράλληλα πήρε εντολή ο Μπουχαλάκης να κάνει τρίγωνο με Τσιμίκα, Μασούρα καλύπτοντας τον Μίσιτς, που συχνά έβγαινε να βοηθήσει Μάτος, Λημνιό. Ο δε Τσιμίκας άρχισε να πατάει πιο γερά και στο β΄ ημίχρονο ήταν και αμυντικά και επιθετικά ο Τσιμίκας που θαυμάσαμε για φέτος! Αφοπλίστηκε από τη δεξιά πλευρά του λοιπόν ο ΠΑΟΚ, πήγαιναν στράφι οι καλές «αλλαγές’ παιχνιδιού από τα αριστερά προς τα δεξιά και πλέον ό,τι έκανε ο ΠΑΟΚ, ήταν από αριστερά, με τον Βιεϊρίνια να θέλει να πάρει ρεβάνς για το λάθος του στο μοναδικό γκολ, αλλά να μην μπορεί σημαντικά πράγματα. Κι όταν κάποιες φορές πήγαν να βγουν απειλητικά οι γηπεδούχοι από εκεί, το θηρίο ο Σεμέδο είχε βάλει κανονικό stop!

Κάπως έτσι, ήρθε κι η δεύτερη πεντακάθαρη νίκη του Ολυμπιακού σε δύο παιχνίδια πρωταθλήματος μέσα στην Τούμπα. Δύο διπλά, χωρίς το παραμικρό να μπορεί να πει ο ΠΑΟΚ. Χωρίς κανένα διαιτητικό λάθος υπέρ του Ολυμπιακού, χωρίς ο ΠΑΟΚ να έχει χάσει ευκαιρίες. Με τον Ολυμπιακό ξεκάθαρα καλύτερο. Και με το +10 να δείχνει τη διαφορά των δύο ομάδων…

Άσχετο: μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία ότι θα πάνε να βγάλουν ξινή στον Ολυμπιακό τη διαφαινόμενη κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Θα με θυμηθείτε, με μία εξέλιξη που θα προκύψει, μάλλον και μέσα στην εβδομάδα. Αντί να πετάξουν στα σκουπίδια μία αστεία υπόθεση, θα βάλουν τον Ολυμπιακό να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας!

https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1266768835685896194

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.