Βαρδινογιάννης: «Ηθελα τον Χάτζι στον Παναθηναϊκό»

Βαρδινογιάννης: «Ηθελα τον Χάτζι στον Παναθηναϊκό»

Gazzetta team
Βαρδινογιάννης: «Ηθελα τον Χάτζι στον Παναθηναϊκό»

bet365

Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης έκανε τα πάντα να αποκτήσει τον Χάτζι, έδινε πολλά, αλλά το όνειρό του δεν έγινε πραγματικότητα. Οι Ρουμάνοι θυμούνται...

Στα 73α γενέθλια της Στεάουα, η GSP δημοσίευσε μια παλιότερη συνέντευξη με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη. Αγνωστες ιστορίες για τον θρυλικό ευρωπαϊκό τίτλο του 1986, για τον τεράστιο θαυμασμό στον Χάτζι, αλλά και για τα όσα συνέβησαν με τον Λούπου.

Αναλυτικά το αφιέρωμα της Gazeta Sporturilor: «Ο άλλοτε ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού, Γιώργος Βαρδινογιάννης, παραμένει ένας χαρακτήρας πολύ ευθύς αλλά και δύσκολος αναφορικά με την σχέση του με τον Τύπο. "Δέχομαι να σας μιλήσω επειδή σέβομαι τη Ρουμανία, την χώρα σας", είχε πει τότε.
Ο ισχυρός επιχειρηματίας ήταν εκείνος που μεσολάβησε για να πάει ο Ιορντανέσκου στον ΟΦΗ το 1982, που έκανε την μεταγραφή του Νικολάε και του Λούπου, αλλά δεν κατάφερε να πάρει τον Χάτζι στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Οι δύο Ρουμάνοι δημοσιογράφοι που του πήραν τότε συνέντευξη μετέβησαν στην Κηφισιά. Οι ίδιοι περιγράφουν πως μπήκαν σε ένα κτίριο με ελέγχους... επιπέδου NASA. Με έναν τεράστιο χώρο και σημεία γεμάτα κάμερες και συστήματα ασφαλείας. Στο εσωτερικό υπήρχε ένας πανέμορφος κήπος και ένα logo εταιρείας του Βαρδινογιάννη. Ένιωσαν πως μπήκαν σε έναν χώρο μίας μεγάλης επιχειρηματικής... αυτοκρατορίας. Μάλιστα στον έλεγχο τους πήραν αποτυπώματα αλλά και έκαναν μέχρι και έλεγχο των ματιών τους!

«Ημουν στα ημιτελικά με την Άντερλεχτ και είδα πως ο Στόικα αντίκρισε την κίτρινη. Ετσι, δε θα είχε δικαίωμα να παίξει στη Σεβίλλη. Μου ήρθε μια τρελή ιδέα. Πήγα στα αποδυτήρια και είπα στον Ιορντανέσκου να παίξει. ''Από αύριο αρχίζεις την προετοιμασία για τον τελικό. Θέλω να σε δω στο γήπεδο. Και συνέχισα να επικοινωνώ μαζί του μέχρι τον αγώνα για να τον ενθαρρύνω να προπονείται. Αποδείχθηκε σωστό...

Το χειμώνα του 1987, ο Χάτζι πήρε μεταγραφή από τη Σπορτούλ στη Στεάουα. Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης θα πει για τον απίθανο παίκτη: «Ήξερα από τον Βαλεντίν Τσαουσέσκου για την αξία του Χάτζι και μίλησα μαζί του για να τον συμβουλεύσω να έρθει στη Στεάουα. Το σχέδιό μου ήταν να τον περιμένω να παίξει εκεί για ένα ή δύο χρόνια και μετά να τον φέρω στον Παναθηναϊκό. “Προσπάθησα ακόμη και να τον βοηθήσω να αποκτήσει ελληνική υπηκοότητα, δεδομένης της προέλευσής του. Είχα ήδη φτιάξει τα έγγραφα, αλλά, δυστυχώς, τα πράγματα δεν μπορούσαν να προχωρήσουν. Στη συνέχεια ήρθε η επανάσταση στο Βουκουρέστι, και ο Χάτζι προτίμησε να υπογράψει με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Τότε του πρόσφερα πολλά, χρήματα» είπε ο Βαρδινογιάννης.

Σύμφωνα με το “Securitate”, που δημοσιεύθηκαν από την “Gazeta”, πριν από 11 χρόνια, ο πρώην πρόεδρος του Τριφυλλιού πρόσφερε 8 εκατομμύρια δολάρια για να πάρει τον Χάτζι! Θα ήταν η πιο ακριβή μεταγραφή στον κόσμο εκείνη την εποχή, αφού ακολουθούσε αυτή του Γκούλιτ, από την PSV στη Μίλαν για 7 εκατομμύρια δολάρια το 1987.

Η σύλληψη του Λούπου
Το 1990, ο Λούπου έφτασε στην Αθήνα για τον Παναθηναϊκό. Εκεί συμμετείχε σε μια υπόθεση με διαρρήξεις διαμερισμάτων και όχι μόνο. Ο Λούπου συνελήφθη τότε στο γραφείο του Βαρδινογιάννη και βρέθηκε στη φυλακή για 78 ημέρες.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα