Από τον συμπατριώτη του Μίχελ στον Παπαπέτρου. Και πάντα Σιδηρόπουλος

Από τον συμπατριώτη του Μίχελ στον Παπαπέτρου. Και πάντα Σιδηρόπουλος

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta δέκα πράγματα για τη διαιτησία ενόψει του ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό.

Build A Bet στο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός. Ένας αγώνας – πολλές αγορές – ένα στοίχημα. |21+

Για να το θυμηθούμε λίγο καλύτερα…

Ήταν 12 Μαρτίου όταν η ΚΕΔ της ΕΠΟ (Μέλο Περέϊρα κ.α) ανακοίνωνε τους διαιτητές της 1ης αγωνιστικής των πλέϊ οφς, προ κορωνοϊού. Αγωνιστική που λίγες ημέρες μετά αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας. Πρώτος διαιτητής είχε οριστεί ο Κρούζλιακ. Σλοβάκος, δηλαδή συμπατριώτης του Λούμπος Μίχελ, επί σειρά ετών διευθυντή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ…VAR είχε οριστεί ο Σιδηρόπουλος.

Πέρασαν τρεις μήνες και η ΚΕΔ της ΕΠΟ όρισε αναπόφευκτα εκ νέου τους διαιτητές της 1ης αγωνιστικής των πλέί οφς, χωρίς ξένους διαιτητές, λόγω της καραντίνας. Ο Σιδηρόπουλος παρέμεινε VAR…Κι αυτή τη φορά τη θέση του Κρούζλιακ πήρε ο Παπαπέτρου, ένας διεθνής διαιτητής που δεν είναι αρεστός στον Ολυμπιακό, εξαιτίας της διαιτησίας του σε άλλα τρία ντέρμπι που έχει παίξει τον Ολυμπιακό κι έχει χάσει και τα τρία! Τόσο από την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη δύο φορές (!) με 1-2 και στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο, όσο κι από τον Παναθηναίκό μία φορά με 0-1 στη Λεωφόρο.

Να υπενθυμίσω ότι ο Ολυμπιακός είχε ζητήσει πέναλτι υπέρ του Καρσελά στη Λεωφόρο, ενώ με την ΑΕΚ είχε διαμαρτυρηθεί στο ένα 1-2 για χέρι στο γκολ του Πατίτο Ροντρίγκες και στο άλλο 1-2 για επιθετικό φάουλ του σκόρερ Γιακουμάκη πάνω στον Μποτία. Παρεμπιπτόντως, στο Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός, μοναδικό φετινό παιχνίδι που σφύριξε ο Παπαπέτρου τον Ολυμπιακό, ο Αθηναίος ρέφερι είχε βγάλει απλά κίτρινη κάρτα στο κατά κοινή ομολογία φρικτό φάουλ του Πασαλίδη στον Γκιγιέρμε (νοκ άουτ επί εβδομάδες) και χρειάστηκε επέμβαση του VAR για να τον αποβάλλει με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Μη αρεστός στον Ολυμπιακό είναι κι ο επίσης διεθνής διαιτητής Σιδηρόπουλος, ο οποίος δεν έχει οριστεί φέτος ποτέ να σφυρίξει παιχνίδι του, κάτι που προφανώς μόνο τυχαίο δεν είναι-όπως δεν μπορεί να είναι τυχαίο που δεν ορίζεται ποτέ στον ΠΑΟΚ ο Κομίνης… Όμως, δεν είναι η πρώτη φορά φέτος που ο Σιδηρόπουλος ορίζεται VAR σε αγώνα του Ολυμπιακού και δη ντέρμπι. Ήταν στο VAR και στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (1-0), όταν και είχε υποδείξει δύο φορές πέναλτι στον Γκεστράνιους, με τον Φινλανδό διαιτητή και τις δύο φορές να αρνείται τις υποδείξεις του Έλληνα ρέφερι, κάνοντας ο ίδιος χρήση του VAR και ξαναβλέποντας τις φάσεις από το μόνιτορ της τηλεόρασης.

Μπορούμε να θυμηθούμε ότι σε πρόσφατο τελικό Κυπέλλου μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, σύμφωνα με δεκάδες δημοσιεύματα που ποτέ δεν διαψεύστηκαν, ο μεν ΠΑΟΚ ζητούσε επίμονα τον Σιδηρόπουλο για διαιτητή, η δε ΑΕΚ τον Παπαπέτρου…

Τέλος πάντων, όλα αυτά είναι δεδομένα, αλλά απόψε υπάρχει ένα άλλο παιχνίδι. Και κάθε παιχνίδι στο ποδόσφαιρο είναι διαφορετικό. Οι δύο Έλληνες διαιτητές που παίζουν περισσότερο στα Κύπελλα Ευρώπης (περισσότερο ο Σιδηρόπουλος, ως πιο έμπειρος, αλλά σιγά σιγά κι ο Παπαπέτρου) έχουν την ευκαιρία να βοηθήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο και την ελληνική διαιτησία. Με τα οφσάϊντ λογικά δεν θα έχουν πρόβλημα, αφού θα υπάρχει πλέον κι η γραμμή του VAR, οπότε ένας μεγάλος μπελάς λογικά θα φύγει.

Δύο χρόνια τώρα, όλα τα ντέρμπι (κι όχι μόνο!) του ελληνικού πρωταθλήματος και κυπέλλου, τα παίζουν ξένοι διαιτητές! Καλοί και κακοί, γνωστοί και άγνωστοι. Αλλά ξένοι. Αυτό θα είναι το πρώτο ντέρμπι μετά από δύο ολόκληρα χρόνια που θα παίξουν Έλληνες διαιτητές. Καταλαβαίνει ο καθένας τι πλήγμα θα είναι για την ελληνική διαιτησία μία αποτυχημένη διαιτησία.

Τελευταία φορά που έπαιξε Έλληνας διαιτητής σε ντέρμπι τον Ολυμπιακό ήταν ο Ευαγγέλου την άνοιξη του 2018 στο 1-1 με τον Παναθηναϊκό στο Καραίσκάκη κι έδωσε πέναλτι εις βάρος του Ολυμπιακού στο 90’, σε φάουλ που είχε γίνει ένα μέτρο εκτός περιοχής…

Τελευταία φορά που έπαιξε Έλληνας διαιτητής τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ ήταν ο Κομίνης στο μεταξύ τους παιχνίδι την άνοιξη του 2018 στην Τούμπα. Κι όλοι θυμόμαστε ότι μπήκαν μέσα ο Σαββιδης και ο...Μίχελ, ότι διακόπηκε και δεν τελείωσε ποτέ…

Πραγματικά θα ήταν μεγάλη μας χαρά να υποδεχθούμε μία αντικειμενική κι αμερόληπτη διαιτησία σήμερα από Έλληνες διαιτητές σε ένα σημαντικό ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος.

Άσχετο: https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1269421312276979713

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.