ΑΕΚ: Οι δέκα σίγουροι του Καρέρα και ο παράγοντας Ολιβέιρα

ΑΕΚ: Οι δέκα σίγουροι του Καρέρα και ο παράγοντας Ολιβέιρα

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Οι δέκα σίγουροι του Καρέρα και ο παράγοντας Ολιβέιρα

bet365

Τα δύο πλάνα του Μάσιμο Καρέρα για την πρεμιέρα των πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό και ο Νέλσον Ολιβέιρα που θα καθορίσει την τελική επιλογή για το αρχικό σχήμα της ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ επιστρέφει την Κυριακή στο γήπεδο. Οι κιτρινόμαυροι είναι έτοιμοι για την επανέναρξη της σεζόν και για την πρεμιέρα των πλέι οφ στο ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό. Με στόχο να είναι εκείνοι που θα τερματίσουν στη 2η θέση για να «κλειδώσουν» μια θέση στα προκριματικά του Champions League. Ένας στόχος πολύ σημαντικός για όλο το κλαμπ, κάτι που έχει φροντίσει να περάσει στους παίκτες του ο Μάσιμο Καρέρα όλο το προηγούμενο διάστημα.

Από τις αρχές της εβδομάδας είχαμε πει πως ο Νέλσον Ολιβέιρα θα είχε τον ρόλο του «ρυθμιστή» στα πλάνα του Καρέρα. Ο Πορτογάλος επιθετικός έβγαλε κανονικά τις προπονήσεις και την Τετάρτη δοκιμάστηκε από τον Ιταλό τεχνικό στην κορυφή της επίθεσης στο δίτερμα που έλαβε χώρα στην προπόνηση στο ΟΑΚΑ. Ωστόσο, τις επόμενες μέρες εκτός από το 4-2-3-1, ο Καρέρα δοκίμασε στα Σπάτα και το 4-3-3 με τον Μάνταλο στην κορυφή.

Αυτά είναι και τα δύο πλάνα του Καρέρα για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Έχει δουλέψει και τα δύο και μένει να φανεί πλέον σε ποιο θα καταλήξει στο μυαλό του, έχοντας ουσιαστικά δέκα σίγουρους για την ενδεκάδα.

Το 4-2-3-1 με Ολιβέιρα στην κορυφή

Σε περίπτωση που ο Πορτογάλος φορ βρεθεί στην ενδεκάδα στην κορυφή της επίθεσης, ο σχηματισμός θα είναι το 4-2-3-1. Ο Μπάρκας κάτω από τα δοκάρια, τετράδα στην άμυνα οι Λόπες, Βράνιες, Σβάρνας και Μπακάκης, στο κέντρο οι Σιμάνσκι και Κρίστιτσιτς, δεκάρι ο Μάνταλος, αριστερά ο Λιβάια, δεξιά ο Βέρντε και μπροστά ο Ολιβέιρα.

Το 4-3-3 με Μάνταλο μπροστά

Αντίθετα, αν ο Καρέρα καταλήξει σε ένα πιο συντηρητικό σχηματισμό με τον Μάνταλο ως «ψευτοεννιάρι» στην κορυφή, το μόνο που θα αλλάξει θα είναι ο Σιμόες, ο οποίος θα προστεθεί μαζί με τους Σιμάνσκι και Κρίστιτσιτς στον χώρο της μεσαίας γραμμής, με τους Λιβάια και Βέρντε να διατηρούνται στα δύο άκρα της επίθεσης.

Μπήκε και ο Αραούχο στην αποστολή

Όσον αφορά την κατάσταση του Σέρχιο Αραούχο, ο «Τσίνο»... έσπασε όλα τα κοντέρ και επέστρεψε σε χρόνο ρεκόρ έπειτα από τη θλάση που είχε υποστεί. Ο Αργεντινός επιθετικός ήταν αποφασισμένος να βρίσκεται τουλάχιστον στην αποστολή για το ματς με τον Παναθηναϊκό και το πέτυχε. Φυσικά η συμμετοχή του αποτελεί ρίσκο και αν κριθεί σκόπιμο να παίξει, θα μπει από τον πάγκο, εφόσον είναι στην τελική 20αδα από τους συνολικά 22 παίκτες που πήρε ο Καρέρα.

Απόλυτη προσήλωση στον στόχο της 2ης θεσης

Ο Ιταλός κόουτς θέλει από τους παίκτες του να είναι απόλυτα προσηλωμένοι για τον στόχο της 2ης θέσης και γνωρίζει πως το νικηφόρο ξεκίνημα στα πλέι οφ είναι πολύ σημαντικό, ειδικά αν ο ΠΑΟΚ χάσει βαθμούς στο ματς με τον Ολυμπιακό. Σε αυτήν την περίπτωση η ΑΕΚ θα περάσει 2η από την πρώτη αγωνιστική. Και για τον Καρέρα τα πνευματικά «όπλα» στα ματς των πλέι οφ θα παίξουν σημαντικό ρόλο, όπως ακριβώς είχαν αποδειχθεί πολύτιμα για την Ένωση μέχρι τη διακοπή.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα