VAR: Από τα σουβλάκια στην γραμμή του offside!

VAR: Από τα σουβλάκια στην γραμμή του offside!

bet365

Η πρεμιέρα του VAR στην Ελλάδα είχε την εικόνα με τα σουβλάκια στο ματς της Λαμίας με τον Παναθηναϊκό. Τώρα τα play off της Super League 1 θα έχουν την διευρυμένη χρήση της τεχνολογίας, καθώς πλέον υφίσταται η χρήση της γραμμής offside στο VAR.

Ήταν 24 Αυγούστου του 2019 όταν το VAR έκανε πρεμιέρα στην Ελλάδα στο Λαμία - Παναθηναϊκός και ο τηλεοπτικός φακός κατέγραψε το κέντρο επιχειρήσεων την ώρα που κατέφθανε η παραγγελία με τα σουβλάκια!

Από τότε πέρασε αρκετός καιρός. Δέκα μήνες. Και στο restart του πρωταθλήματος μετά τη διακοπή λόγω κορονοϊού, μόνο στα play offs και όχι στα play out, θα γίνει χρήση και της γραμμής offside στο VAR. Ακολουθώντας το πρωτόκολλο VAR, οι φάσεις τις οποίες μπορούν να ελέγχουν οι διαιτητές, είναι όταν η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα, όταν η φάση καταλήγει στο σημείο του πέναλτι ή σε φάση που έχει υπάρξει αποβολή ποδοσφαιριστή.

Στον τηλεοπτικό αέρα θα μεταφέρεται η εικόνα που έχουν οι διαιτητές VAR, όπως δηλαδή σε κάθε φάση που γίνεται η χρήση του. Η συγκεκριμένη γραμμή (του οφσάιντ) θα είναι η μόνη που θα προβάλλεται στην διάρκεια της μετάδοσης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα