«Αυτά έκανε ο Πογιάτος στη Μακάμπι, μεγάλο στοίχημα για τον Παναθηναϊκό»

«Αυτά έκανε ο Πογιάτος στη Μακάμπι, μεγάλο στοίχημα για τον Παναθηναϊκό»

«Αυτά έκανε ο Πογιάτος στη Μακάμπι, μεγάλο στοίχημα για τον Παναθηναϊκό»

bet365

Ο Ισραηλινός ρεπόρτερ, Αμρ Ραζ αποκρυπτογραφεί τον Ντάνι Πογιάτος στο gazzetta.gr. Το σκεπτικό της πρόσληψης του από τον Τζόρντι Κρόιφ, η επίδραση του στο παιχνίδι των της Μακάμπι, η γκάφα με το διαβατήριο και το μεγάλο ερώτημα για τον Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός για μια σειρά από λόγους έχει οδηγεί στον προπονητή της ομάδας Νέων της Ρεάλ Μαδρίτης, Ντάνι Πογιάτος για τον πάγκο της ομάδας μετά την απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου να λύσει την συνεργασία του με τον Γιώργο Δώνη.

Αξίζει να σημειωθεί πως η μοναδική προπονητική εμπειρία του 46χρονου Πογιάτος σε σύλλογο εκτός Ισπανίας καταγράφηκε την σεζόν 2017/18 όταν εργάστηκε στο πλευρό του Τζόρντι Κρόιφ στην Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο Ισραηλινός δημοσιογράφος της ιστοσελίδας one.co.il, Αμρ Ραζ, ο οποίος θεωρείται ειδικός σε θέματα που αφορούν την Μακάμπι Τελ Αβίβ, μίλησε στο gazzetta.gr για τη συνεισφορά του Πογιάτος στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά και τους λόγους που τον επέλεξε ο Τζόρντι Κρόιφ.

Ο Ραζ έκανε λόγο για έναν προπονητή καταρτισμένο, ο οποίος φημίζεται για την καθοδήγηση του σε νέους σε ηλικία ποδοσφαιριστές, ενώ θυμήθηκε ένα αστείο περιστατικό, όπου ο Ισπανός τεχνικός ξέχασε το διαβατήριο του σε εκτός έδρας ευρωπαϊκό ματς.

«Η συνεργασία του Πογιάτος με τον Τζόρντι Κρόιφ στην Μακάμπι Τελ Αβίβ αποτέλεσε έκπληξη. Ο Πογιάτος βρισκόταν πολύ κοντά στον Κρόιφ και είχαν πολύ καλή σχέση. Ήταν έκπληξη διότι ο Κρόιφ στην πενταετία που είχε προηγηθεί όταν εργάζονταν ως αθλητικός διευθυντής στον σύλλογο έφερνε ανθρώπους που σχετίζονταν με την Μπαρτσελόνα. Την πρώτη φορά προσέλαβε τον Όσκαρ Γκαρσία με τον οποίο ήταν καλοί φίλοι και πρώην συμπαίκτες στην Μπαρτσελόνα. Ακόμα και οι βοηθοί είχαν σχέση κατά κάποιο τρόπο με την Μπαρτσελόνα ή την Εσπανιόλ. Για παράδειγμα ο Ζεράρ Οτέτ που είχε αγωνιστεί σε Μπαρτσελόνα και Εσπανιόλ.

Αντιστοίχως, ο βοηθός του Πάουλο Σόουζα προέρχονταν από την Μπαρτσελόνα. Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε πρόκειται για ανθρώπους που βρίσκονταν κοντά στην οικογένεια Κρόιφ. Αντίθετα ο Πογιάτος σχετίζονταν με την Ρεάλ Μαδρίτης, αφού ήταν προπονητής της ομάδας Νέων. Ο Τζόρντι έλαβε πολύ καλές συστάσεις και τον γνώριζε. Έτσι αποφάσισε να ποντάρει πάνω του προσλαμβάνοντας τον ως βοηθό του, την χρονιά που ανέλαβε χεντ κόουτς στη Μακάμπι. Ο λόγος που τον επέλεξε ήταν η ικανότητα του Πογιάτος να δουλεύει με νέα παιδιά. Εκείνη ήταν η πρώτη σεζόν όπου είχαν επιβληθεί κυρώσεις στον σύλλογο λόγω του Financial Fair Play.

Η κατάσταση ήταν τέτοια που έπρεπε ο Τζόρντι Κρόιφ να χρησιμοποιήσει κυρίως νέους σε ηλικία ποδοσφαιριστές στη Μακάμπι, οι οποίοι προέρχονταν από το Ισραήλ. Ο Πογιάτος ήξερε να δουλεύει με νέα παιδιά και αυτός ήταν ο βασικός λόγος της πρόσληψης του. Τελικά όπως αποδείχθηκε η Μακάμπι βασίστηκε σε πιο έμπειρους παίκτες, ωστόσο τούτη ήταν η ιδέα του Κρόιφ αναφορικά με τον Πογιάτος. Επιπρόσθετα ο Τζόρντι ήθελε δίπλα του και έναν προπονητή που γνωρίζει τακτική σε μεγαλύτερο βαθμό σε σχέση με τον έτερο βοηθό του. Ο Πογιάτος μπορεί να είναι προπονητής σε επίπεδο Νέων, αλλά απ' ότι ακούσαμε όταν ήρθε στον σύλλογο είναι πραγματικά πολύ καλός από τακτικής άποψης.

Έχει την κλασική ισπανική φιλοσοφία, του αρέσει να παίζει 4-3-3, αν και τα τελευταία χρόνια στην Ισπανία προτιμάται το 4-4-2 ή ακόμη και σύστημα με τρεις αμυντικούς. Στον Τζόρντι βέβαια δεν άρεσε αυτό και όπως γνωρίζουμε ήταν ιδέες του Πογιάτος να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό η Μακάμπι. Υπάρχει και μια πολύ αστεία ιστορία με πρωταγωνιστή τον Ισπανό. Σε εκτός έδρας ματς για τα προκριματικά του Europa League κόντρα στην αυστριακή Άλταχ, ο Πογιάτος ξέχασε το διαβατήριο του και έτσι η Μακάμπι αναγκάστηκε να πετάξει για την Αυστρία χωρίς αυτόν.

Ήταν μια από τις πρώτες εμπειρίες του στη Μακάμπι. Στο αγωνιστικό κομμάτι εκείνης της σεζόν η Μακάμπι δεν ήταν πολύ καλή αφού τερμάτισε στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος με μεγάλη διαφορά σε σχέση με την Μπέερ Σεβά ενώ αποκλείστηκε νωρίς στο Κύπελλο. Διέθετε πολλούς ξένους ποδοσφαιριστές προερχόμενους κυρίως από την Ισπανία όπως ήταν για παράδειγμα ο Μπαμπίν που ήρθε από την Χιχόν ή ο Χοσέ Ροντρίγκεθ με προϋπηρεσία σε Μάλαγα και Μάιντς, ο Μπατόκιο από την Μπρεστ και ο Βόσνιος Σούσιτς από την Γκενκ.

Ο τελευταίος υποτίθεται πως θα έκανε την διαφορά, αλλά αποδεσμεύθηκε έχοντας παίξει ελάχιστα. Δεν ξέρω εάν έπαιξε κάποιο ρόλο ο Πογιάτος στην επιλογή αυτών των παικτών, όμως στο Ισραήλ κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει στην ενδεκάδα μέχρι πέντε ξένους ποδοσφαιριστές. Εάν οι δύο-τρεις δεν αποδειχθούν καλοί τότε μια ομάδα που διεκδικεί τίτλους αυτομάτως έχει πρόβλημα.

Μετά την Μακάμπι απ' όσο γνωρίζω ήταν να δουλέψει στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην Ομόνοια αλλά δεν ξέρω γιατί δεν πήγε. Τελικά επέστρεψε στην ομάδα Νέων της Ρεάλ. Εκεί κάνει θαυμάσια δουλειά, κατακτά τίτλους και ο Τύπος τον εκθειάζει. Το μεγάλο ερώτημα είναι πως ένας προπονητής που έχει εργαστεί σε ομάδα Νέων εάν θα τα καταφέρει σε έναν σύλλογο όπως είναι ο Παναθηναϊκός να κάνει τις σωστές επιλογές ξένων παικτών και να περάσει την φιλοσοφία του σε πιο έτοιμους ποδοσφαιριστές προκειμένου να οδηγήσει τον σύλλογο στο επόμενο επίπεδο».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα