Σαν να είναι +7 κι όχι +14. Κι ακόμη καλύτερα, από το μηδέν ο Ολυμπιακός!

Σαν να είναι +7 κι όχι +14. Κι ακόμη καλύτερα, από το μηδέν ο Ολυμπιακός!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τη μοναδική αποδεκτή επιλογή του Ολυμπιακού ενόψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος!

Η Bundesliga επέστρεψε με Live Streaming* και προσφορές* | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Πώς βλέπω εγώ για τον Ολυμπιακό την επανέναρξη του πρωταθλήματος;

Πολύ απλά λέω, και το πιστεύω, ξεκάθαρα, ότι ο Ολυμπιακός ακόμη δεν έχει πάρει το πρωτάθλημα. Και θα χρειαστεί να δώσει μάχη για να το πάρει! Εδώ μιλάμε για 30 βαθμούς που θα τους παίξει κόντρα στις άλλες πέντε καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Κι όταν έχουν να παιχτούν τόσοι πολλοί βαθμοί, όλα μπορεί να γίνουν στο ποδόσφαιρο.

Κατ΄ αρχάς, για εμένα τα πλέϊ οφς ξεκινάνε με τον Ολυμπιακό στο +7 από τον ΠΑΟΚ, κι όχι στο +14! Διότι υπάρχει η εκκρεμότητα με το CAS. Ναι, δεν νομίζω, με βάση όλα όσα ακούω από σοβαρές νομικές πηγές, ότι μπορεί το CAS να γυρίσει στον ΠΑΟΚ πίσω τους βαθμούς, αλλά δεν μπορώ και να έχω καμία βεβαιότητα επί της απόφασης ενός δικαστηρίου.

Κι αν το CAS δεχθεί την προσφυγή του ΠΑΟΚ π.χ. στις 10 Ιουλίου και του γυρίσει τους βαθμούς; Κι εκείνη την στιγμή ο ΠΑΟΚ έχει μειώσει τη διαφορά από τον Ολυμπιακό από τους 14 βαθμούς που είναι τώρα η επίσημη βαθμολογία π.χ. στους εννιά βαθμούς και πάρει πίσω τους εφτά βαθμούς, τι γίνεται; Πάει ο Ολυμπιακός στις τελευταίες αγωνιστικές των πλέϊ οφς με απόσταση δύο βαθμών και άρα παίζονται όλα για όλα στα τρία τελευταία ματς, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, ΟΦΗ-Ολυμπιακός και Ολυμπιακός-ΑΕΚ…

Οπότε εγώ έχω στο μυαλό μου ότι ο Ολυμπιακός ξεκινάει τα πλέϊ οφς με 66 βαθμούς κι ο ΠΑΟΚ με 59. Κι από εκεί και πέρα βλέπουμε. Αυτή τη διαφορά νομίζω ότι πρέπει να προασπιστεί ο Ολυμπιακός με νύχια και με δόντια. Εκτός όλων των άλλων και για να μην δώσει το παραμικρό δικαίωμα να μιλήσουν οι αντίπαλοι του για «χάρτινο πρωτάθλημα», στην περίπτωση κατά την οποία στο τέλος το πάρει με διαφορά έστω κι έξι βαθμών.

Κι ακόμη καλύτερα το είπε ο Μαρινάκης στον προπονητή και στους παίκτες του Ολυμπιακού: να ξεκινήσουν τα πλέϊ οφς σαν να ήταν η βαθμολογία από το μηδέν. Γιατί μόνο με αυτή τη νοοτροπία θα υπάρξουν τα καλύτερα αποτελέσματα, καθώς οτιδήποτε άλλο μπορεί να φέρει εφησυχασμό. Κι όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι ο μεγαλύτερος εχθρός του Ολυμπιακού είναι ακριβώς αυτός, ο εφησυχασμός, η χαλαρότητα.

Εξάλλου, μην ξεχνάμε ποτέ το πιο σημαντικό: βρισκόμαστε στην Ελλάδα του 2020, όπου ακόμη κάνει κουμάντο στο ελληνικό ποδόσφαιρο η περιβόητη δήθεν εξυγίανση. Και δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο να μην ψάχνονται οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού για να του κάνουν ζημιά. Χίλια τοις εκατό θα προσπαθήσουν να βρουν τρόπο να του την φέρουν. Π.χ. να του αφαιρεθούν βαθμούς για…«κάτι»! Με το φοβερό ελληνικό σκεπτικό, «αφού έχασε ο ΠΑΟΚ εφτά βαθμούς στα χαρτιά, γιατί να μην χάσει κι ο Ολυμπιακός»!!!

Είναι κοινό μυστικό, άλλωστε, το πόσο πολλά έχουν επενδύσει οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στην υπόθεση που έχει φτάσει στην Επιτροπή Δεοντολογίας και η οποία, για τα δεδομένα της συγκεκριμένης Επιτροπής, διαχειρίζεται το θέμα σε χρόνους ρεκόρ-προφανώς γι΄ αυτό και της έχουν σταματήσει το μπούλινγκ…Θα μου πείτε, «γίνονται αυτά τα πράγματα, σε μία υπόθεση κωμική να μπορεί να υπάρξει η παραμικρή τιμωρία για τον Ολυμπιακό;». Η απάντηση κανονικά είναι ότι, «όχι δεν γίνεται»! Και αν θέλετε την γνώμη μου φυσικά και δεν πρόκειται να υπάρξει κάτι αρνητικό για τον Ολυμπιακό.

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο μιλάμε όμως! Για το ποδόσφαιρο στο οποίο όλα μπορεί να γίνουν σε μία νύχτα! Και στο οποίο πρέπει να κοιτάς πάντοτε να έχεις καλυμμένα τα νώτα σου. Γι΄ αυτό κι ο Ολυμπιακός πρέπει να μπει στα πλέϊ οφς έτσι όπως ζήτησε ο πρόεδρος του από τον προπονητή και τους παίκτες του: να παλέψουν με το ίδιο πάθος από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό των πλέϊ οφς, σαν να ξεκινούσε τώρα το πρωτάθλημα.

Είναι η μοναδική αποδεκτή επιλογή για τον Ολυμπιακό.

Άσχετο: https://twitter.com/mundodabola/status/1265067006996500480

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.