Ο Ματέο Γκαρσία συνεχίζει να «εξιτάρει» τους φίλους του Άρη

Ο Ματέο Γκαρσία συνεχίζει να «εξιτάρει» τους φίλους του Άρη

bet365

Μια ανάρτηση του Ματέο Γκαρσία στον λογαριασμό του στα social media ήταν αρκετή για την έκρηξη αγάπης από τους φίλους του Άρη αλλά και τη συμπαράστασή τους για το γεγονός ότι είναι εκτός πλάνων του Ερυθρού Αστέρα.

Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος από τότε που ο Αργεντίνος επιθετικός επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο με προορισμό την Αργεντινή δίχως εισιτήριο επιστροφής. Τότε, όλοι είχαν αντιληφθεί ότι δεν υπήρχε εφικτό σενάριο επιστροφής του στους «κίτρινους», παρά την προσπάθεια των τελευταίων να αποκτήσουν τα δικαιώματά του με διαδοχικές προτάσεις στη Λας Πάλμας. Στη δημοπρασία που διοργάνωσε η ισπανική ομάδα και μετά από πλήθος αντικρουόμενων πληροφοριών (λόγω των πολλών ατζέντηδων που «μπήκαν» στην ιστορία), ο Ερυθρός Αστέρας απέκτησε τον Ματέο Γκαρσία μ’ ένα ποσό μεταξύ 1.8 και 2 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και ισχυρό τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας το οποίο λήγει το καλοκαίρι του 2023.

Φουριόζος από τον… ενθουσιασμό της νέας αρχής, ο Αργεντίνος επιθετικός άρχισε εντυπωσιακά στην ομάδα του Βελιγραδίου, αλλά η συνέχεια δεν ήταν εξίσου καλή και το gazzetta.gr εξήγησε τι περιλάμβανε γι’ αυτόν τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Η θέση του Ματέο Γκαρσία στον Ερυθρό Αστέρα αποδυναμώθηκε σταδιακά, αυτό αποδείχθηκε εξάλλου από τον τρόπο διαχείρισής του σε σημείο πλέον να μην βρίσκεται ούτε στην αποστολή της ομάδας όπως δηλαδή συνέβη στον αγώνα με τη Ραντ. Είναι φανερό ότι δεν βρίσκεται στο πλάνο του Ντέγιαν Στάνκοβιτς για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, ωστόσο η υπόθεση δεν είναι τόσο απλή όπως ενδεχομένως φαίνεται από μακρινή απόσταση.

Ζητείται απόσβεση

Καταρχήν, η υπόθεση του Ματέο Γκαρσία έχει πολλά παρακλάδια κι αυτά έχουν οικονομικό χαρακτήρα καθώς ουδέποτε ολοκληρώθηκαν οι καταβολές χρημάτων μεταξύ των ομάδων που διατηρούν δικαιώματα του. Επί της ουσίας πρόκειται για μια αλυσίδα καθώς η αργεντίνικη Ινστιτούτο η οποία διατηρεί το 20% των δικαιωμάτων του παίκτη δεν έχει εισπράξει χρήματα από τη Λας Πάλμας και ήδη άσκησε κάθε νόμιμο δικαίωμά της. Η δε ισπανική ομάδα δεν έχει εισπράξει το σύνολο του συμφωνηθέν ποσού με τον Ερυθρό Αστέρα. Το βασικό πρόβλημα βρίσκεται στην ομάδα του Βελιγραδίου η οποία αυτή τη στιγμή έχει στις τάξεις της έναν ποδοσφαιριστή τον οποίον δεν δείχνει να υπολογίζει και ο οποίος της κόστισε περί των δύο εκατομμυρίων ευρώ, ο οποίος μάλιστα έχει συμβόλαιο για την ερχόμενη σεζόν το οποίο προβλέπει ποσό άνω των 500.000 ευρώ.

Ο Ερυθρός Αστέρας ψάχνει τρόπους απόσβεσης της επένδυσης που έκανε πριν από περίπου δέκα μήνες, αλλά και αποδέσμευσης από το υψηλό συμβόλαιο που έχει για τα επόμενα τρία χρόνια. Το σύνολο αυτού είναι επίσης περί των δύο εκατομμυρίων ευρώ. Το οξύμωρο της όλης ιστορίας είναι ότι στην πρόταση που του κατέθεσε ο Άρης για την αγορά του δικαιώματος του παίκτη, οι Σέρβοι απάντησαν αρνητικά αξιώνοντας μάλιστα ποσό μεγαλύτερο από αυτό που «έδωσαν» τον περασμένο Αύγουστο.

Η έκρηξη αγάπης

Λένε ότι πολλές φορές η ιστορία επαναλαμβάνεται κι αυτό συμβαίνει με τον Ματέο Γκαρσία. Αυτό που έζησε στη Λας Πάλμας, βιώνει και τώρα στον Ερυθρό Αστέρα καθώς δεν είναι στο πλάνο του τεχνικού επιτελείου. Βέβαια στο όλο ζήτημα υπάρχει μια… απόσταση κάποιων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ διότι το συμβόλαιό του στην ισπανική ομάδα δεν ήταν μεγαλύτερο των 150-160 χιλιάδων ευρώ. Παρά τον προβληματισμό που δικαιολογημένα νιώθει, με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στα social media αναφέρθηκε στην οριστική κατάκτηση του σερβικού Πρωταθλήματος από τον Ερυθρό Αστέρα. Πιθανότατα δεν ένιωσε έκπληξη από την έκρηξη αγάπης που διαπίστωσε από φίλους του Άρη οι οποίοι θα ήθελαν να τον ξαναδούν με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα