Για να πετύχεις στα πλεϊ οφ του κορονοϊού…

Για να πετύχεις στα πλεϊ οφ του κορονοϊού…

Για να πετύχεις στα πλεϊ οφ του κορονοϊού…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τα πλέι οφ που έρχονται και για όλα εκείνα που χρειάζεται να διαθέτει μία ομάδα για να πετύχει σε αυτά. Σχόλια υπάρχουν και για τις εξελίξεις που αφορούν στην ΕΠΟ, μετά τη χθεσινή επιστολή FIFA και UEFA.

Η Bundesliga παίζει με Live Streaming* και προσφορές* | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Τι ζούμε εν έτη 2020… Μέχρι και χιόνια βλέπουμε τον Μάιο, μία εβδομάδα μετά από καύσωνα…

Θα δούμε και ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, όπως βλέπουμε στην Γερμανία μέσα σε αυτές τις ειδικές και ιδιαίτερες συνθήκες που επιβάλουν τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης του κορονοϊού. (Παρεμπιπτόντως και για όσους δεν το πρόσεξαν: Στη Μπουντεσλίγκα έγιναν μέχρι τώρα 22 ματς μετά την επανέναρξη και έχουν βγει ΜΟΝΟ τρείς άσοι! Μόνο τρεις γηπεδούχοι έχουν κερδίσει σε 22 αγώνες!).

Εμείς δεν είμαστε Γερμανοί βέβαια και την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε την κατάσταση γύρω από το ποδόσφαιρο, θα την «πληρώσουμε». Γιατί (θα το δείτε ότι) πολλές ΠΑΕ θα εκτεθούν και θα αποδιοργανωθούν για φέτος και του χρόνου, όταν μέσα στον Ιούνιο θα βάλουν τους παίκτες στο γήπεδο να αγωνιστούν, χωρίς να είναι ασφαλισμένοι, παίκτες που καλούνται να μειώσουν συμβόλαια, τα οποία λήγουν τέλη του μήνα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις είναι και απλήρωτα για 2-3-4 μήνες…

Όπως έστρωσαν όμως θα κοιμηθούν… Ας πρόσεχαν!

Πάμε στο αγωνιστικό και στον ΠΑΟΚ που πρέπει να βρει αυτή τη χρυσή συνταγή για να πετύχει στα φετινά ιδιαίτερα πλέι οφ. Ο ΠΑΟΚ που έχει κερδίσει στο γήπεδο 59 βαθμούς κι εφόσον την πρώτη αγωνιστική κερδίσει τους ερυθρόλευκους θα πάει τη διαφορά στους τέσσερις, με βάση βέβαια ότι θα δικαιωθεί στο CAS.

Τι οφείλεις να κάνεις όμως για να πετύχεις σε μία τέτοια διαδικασία αγώνων, σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία του κορονοϊού; (Στο πρωτάθλημα, αλλά και στο κύπελλο βεβαίως…).

- Όσο καλά δουλεύεις μέσα στις τέσσερις γραμμές, άλλο τόσο προετοιμάζεσαι και εκτός αυτών –κάθε μέρα- στον ψυχολογικό τομέα. Η διάθεση, η συγκέντρωση, η θέληση να παίξεις και να πετύχεις, θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο σε αυτά τα πλέι οφ.

- Η ομάδα πρέπει να έχει τελειωμένα και λυμένα όλα τα οικονομικά θέματα με τις μειώσεις συμβολαίων. Κάθε άλλη σκέψη αυτή την περίοδο εκτός από την καθαρά ποδοσφαιρική, θα φέρει οδυνηρά αποτελέσματα. Η ΠΑΕ σωστά αντισταθμίζει τις μειώσεις, με πριμ επίτευξης στόχων και δίνει ένα ακόμη κίνητρο στους παίκτες να ξανακερδίσουν τους χαμένους μήνες με ευρωπαϊκές επιτυχίες αυτό το καλοκαίρι.

- Ο προπονητής οφείλει να έχει ετοιμοπόλεμους (σωματικά και ψυχολογικά) πάνω από 20 παίκτες. Δεν βγαίνουν αλλιώς αυτά τα συνεχόμενα ματς μέσα στις θερμοκρασίες Ιουνίου και Ιουλίου. Τρικ, εκπλήξεις που θα ξαφνιάσουν τον αντίπαλο και πολύ προσεγμένες προπονήσεις που θα φέρουν την ομάδα σε καλύτερο αγωνιστικό επίπεδο, είναι μέσα στο πρόγραμμα.

- Οι προσωπικότητες της ομάδας έχουν υποχρέωση να σηκώσουν μεγάλο βάρος εντός και εκτός γηπέδου. Οι περσινοί αήττητοι πρωταθλητές που φέτος για διάφορους λόγους έχουν υστερήσει, μπορούν και πρέπει να ανακάμψουν.

- Ο κάθε αγώνας είναι τελικός, κάθε ματς ξεχνιέται το ίδιο βράδυ όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα και φυσικά ο ΠΑΟΚ διεκδικεί το πρωτάθλημα μια και μέχρι τώρα έχει κερδίσει 59 βαθμούς, κάτι που θα επιβεβαιωθεί με μία πιθανή δικαίωση στο CAS.

* Είναι πολύ σωστό αυτό που λένε πολλοί τις τελευταίες ημέρες και σχετίζεται με τις εκλογές της ΕΠΟ: «Πώς είναι δυνατόν η κυβέρνηση να υποστηρίζει ότι ο ιός επηρεάζει τις εκλογές στην Ομοσπονδία οι οποίες πρέπει να μετατεθούν, αλλά αυτή η δύσκολη κατάσταση δεν επηρεάζει τα παιχνίδια, τα οποία μπορεί και πρέπει να πραγματοποιηθούν;»

Δηλαδή… Για να ψηφίσουμε υπάρχει πρόβλημα με τον κορονοϊό, ενώ για να παίξουμε, δεν υπάρχει πρόβλημα! Αυτό μας λέει η κυβέρνηση και ο εκπρόσωπός της Λευτέρης Αυγενάκης που… όλως τυχαίως και σε αυτό το ζήτημα μιλάει και πράττει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που το κάνει και το επιθυμεί μία συγκεκριμένη ΠΑΕ, κάτι που σωστά παρατηρεί πλέον ΟΛΗ η αθλητική κοινωνία.

Τέλος πάντων ας κρατήσουμε και δύο ακόμη σημεία επ’ αυτού. Το πρώτο σωστό και αυτονόητο, έχει να κάνει με το ότι οι αναπληρωτές γενικοί γραμματείς UEFA και FIFA που υπογράφουν την χθεσινή επιστολή, «βάζουν χέρι» και προειδοποιούν για όσα έρχονται την ελληνική κυβέρνηση. Αυτή έχει την ευθύνη ο, τι και αν συμβεί και όχι ο υφυπουργός που σήμερα είναι και αύριο δεν είναι.

Από εκεί και πέρα είναι ξεκάθαρο ότι οι διεθνείς Αρχές σχολιάζουν επικριτικά και προειδοποιούν για όσα γίνονται και αφορούν τον πιθανό χρόνο διεξαγωγής των εκλογών της ΕΠΟ, ζητώντας και μία συνεννόηση μεταξύ πολιτείας και Ομοσπονδίας. Για τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών τα θεωρούν όλα αυτονόητα κι’ ούτε τολμάνε να ανοίξουν θέμα… Για να δούμε ποιοι θα το ανοίξουν και πώς…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.