Το ψάχνει για Έλληνες ο Παναθηναϊκός αλλά κοστίζουν...

Το ψάχνει για Έλληνες ο Παναθηναϊκός αλλά κοστίζουν...

Το ψάχνει για Έλληνες ο Παναθηναϊκός αλλά κοστίζουν...

bet365

Διαβάστε στο gazzetta.gr που... κολλάει η επιθυμία του Παναθηναϊκού να ενισχύσει το ελληνικό στοιχείο αυτή την μεταγραφική περίοδο. Ο ρόλος της ακαδημίας.

Από το καλοκαίρι του 2018, ο Παναθηναϊκός εκτός από τα παιδιά της ακαδημίας προσπαθεί να ενισχύσει το ελληνικό στοιχείο στο έμψυχο δυναμικό του και ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού, η διοίκηση του συλλόγου ήθελε να βρεθούν γηγενείς παίκτες που θα είναι σε θέση να ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα. Στο ψάξιμο, όμως, που έκανε ο Τσάβι Ρόκα τα αποτελέσματα δεν ήταν ενθαρρυντικά. Δεν υπάρχουν Έλληνες παίκτες που μπορούν να ανεβάσουν επίπεδο το Τριφύλλι; Προφανώς και υπάρχουν. Γιατί, όμως, δεν είναι αρκετά πιθανό να υλοποιηθεί η απόκτηση τουλάχιστον ενός Έλληνα ποδοσφαιριστή, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν αποκλείεται να γίνει και η... έκπληξη;

1) Οι καλοί Έλληνες που παίζουν στο ελληνικό πρωτάθλημα έχουν συμβόλαια(δεν μιλάμε για Ολυμπιακό, ΑΕΚ ή ΠΑΟΚ προφανώς), κοστίζουν και είναι δεδομένο πως ο Παναθηναϊκός ούτε αυτό το καλοκαίρι θα είναι σε θέση να πληρώσει ομάδα για να αγοράσει κάποιον ποδοσφαιριστή. Για παράδειγμα, το Τριφύλλι ψάχνει δύο δεξιοπόδαρους μπακ. Ο Κώτσιρας της Τρίπολης ή ο Κιβρακίδης του Ατρομήτου θα ήταν αξιόπιστες λύσεις. Τόσο η Τρίπολη όσο και ο Ατρόμητος θα αξίωναν ένα πόσο που δεν μπορούν να διαθέσουν οι πράσινοι και αυτό μαρτυρά το πόσο σκληρό μνημόνιο έχει εφαρμόσει ο Αλαφούζος στην ΠΑΕ, ώστε ο σύλλογος να μην μπορεί να δαπανήσει 300 και 400.000 ευρώ για να κάνει αγορά.

Ακόμα και τον Γιαννιώτα αν θέλει να πάρει που παίζει στην Κύπρο ή τον Μαυρία(τις αναφέρουμε γιατί αγωνίζονται σε θέσεις που... καίγεται ο Παναθηναϊκός), δεν γίνεται με το... τσάμπα.

2) Οι αξιόλογοι Έλληνες δευτέρου και τρίτου επιπέδου που αγωνίζονται στο εξωτερικό(π.χ Βασιλειάδης, Κιουμορτζόγλου) δεν είναι διατεθειμένοι να φύγουν από προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες στις οποίες έχουν μεγαλώσει, για να παίξουν ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και μάλιστα σε αυτόν τον Παναθηναϊκό, ο οποίος κακά τα ψέμματα δεν είναι ο σύλλογος του παρελθόντος που διεκδικούσε πρωταθλήματα και έπαιζε στην Ευρώπη.

Να αποδείξει στην πράξη πως υπολογίζει την ακαδημία

Από κει και πέρα, όμως, υπάρχει πάντα η ακαδημία που διαθέτει εξαιρετικά ταλαντούχα παιδιά, κάποια από τα οποία βρίσκονται ήδη στην πρώτη ομάδα αλλά δεν έχουν πάρει χρόνο συμμετοχής. Όπως ο Ζαγαρίτης, ο Αθανασακόπουλος και ο Αλεξανδρόπουλος. Ο Παναθηναϊκός την χρονιά που πέρασε δεν έβγαλε στον... αφρό, κανέναν νέο ποδοσφαιριστή από τα τμήματα υποδομής. Δεν μιλάμε απλά για ένα ντεμπούτο που πραγματικά δεν λέει απολύτως τίποτα και μόνο για επικοινωνιακούς λόγους μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Μιλάμε για έναν νέο Μπουζούκη ή έναν νέο Χατζηγιοβάνη, μιλάμε για κάποιον που να αναδείχθηκε πραγματικά.

Ο Τσάβι Ρόκα κατά την παρουσίασή του, είχε δηλώσει έτοιμος να αξιοποιήσει την ακαδημία. Για να δούμε αν αυτό θα εφαρμοστεί και στην πράξη, αν θα βρουν χώρο οι νεαροί παίκτες από τα τμήματα υποδομής...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα