Ρίκκα για το ναζιστικό πανηγυρισμό του Κατίδη: «Είδε την κίνηση σε βίντεο, δεν ήξερε καν τι είναι ναζισμός»

Ρίκκα για το ναζιστικό πανηγυρισμό του Κατίδη: «Είδε την κίνηση σε βίντεο, δεν ήξερε καν τι είναι ναζισμός»

Gazzetta team
Ρίκκα για το ναζιστικό πανηγυρισμό του Κατίδη: «Είδε την κίνηση σε βίντεο, δεν ήξερε καν τι είναι ναζισμός»

bet365

Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ, Αντώνης Ρίκκα, μέσω συνέντευξής του στην Γαλλία μίλησε για το ματς με τον Πανθρακικό και τον υποβιβασμό της Ένωσης αλλά και για τον ναζιστικό χαιρετισμό του Κατίδη.

Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ είπε μεταξύ άλλων στο footballski.fr για:

Το ματς με τον Πανθρακικό και τον υποβιβασμό της ΑΕΚ: Εάν θέλουμε να το βάλουμε στη σωστή του βάση ξέραμε πως εάν παίρναμε το ματς θα σωζόμασταν. Παίζαμε με τον Πανθρακικό σε ένα γεμάτο Ολυμπιακό στάδιο. Υπήρχε εξαιρετική ατμόσφαιρα όμως είχαμε πει ότι δεν γινόταν να χάσουμε αυτό το ματς διότι εκτός των άλλων ο Πανθρακικός δεν ήταν καλή ομάδα. Μετά την ήττα μερικοί οπαδοί μπήκαν στο γήπεδο. Σίγουρα δεν ήταν μία καλή στιγμή. Σκέφτομαι από την άλλη ότι δεν νομίζω πως ο σύλλογος θα ανέκαμπτε οικονομικά ακόμα και εάν κερδίζαμε και σωζόμασταν. Η ομάδα είχε πολλά χρέη. Ήταν όμως μεγάλο κρίμα να φτάσει σε τέτοιο σημείο η ΑΕΚ.

Το εάν ένιωσε φόβο τότε: Ήταν μία δύσκολη κατάσταση διότι οι οπαδοί είχαν μπει στο γήπεδο. Μας κυνηγούσαν και ίσως και να ήθελαν να μας χτυπήσουν. Είχα την γυναίκα μου έγκυο στις εξέδρες και περίμενε το πρώτο μας παιδί. Δυστυχώς ήταν το μόνο επαγγελματικό μου παιχνίδι που είχε έρθει να με δει ο πατέρας μου.

Το ναζιστικό χαιρετισμό του Κατίδη: Αρχικά δεν καταλάβαμε το τι είχε γίνει. Εμείς πήγαμε να πανηγυρίσουμε και στο τέλος του αγώνα τον αναζητούσαν οι φίλαθλοι στα αποδυτήρια. Υπήρχε μία ενόχληση και ένταση που δεν καταλαβαίναμε. Σιγά σιγά αντιληφθήκαμε τι έγινε. Προστατέψαμε τον Κατίδη διότι οι φίλαθλοι ήθελαν να πάνε σε εκείνον. Έκανε έναν ναζιστικό χαιρετισμό και σε μία ομάδα όπως η ΑΕΚ με καταβολές από την Κωνσταντινούπολη και ανθρώπους της προσφυγιάς δεν μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο. Είναι σκληρό. Όποια χρονιά και να συνέβαινε αυτό είναι λάθος και πόσω μάλλον στην ΑΕΚ.

Το τι είπε ο Κατίδης τότε: Δεν πήραμε ποτέ σαφή απάντηση. Ήταν ένα καλό παιδί, όμως ήταν μία περίοδος που η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα ανέβαινε σε δημοτικότητα λόγω της κρίσης. Κυκλοφορούσαν πολλά βίντεο που ωθούσαν εκεί τον κόσμο. Ο Κατίδης άφησε πολύ μικρός το σχολείο. Ήταν έξυπνος, όμως δεν είχε την απαιτούμενη παιδεία. Δεν νομίζω ότι κατάλαβε το τι έκανε. Είπε ότι είδε ένα βίντεο της Χρυσής Αυγής που έκαναν ορισμένοι αυτήν την κίνηση. Θεώρησε πως αυτή η κίνηση θα ήταν καλή και θα άρεσε. Όμως όπως και στη ζωή πρέπει να ξέρεις πράγματα, έτσι και σε αυτήν την περίπτωση. Ο τύπος δεν ήξερε καν το τι σημαίνει ναζισμός και τι ήταν και είναι ο ναζισμός.

Τις μεγάλες προσωπικότητες της ΑΕΚ: Θυμάμαι ως προπονητή τον Γιώργο Δώνη. Έναν άνθρωπο που ήθελε να παίζει καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο. Και τι παίκτες. Τον Ριβάλντο, τον Μπασινά και τον Χετεμάι, ο οποίος πήγε μετά στην Ιταλία. Μπροστά στην επίθεση τον Σκόκο. Του έδινες την μπάλα, έκλεινες τα μάτια και περίμενες πως θα έμπαινε το γκολ. Ή τον Μαντούκα με τον Ίσμαελ Μπλάνκο, που έγινε μετά φίλος μου. Καλά παιδιά, ισχυρές προσωπικότητες και πολύ καλοί παίκτες.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα