Γιατί είναι τόσο μεγάλη η ανάγκη για χάρτινες νίκες;

Γιατί είναι τόσο μεγάλη η ανάγκη για χάρτινες νίκες;

Γιατί είναι τόσο μεγάλη η ανάγκη για χάρτινες νίκες;

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου προσπαθεί να αναλύσει το παράξενο φαινόμενο των «πανηγυρισμών» για κάθε τι σχετικό και άσχετο με τα αθλητικά πράγματα, παίρνοντας αφορμή από όσα γίνονται τελευταία έχοντας ως επίκεντρο το CAS.

Η Bundesliga επέστρεψε με Live Streaming* και προσφορές* | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Τελικά έχουν δίκιο όλοι όσοι λένε ότι έχει μεγαλώσει και έχει εκπαιδευτεί μία γενιά Ελλήνων οπαδών της… νίκης. Θέλουν νίκη και τίποτα άλλο. Νίκη στο γήπεδο, στα χαρτιά, έξω από το γήπεδο, στο παρασκήνιο, στη διαιτησία, στα δικαστήρια. Νίκες παντού χωρίς να τους νοιάζει το πώς και το γιατί…

Το τελευταίο διάστημα δεν έχουμε αγώνες και πρέπει με το ζόρι να διαβάσει ο Έλληνας οπαδός για… άλλες νίκες. Δεν γίνεται ρε παιδί μου να βγει το πρωτοσέλιδο χωρίς να «πουλήσει» μία επιτυχία ειδικά απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο. Αυτό δηλαδή που γίνεται τελευταία με το CAS και τα διαδικαστικά του, όπου μέρα παρά μέρα πρέπει κάποιος να «πανηγυρίζει» για μία-οποιαδήποτε εξέλιξη, είναι εντελώς ηλίθιο.

«Νίκη του Ολυμπιακού με τη συνεκδίκαση…» βγαίνουν και πανηγυρίζουν παρά το ότι ήταν εξέλιξη που προκάλεσε ο ΠΑΟΚ και ο Ελβετός δικηγόρος του, με στόχο να τρέξουν οι διαδικασίες και να επισπευσθεί η δίκη και η απόφαση.

«Νέα ήττα του ΠΑΟΚ, αφού η υπόθεση δεν περιλαμβάνεται στη λίστα που ανήρτησε το CAS» γράφουν την άλλη μέρα και χαίρονται σαν παιδάκια του Νηπιαγωγείου! Ποιοι; Εκείνοι που δήθεν ήθελαν άμεση εκδίκαση και απόδοση δικαιοσύνης, αλλά τώρα κάνουν τα πάντα ώστε η απόφαση από το CAS να βγει Σεπτέμβριο και αφού θα έχει επικυρωθεί η βαθμολογία. Και τελικά βγαίνει το CAS εδώ στο Gazzetta και σβήνει μία ακόμη αφορμή για ανόητους πανηγυρισμούς με την αυτονόητη απάντηση: «Δεν ορίστηκαν ακόμη οι διαιτητές, δεν όρισαν ακόμη την ημερομηνία εκδίκασης, που όταν βγει φυσικά και θα συμπεριληφθεί σε αυτή τη λίστα».

Φθάνουμε χθες-προχθές όπου το CAS αρνείται με κάθε επισημότητα να δώσει την προσφυγή του ΠΑΟΚ στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, οι ερυθρόλευκοι παίρνουν στα χέρια τους μια βεβαίωση πώς ο ΠΑΟΚ κατέθεσε προσφυγή και πανηγυρίζουν εκ νέου για μία... νέα δικαστική επιτυχία! ( Τέλος πάντων αφού λένε ότι πήραν την έφεση στα χέρια τους ας πουν πόσες σελίδες είναι… Μπορούν;)

Καταλαβαίνετε για τι επίπεδο μιλάμε; Αντιλαμβάνεστε με τι ασχολούμαστε; Αν τώρα ή οποτεδήποτε γίνεται αυτό και από τον ΠΑΟΚ και από εμάς που καλύπτουμε το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ, να το δεχθώ ότι και εμείς είμαστε ανόητοι… Είμαστε για το Νηπιαγωγείο!

Αλλά τέλος πάντων που πιστεύουν ή που πιστεύουμε ότι απευθυνόμαστε; Τέτοια κοροϊδία θέλει ο κόσμος; Αυτό πουλάει και όποιος το «διαθέτει» καλύτερα είναι και εκείνος που αναδεικνύεται περισσότερο; Εντυπώσεις, θεαθήναι και… ανούσιο περιεχόμενο για τα δεκάδες «δικά» μας Μέσα…

Ας συγκρατήσουμε το όποιο αίσθημα χαράς για μία δικαστική απόφαση, όταν αυτή εκδοθεί. Αν εκδοθεί φέτος, μια και τώρα έχουμε άλλα ζητήματα…

Όλο αυτό το διάστημα μας «έπρηξαν» με τον ΠΑΟΚ που δεν θα πάει στο CAS, μας ζάλισαν με την ΕΠΟ που δεν δίνει τα στοιχεία, μας κορόιδευαν για τις ημερομηνίες και τη δήθεν βιασύνη τους και τώρα που φθάσαμε κοντά στην εκδίκαση από το Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο… ζήτησαν 15νθημερη προθεσμία για τον φάκελό τους και ετοιμάζονται να βρουν άλλους τρόπους για να οδηγήσουν την εκδίκαση και σε νέες αναβολές. Ξέρουν ή φοβούνται ότι ο ΠΑΟΚ πιθανότατα θα δικαιωθεί και γι’ αυτό θα κάνουν τα πάντα (ξέρουν εκείνοι από διάφορα αιτήματα εξαίρεσης) για να βγει απόφαση αφού επικυρωθεί η βαθμολογία.

Εκείνοι που θα έβγαζαν τον κόσμο στους δρόμους αν δεν έπεφτε ο ΠΑΟΚ, εκείνοι που θα ζητούσαν στα χαρτιά το πρωτάθλημα του 2019, το νταμπλ, την τριάρα της Τούμπας, το κύπελλο του 2001 και δεν ξέρω γω τι άλλο ήθελαν στα χαρτιά, τώρα πανηγυρίζουν για δήθεν διαδικαστικές νίκες, αλλά θα κάνουν τα πάντα για να μην δικάσει το CAS μέσα στα πλαίσια της φετινής σεζόν. Στο κάτω-κάτω μια χαρά βολεύτηκαν με την αναστάτωση που προκάλεσε όλους αυτούς του μήνες η απόφαση της Επιτροπής που διόρισε ο Αυγενάκης με πρόεδρο τον κουμπάρο του…

* Τις τελευταίες ημέρες έχουμε και μπαράζ πανηγυρισμών για διάφορα πρωταθλήματα στα χαρτιά! Βόλεϊ, πόλο, χάντμπολ! Την μία μέρα οι μεν κατηγορούν τους δε για κάτι τέτοιους πανηγυρισμούς χάρτινων τίτλων και την άλλη οι πρώτοι κάνουν ακριβώς αυτό που κατηγορούσαν τους δεύτερους! Πώς γίνεται αυτό; Ο ΑΣ ΠΑΟΚ πάντως εξ’ αρχής είπε «όχι» σε τέτοιους τίτλους και δεν έχει αλλάξει στάση.

* Ο ΠΑΟΚτσής γι αυτή την κατάντια του μπάσκετ, ντρέπεται. Από την άλλη, αυτό που… δύο-τρεις γενιές αντιΠΑΟΚτσήδων περιμένουν πώς και πώς να δουν τον ΠΑΟΚ να υποβιβάζεται σε κάποιο μεγάλο ομαδικό άθλημα και έχουμε φθάσει 2020, αλλά δεν τον έχουν ζήσει, πώς το αντέχουν;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.