Κάτια Κοξένογλου: Ποδοσφαιρικό αφεντικό γένους θηλυκού! (pics & vid)

Κάτια Κοξένογλου: Ποδοσφαιρικό αφεντικό γένους θηλυκού! (pics & vid)

Κάτια Κοξένογλου: Ποδοσφαιρικό αφεντικό γένους θηλυκού! (pics & vid)

bet365

Ιστορία έγραψε την Δευτέρα η Κάτια Κοξένογλου, καθώς έγινε η πρώτη γυναίκα που εκλέχθηκε αναπληρώτρια πρόεδρος της Super League.

Σε μια από τις πιο υψηλές θέσεις του ποδοσφαίρου στη χώρα βρίσκεται από το μεσημέρι της Δευτέρας η Κάτια Κοξένογλου. Η αντιπρόεδρος του Ατρόμητου, εκλέχθηκε αναπληρώτρια πρόεδρος της Super League, καλύπτοντας το κενό που άφησε η παραίτηση του Χρήστου Δάρα.

Δεν πρόκειται για κάποια... τυχαία στο χώρο! Η κα. Κοξένογλου, βρίσκεται στο άθλημα εδώ και 21 χρόνια. Πρώτη της εμπειρία ήταν το μακρινό 1999 που ήταν διοικητικό στέλεχος της Χαλκηδόνας. Η Κάτια Κοξένογλου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά, ενώ πριν μπει για τα καλά στο χώρο του ποδοσφαίρου, σπούδασε Business Management στο Πανεπιστήμιο Laverve, ενώ μιλά και άπταιστα τέσσερις γλώσσες. Αγγλικά, ισπανικά, γαλλικά και ρώσικα, κάτι που έχει παίξει σημαντικό ρόλο το να είναι και πρέσβειρα του Ατρόμητου σε όλες τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του συλλόγου.

Από το 1999 που ασχολείται με τα κοινά του ποδοσφαίρου, έχει περάσει απ' όλες τις θέσεις που στελεχώνουν μια ΠΑΕ, με αποκορύφωμα αυτή της αντιπροέδρου στην ΠΑΕ Ατρόμητος που κρατά έως και σήμερα. Επίσης, είναι και διευθύνουσα σύμβουλος στον σύλλογο, ενώ όπως είπαμε παραπάνω εκπροσωπεί τους Περιστεριώτες σε ό,τι αφορά την UEFA, από κληρώσεις έως και τα σεμινάρια και τους θεσμούς όπως η ECA.

Το πείσμα και οι δυσκολίες

Ο δρόμος εντός ποδοσφαίρου για μια γυναίκα, μόνο στρωμένος με ροδοπέταλα δεν είναι! Αυτό συνέβη και στην περίπτωση της Κάτιας Κοξένογλου, η οποία έχει παραδεχτεί πως ήταν πιο δύσκολο για εκείνη να ανέβει τόσο ψηλά, κάτι που θα ήταν διαφορετικό για έναν άντρα. «Μπορώ να πω ότι ήταν σίγουρα μια δύσκολη πορεία για εμένα, που ίσως να μην ήταν τόσο δύσκολη για έναν άνδρα», έχει παραδεχτεί σε συνέντευξή της στο «atromitistas.gr».

Ωστόσο, το πείσμα της να πετύχει σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο ήταν τεράστιο και δεν κρύβει πως σε αυτό την βοήθησε πολύ ο Ατρόμητος και ο Γιώργος Σπανός που την πίστεψαν πάρα πολύ από την πρώτη της μέρα. Αν ο Ατρόμητος εξελίχθηκε μέσα από τα χρόνια, τότε η Κάτια Κοξένογλου, εξελίχθηκε μέσα από τον Ατρόμητο, κάτι που επίσης παραδέχεται!

Πάντα προσπαθεί να πρωτοπορεί

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που δείχνει τις φιλοδοξίες της σαν παράγοντας του ποδοσφαίρου, είναι και το γεγονός πως προσπαθεί με πρωτοβουλίες της να πηγαίνει ένα βήμα παρακάτω το άθλημα στην Ελλάδα. Μια από τις πρωτοβουλίες της αυτή, ήταν και το 1ο Διεθνές Συνέδριο Ποδοσφαίρου Γυναικών.

Εκεί, η κα. Κοξένογλου, είχε αναπτύξει τις ιδέες του Ατρόμητου για το γυναικείο ποδόσφαιρο. Άλλωστε, οι Περιστεριώτες, είναι μία από τις λίγες ομάδες της Super League που διαθέτουν και γυναικείο τμήμα. Πάνω σε αυτό, λοιπόν, είχε μιλήσει για τις εγκαταστάσεις που προπονείται η γυναικεία ομάδα, τις διακρίσεις και για την συμμετοχή παίκτριών της στις Εθνικές ομάδες.

Οικογενειακή υπόθεση!

Η Κάτια Κοξένογλου δεν είναι όμως η μόνη γυναίκα της οικογένειάς της που ασχολείται με τον χώρο του ποδοσφαίρου. Η αδερφή της, Ντέπυ, διευθύνει δύο σημαντικούς τομείς του ελληνικού ποδοσφαίρου στην ΕΠΟ, ενώ φαίνεται πως κοινό χαρακτηριστικό και των δύο είναι πως πρόκειται για πανέξυπνες γυναίκες, με... τσαμπουκά και τσαγανό.

Οι αδερφές Κοξένογλου, έχουν καταφέρει επίσης να κάνουν την δική τους οικογένεια με δύο ανθρώπους που έχουν την δική τους καριέρα στο χώρο του ποδοσφαίρου. Η Κάτια, έχει παντρευτεί με τον Γιώργο Κορακάκη παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Ατρόμητου, αλλά και πρώην προπονητή της ομάδας, με τον οποίο έχει αποκτήσει δύο κόρες, ενώ η αδερφή της Ντέπυ είναι παντρεμένη με τον Κύρο Βασσάρα με κουμπάρους την Κάτια Κοξένογλου και τον Γιώργο Κορακάκη!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα