60 χρόνια Α' Εθνική: Σάββας Παπάζογλου, με μια τρίτη ομάδα!

60 χρόνια Α' Εθνική: Σάββας Παπάζογλου, με μια τρίτη ομάδα!

bet365

Στην πολύ μεγάλη θεματογραφία του λευκώματος «60 χρόνια Α’ Εθνικής» υπάρχει και το θέμα με τον πρώτο ποδοσφαιριστή, που έπαιξε με τρεις διαφορετικές ομάδες.
Το απόγευμα της 9ης Σεπτεμβρίου 1961 το πρωτάθλημα ξεκινάει με δύο αγώνες. Στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός είναι τυπικά φιλοξενούμενος με αντίπαλο τον νεοφώτιστο Πανελευσινιακό. Στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού είναι ο Σάββας Παπάζογλου, που το 1959-60 αγωνίστηκε στον Απόλλωνα και το 1960-61 στον Παναιγιάλειο. Ο 27χρονος επιθετικός έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που φόρεσε τρεις διαφορετικές φανέλες στην Α’ Εθνική. Μάλιστα στο παιχνίδι αυτό πέτυχε δύο από τα τέσσερα γκολ της νίκης του Ολυμπιακού.

Ο Σάββας Παπάζογλου είναι από τις πλέον εμβληματικές προσωπικότητες του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφού συνέχισε την καριέρα του ως προπονητής, αλλά αυτό που τον έκανε ξεχωριστό ήταν η εντελώς αθόρυβη ανθρωπιστική του δράση για τη στήριξη αναξιοπαθούντων παλιών ποδοσφαιριστών.

Την επόμενη μέρα ήταν η σειρά του Λάκη (Μιχάλη) Σοφιανού να παίξει με τον Άρη και να σκοράρει μάλιστα. Είχε ήδη αγωνιστεί στον Παναιγιάλειο και τον Ολυμπιακό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα