Τσικνής: «Πρέπει να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα»

Gazzetta team
Τσικνής: «Πρέπει να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα»

bet365

Ο αντιπρόεδρος της Λαμίας μίλησε για τις εργασίες του working group στη Super League και για το πως η Λαμία αντιμετωπίζει τη νέα πραγματικότητα μετά τον κορονοϊό.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σάκης Τσικνής στο ΣΤΑΡ Κεντρικής Ελλάδας:

Για τη διαδικασία των εξετάσεων: «Ξεκινήσαμε μια διαδικασία που ο γιατρός της ομάδας έκρινε ότι έπρεπε να γίνει. Για να βεβαιωθούμε πως όλοι όσοι ασχολούνται με την ομάδα έχουν τα αντισώματα. Μετά ήρθε και το πρωτόκολλο από την υγειονομική επιτροπή, υποβληθήκαμε στο μοριακό τεστ και όλα τα αποτελέσματα βγήκαν αρνητικά. Εξάλλου δεν έφυγε και κανείς παίκτης από τη Λαμία».

Για τον σχεδιασμό μέσα στην καραντίνα: «Θεωρώ πως γενικότερα παρθήκαν αρκετά γρήγορα οι αποφάσεις. Ακόμα – ακόμα και από την Κυβέρνηση, την επιστημονική επιτροπή και το βλέπουμε αυτό όλοι μας και στην καθημερινότητα μας».

Για τις προπονήσεις σε γκρουπ: «Μετά από την άρση της απαγόρευσης των προπονήσεων, μας επιτράπηκε να γίνουν προπονήσεις σε γκρουπ μέχρι και οκτώ ατόμων. Περισσότερο ατομικά και σε κάποια σημεία μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μπάλα. Η ενημέρωση που μου έγινε ήταν πως η ενσωμάτωση περισσότερων ποδοσφαιριστών στα γκρουπ θα γινόταν σταδιακά».

Για τα μέτρα που έχουν παρθεί: «Θα πειθαρχήσουμε στα μέτρα, γιατί είναι θέμα υγείας πρώτα από όλα. Πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις, να απολυμαίνονται όλα όσα έρχονται σε επαφή οι ποδοσφαιριστές, όπως για παράδειγμα τα όργανα γυμναστικής. Τα ρούχα τους τα παιδιά τα παίρνουν και τα πλένουν μόνοι τους στο σπίτι τους. Έρχονται και φεύγουν ντυμένοι, δεν μπορούν να μπουν στα αποδυτήρια γιατί παραμένουν κλειστά. Δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους χώρους των γυμναστηρίων. Γενικά οι εσωτερικοί χώροι δεν υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιηθούν σε αυτή τη φάση».

Για τη νέα πραγματικότητα στο ποδόσφαιρο: «Δεν μπορούμε να προβλέψουμε σε πόσο διάστημα θα μπορέσουμε να επανέλθουμε στην κανονικότητα. Πάμε βήμα – βήμα. Ακόμα κι αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, είναι πράγματα που θα πρέπει να εφαρμόσουμε και γίνονται πρώτη φορά».

Για τα συμβόλαια των παικτών: «Όταν υπάρχει καλή θέληση, όλα μπορούν να γίνουν».

Για τη συμμετοχή του στο working group της Λίγκας και το όφελος της ομάδας: «Εμείς εκφράσαμε την άποψη πως αν μπορούσαμε να βοηθήσουμε μέσω της εμπειρίας και των γνώσεων μας, θα θέλαμε να συμμετάσχουμε στο working group. Κάναμε την πρόταση εφόσον παρετήθηκαν δύο μέλη και μας δεχθήκανε. Πιστεύω ότι έχουμε αρκετή δουλειά από εδώ και στο εξής, γιατί υπάρχουν πολλά θέματα, αλλά θεωρώ πως θα βοηθήσουμε».

Για τις καθημερινές δυσκολίες των ομάδων από εδώ και πέρα: «Όσον αφορά την διοργάνωση ενός αγώνα και τις μετακινήσεις, έχουμε να κάνουμε μια νέα τάξη πραγμάτων, η οποία θα μας δυσκολέψει όλους μας. Ειδικά στην αρχή. Αλλά από τη στιγμή που θα υπάρξει καλή θέληση και πειθαρχία, όλα αυτά θα ξεπεραστούν».

Για τις εργασίες του working group: «Εμείς αυτή τη στιγμή σαν working group δουλεύουμε πάνω στις ημερομηνίες των αγώνων. Πρέπει να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα που θα είναι ρεαλιστικό και θα βολεύει -καθώς εκκρεμούν και οι αγώνες για το Κύπελλο. Πρέπει σε αυτό το πλάνο, να χωρέσουν όλες οι ημερομηνίες. Αντιλαμβάνεστε ότι είναι δύσκολο. Βέβαια, η Λαμία έχει στα play outs επτά αγώνες, ενώ τα play offs έχουν από δέκα αγώνες. Είναι ζόρικο, αλλά είναι το ίδιο ζόρικο για όλους. Πρέπει να ξεκινήσει όμως και να τελειώσει το πρωτάθλημα. Μετά όπως αντιλαμβάνεστε πρέπει να προγραμματίσουμε και μια σειρά πραγμάτων που έχει πάει πίσω, ενόψει της ερχόμενης σεζόν».

Για την απουσία του κόσμου: «Ειδικά για τη Λαμία, η παρουσία του κόσμου της είναι η μεγάλη της δύναμη. Αυτό είναι ένα θέμα και δεν υπάρχει ο όρος της έδρας πλέον. Παλεύαμε σε όλη τη διάρκεια της σεζόν να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας, το οποίο δεν θα το έχουμε πλέον. Είναι μια δύσκολη κατάσταση και θα δούμε πως θα εξελιχθεί».

Για τα τηλεοπτικά: «Υπάρχει αρκετό μέλλον. Θα ξεκινήσει τώρα μια διαδικασία. Θα αποφασίσουμε πρώτα για την κεντρική διαχείρηση στη Λίγκα και νομίζω ότι θα υπάρχουν 2-3 προτάσεις από τηλεοπτικούς παρόχους, που θα μπουν στο τραπέζι. Εμείς σαν Λαμία, στα χρόνια που ανήκουμε στην κατηγορία, είμαστε οι πιο αδικημένοι σε αυτό το κομμάτι. Όλα τα χρόνια έχουμε το πιο χαμηλό συμβόλαιο».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα