Ο νέος τεχνικός διευθυντής και οι αρμοδιότητες που του δίνει ο ΠΑΟΚ

Ο νέος τεχνικός διευθυντής και οι αρμοδιότητες που του δίνει ο ΠΑΟΚ

Ο νέος τεχνικός διευθυντής και οι αρμοδιότητες που του δίνει ο ΠΑΟΚ

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον επόμενο τεχνικό διευθυντή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ τονίζοντας το πιο βασικό θέμα αναφορικά με τη λειτουργία της ομάδας.
Ζήσε ξανά τη δράση με την bwin! Leaderboard με μεγάλα έπαθλα ! |21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Ήρθε ο καιρός να αποφασίσει ο ΠΑΟΚ και για τον επόμενο τεχνικό του διευθυντή. Έχει κανείς αγωνία ποιος θα αντικαταστήσει τον Μάριο Μπράνκο; Δεν θα έπρεπε να υπάρχει τόσο μεγάλη περιέργεια για το πρόσωπο…

Μικρή σημασία έχει το όνομα, το βιογραφικό, η χώρα προέλευσης, η ποδοσφαιρική του φιλοσοφία. Μπορεί να έχει μεγαλύτερη αξία λίγο μετά, αφού όμως πρώτα μεσολαβήσουν κάποια γεγονότα που θα αποδείξουν ότι αλλάζει η τακτική του ΠΑΟΚ. Θα αλλάξει όμως; Πρέπει να αλλάξει;

Τα τελευταία χρόνια στον ΠΑΟΚ αυτό τον ρόλο είχαν ο Βρύζας, ο Γεωργιάδης, ο Τσιστιακόφ, ο Άρνεσεν, ο Μίχελ και ο Μπράνκο. Παρά το ότι ο ΠΑΟΚ μεγάλωσε ως club σε αυτό το διάστημα όπου κατέκτησε κι’ αρκετούς τίτλους, κανείς τεχνικός διευθυντής δεν έμεινε για καιρό και όλοι αποχώρησαν μετά από σχετικά μικρό διάστημα συνεργασίας.

Ο Δικέφαλος του Βορρά εκτοξεύθηκε σε αυτό το διάστημα, κάτι όμως που οφείλεται κυρίως ή σχεδόν αποκλειστικά στην προσφορά του Ιβάν Σαββίδη και όχι στην ποδοσφαιρική γνώση κάποιου από τους προαναφερόμενους.

Στον ΠΑΟΚ και μέχρι τώρα (ειδικά μετά τους μήνες του Άρνεσεν) ο τεχνικός διευθυντής απλά εφαρμόζει την πολιτική και τη φιλοσοφία της ιδιοκτησίας. Μία από τις αρχές αυτής είναι ότι η ιδιοκτησία δεν δίνει μπάτζετ στον τεχνικό διευθυντή και η κάθε περίπτωση-απόφαση, εξετάζεται μεμονωμένα.

Καλό είναι αυτό; Κακό είναι; Το μοντέλο είναι επιτυχημένο; Ο ίδιος ο Σαββίδης γνωρίζει καλύτερα και η δική του άποψη θα είχε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον επάνω σε αυτό το καθοριστικό θέμα. Το βέβαιο είναι ότι υπάρχουν θετικά και αρνητικά.

Η αλήθεια είναι ότι το club ανέβηκε επίπεδο, από την άλλη όμως μάλλον ξόδεψε πολλά παραπάνω από όσα θα έπρεπε και τώρα (για πολλούς λόγους που έχουν να κάνουν και με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς) οφείλει να αναζητήσει και άλλο δρόμο για τις ίδιες και μεγαλύτερες επιτυχίες σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Γι’ αυτό λοιπόν και τώρα που θα έρθει ένας ακόμη υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος, πολύ μεγαλύτερη αξία από το όνομα και την εθνικότητά του, έχει ποιο μοντέλο θα ακολουθήσει η ΠΑΕ και η ιδιοκτησία με στόχο να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο η ομάδα.

Άρα, η ημέρα της ανακοίνωσης του ονόματος δεν θα είναι η πιο σημαντική. Ο χρόνος και η πράξη θα δείξουν πως λειτουργεί το μοντέλο και αν κάτι αλλάζει ουσιαστικά.

* Οι διαδικασίες προχωρούν και πάμε ολοταχώς για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος μέσα από τα εναπομείναντα παιχνίδια. Ό, τι ήταν να γίνει… έγινε και τώρα όλοι πρέπει να ετοιμαστούν για να παίξουν. Ο ΠΑΟΚ εξ’ αρχής έθετε θέμα… υποθήκευσης της φετινής σεζόν και της επόμενης. Αγωνιστικά και οικονομικά. Τώρα που προχωράμε μακάρι να μην φανεί τι σημαίνει οικονομική υποθήκευση του παρόντος και του μέλλοντος των ΠΑΕ. Μακάρι να καταφέρουν όλοι να βρουν λεφτά και να πληρώσουν. Αρχικά τη φετινή χρονιά και μετά την επόμενη… Γιατί το εύκολο είναι να πεις… «παίζω». Το δύσκολο είναι να πληρώσεις εκείνους που θα παίξουν.

* Αναρωτιούνται οι συντοπίτες μου από την πλατεία Καλλιθέας οι οποίοι βράδυ Σαββάτου είδαν αστυνομικές δυνάμεις να προσπαθούν να τους διαλύσουν: «Όσες χιλιάδες βρέθηκαν στην Ομόνοια τι δεν έκαναν σε σχέση με εμάς που βρεθήκαμε στην πλατεία μας; Σε εμάς γιατί ήρθε αστυνομία και εκεί όχι;» Το ότι και σε αυτά τα θέματα υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση ακόμη και στην προβολή από τα Μέσα, είναι κάτι που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί… Σε κάθε περίπτωση σεβαστή η συγνώμη του δημάρχου Αθήνας, αν και πολλοί δεν κατάλαβαν γιατί την ζητούσε, αφού δεν ενημερώθηκαν καν ότι συγκεντρώθηκε κόσμος που δημιουργούσε πρόβλημα συγχρωτισμού…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.