ΠΑΟΚ- Ροντρίγκο Μπατάγλια: Το παλιό φλερτ και τα νέα δεδομένα (pics-vids)

ΠΑΟΚ- Ροντρίγκο Μπατάγλια: Το παλιό φλερτ και τα νέα δεδομένα (pics-vids)

bet365

Ο 28χρονος Αργεντινός (με ιταλικό διαβατήριο) μέσος της Σπόρτινγκ, σύμφωνα με τους Πορτογάλους, είναι στη μεταγραφική λίστα του ΠΑΟΚ και το gazzetta.gr αναλύει τα δεδομένα.

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ φλερτάρει με τον Ροδρίγο Αντρέ Μπατάγλια. Πριν από τρία χρόνια οι «ασπρόμαυροι» είχαν ενδιαφερθεί έντονα για την απόκτηση του από την Μπράγκα, ωστόσο οι «μινιότος» προτίμησαν να τον παραχωρήσουν στην Σπόρτιγνκ Λισαβόνας κι ο «Δικέφαλος» να καταλήξει να πάρει τον Χοσέ Μαουρίσιο.

Μετά από τρία χρόνια η ιστορία επαναλαμβάνεται με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Ο ένας (Μαουρίσιο) μάλλον αποχωρεί και ο άλλος (Μπατάγλια) είναι ένας από τους πιθανούς αντικαταστάτες του.

Ο Αμπέλ Φερέιρα γνωρίζει καλά τον 28χρονο Αργεντινό (με ιταλικό διαβατήριο) μέσο κι αυτό είναι μέχρι στιγμής το μοναδικό ενθαρρυντικό στοιχείο στο συγκεκριμένο –«made in Portugal»- μεταγραφικό σενάριο.

Το ότι ο ΠΑΟΚ κι ο Πορτογάλος τεχνικός του ψάχνονται για έναν παίκτη στην συγκεκριμένη θέση δεν είναι μυστικό, άλλωστε ο Μαουρίσιο βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στην έξοδο, καθώς το συμβόλαιο του είναι δύσκολο έως απίθανο να ανανεωθεί, βάσει των όσων έχουν προκύψει από τις συζητήσεις του με τους ανθρώπους της ομάδας το προηγούμενο διάστημα.

Η συνεργασία Φερέιρα – Μπατάλια στο γήπεδο ήταν μικρής διάρκειας. Ο γεννημένος στις 12 Ιουλίου 1991, στο Μορόν της Αργεντινής, ένα από τα προάστια του Μπουένος Άιρες, μέσος έπαιξε σε τέσσερα παιχνίδια από την στιγμή που ο Αμπέλ ανέλαβε την πρώτη ομάδα της Μπράγκα, ωστόσο δεν περνάει απαρατήρητο το γεγονός ότι σ’ όλο το διάστημα της παρουσίας του Αργεντινού στους «μινιότος», ο Φερέιρα ήταν στην ομάδα ως τεχνικός της Μπράγκα Β’.

«Τρελές απαιτήσεις…»

Αμέσως μετά την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας, την άνοιξη του 2017, Λούμπος Μίχελ και Βλάνταν Ίβιτς είχαν ξεκινήσει τον σχεδιασμό για την επόμενη χρονιά, με τον Ροδρίγο Μπατάγλια να είναι πολύ ψηλά στη λίστα τους.

Όμως, σχεδόν πάντα, μια μεταγραφή περνάει από πολλά κύματα. Ο Πρόεδρος της Μπράγκα (τον οποίο ο ΠΑΟΚ βρήκε στο δρόμο του δύο χρόνια αργότερα όταν του «έσκασε» πάνω από 2 εκατ. ευρώ για να πάρει τον Φερέιρα…) Αντόνιο Σαλβαδόρ είχε «τρελές απαιτήσεις» για την παραχώρηση του Αργεντινού, λίγο αργότερα ο Ίβιτς αποχώρησε από τον πάγκο του «Δικεφάλου», οπότε και στράφηκε σε άλλες περιπτώσεις παικτών για τη μεσαία γραμμή του.

Στα 26 του χρόνια, τότε, ο Μπατάγλια κοστολογήθηκε γύρω στα 7 εκατομμύρια ευρώ και τελικά πουλήθηκε στην Σπόρτινγκ αντί 4,5 εκατομμυρίων ευρώ. Με τα λιοντάρια της Λισαβόνας υπέγραψε συμβόλαιο τριών ετών, το οποίο ένα χρόνο αργότερα ανανεώθηκε και επεκτάθηκε μέχρι το 2023 με τη ρήτρα αποδέσμευσης να ανέρχεται στα 60.000.000 ευρώ!

«Δεν απορρίπτει την ιδέα…»

Η «O Jogo» στην κυριακάτικη έκδοσή της έφερε στο προσκήνιο το νέο φλερτ ΠΑΟΚ και Μπατάγλια, δίχως από την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ να επιβεβαιώνεται το συγκεκριμένο μεταγραφικό σενάριο. Και πως μπορεί να επιβεβαιωθεί όταν καλά καλά δεν υπάρχει ο (νέος) αθλητικός διευθυντής;

Σύμφωνα με νέα στοιχεία πάντα από την Πορτογαλία, το ποσό των 8 εκατομμύριων ευρώ που θέλει η Σπόρτινγκ για να παραχωρήσει τον ποδοσφαιριστή (η Μπράγκα διατηρεί 20% ποσοστό μεταπώλησης), κρίνεται υπερβολικό και σχεδόν απαγορευτικό για τους Πρωταθλητές Ελλάδας, ωστόσο πολλά μπορούν να αλλάξουν λόγω της εμπλοκής του Αμπέλ Φερέιρα. «Αν κάποιος μπορεί να πείσει την ομάδα από το Αλβαλάδε και τον Αργεντινό για να προχωρήσει η μεταγραφή, αυτός είναι ο πρώην προπονητής του στην Μπράγκα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ο Μπατάγλια μπορεί να σκοπεύει να παίξει σ’ ένα πιο ελκυστικό πρωτάθλημα από την ελληνική Σούπερ Λίγκα, ωστόσο δεν απορρίπτει 100% την προοπτική να παίξει υπό την καθοδήγηση του Φερέιρα, που τον ξέρει και τον εμπιστεύεται.

Αλλωστε μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στις 9 Νοεμβρίου του 2018 (ρήξη χιαστού) και έναν ακόμη στο γόνατο όταν επέστρεψε στα γήπεδα ύστερα από απουσία εννιά και πλέον μηνών, ο 28χρονος μέσος ψάχνει για μια νέα αρχή σ’ ένα φιλικό περιβάλλον.

Δείτε αναλυτικά στον παρακάτω πίνακα όλη την πορεία και διαδρομή του Ροντρίγκο Αντρέ Μπατάγλια:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα