Ο Σεμέδο κόστισε σχεδόν 6 εκατ. ευρώ, δεν θα πουληθεί με λιγότερα από 10...

Ο Σεμέδο κόστισε σχεδόν 6 εκατ. ευρώ, δεν θα πουληθεί με λιγότερα από 10...

Ο Σεμέδο κόστισε σχεδόν 6 εκατ. ευρώ, δεν θα πουληθεί με λιγότερα από 10...

bet365

Ο Δημήτρης Τομαράς γράφει για την ξεχωριστή περίπτωση του Ρούμπεν Σεμέδο, τον οποίο ο Ολυμπιακός όντως θα συζητούσε για να τον παραχωρήσει αλλά μόνο στην σωστή τιμή.

Οι Πορτογάλοι επιμένουν λοιπόν για το θέμα της Μπενφίκα και του Ρούμπεν Σεμέδο και ο ίδιος ο διεθνής μπακ κάνει αρκετά τακτικά πια δηλώσεις για το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που θα ήθελε να πάει. Ας γυρίσουμε όμως τον χρόνο πίσω.

Πάμε περίπου έναν χρόνο πίσω. Για όσους δεν το θυμούνται η αγορά του Σεμέδο είναι από τις ακριβότερες που έχει κάνει ο Ολυμπιακός σε επίπεδο στόπερ. 4.5 εκατ. ευρώ για τον παίκτη και μαζί με το συμβόλαιό του το κόστος έφτασε περίπου τα 6 εκατ. ευρώ.

Σε αυτά βάλτε ότι υπάρχει ένα 20% ποσοστό μεταπώλησης για τη Βιγιαρεάλ (Βιγιαρεάλ και Σπόρτινγκ ήταν οι ομάδες που μοιράστηκαν τα λεφτά της πώλησης λόγω συμφωνίας που υπήρχε από πριν και μάλιστα αρχικά οι Πορτογάλοι είχαν τονίσει πως το ποσοστό αυτό θα πήγαινε στην Σπόρτινγκ, όμως ο παίκτης είχε συμβόλαιο με τη Βιγιαρεάλ). Πέραν όλων αυτών λοιπόν.

Ο Σεμέδο όντως έκανε σοβαρή προσπάθεια στον Ολυμπιακό και σε σχέση με το παρελθόν του ήταν βελτιωμένος σε όλα τα επίπεδα. Τα προσόντα του εξαιρετικά από κάθε άποψη. Εξάλλου έχουμε τονίσει ξανά πως ο συγκεκριμένος στόπερ μπορεί ήδη να ήταν σε μεγάλη ομάδα μεγάλου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, εάν δεν είχαν προκύψει τα εξωαγωνιστικά του προβλήματα. Είναι όμως σαφές πως ο Ολυμπιακός είναι εκείνος που του... έσωσε την καριέρα. Την αναγέννησε ή εάν θέλετε την έβαλε ξανά στον σωστό δρόμο. Τον ξαναέβαλε στον ποδοσφαιρικό χάρτη, του ανέβασε την αξία του, τον έκανε πάλι περιζήτητο σε πολύ καλό επίπεδο και φυσικά πήρε πρώτη φορά... προσκλητήριο για την Εθνική Πορτογαλίας.

Κοινώς ο Ρούμπεν Σεμέδο ξέρει πολύ καλά το πόσα οφείλει στον Πέδρο Μαρτίνς και τον Ολυμπιακό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν προσέφερε και δεν έκανε ματσάρες (με τα λάθη του βέβαια και τις κάρτες του ή και αποβολές). Δεδομένα προσέφερε και υπήρχαν βραδιές που έδειξε ξεκάθαρα πως είναι τοπ επιπέδου (του ανώτερου δυνατού) μπακ. Τι γίνεται όμως τώρα;

Ο Ολυμπιακός θα συζητούσε την παραχώρηση του Σεμέδο; Ναι είναι η απάντηση αλλά στην σωστή τιμή. Στην τιμή που πρέπει. Κοινώς στα 10+ εκατ. ευρώ και ας ζούμε στις εποχές κορονοϊού που δεδομένα έχει επηρεάσει τους πάντες και τα πάντα. Ο Ρούμπεν Σεμέδο δεν πρόκειται υπό αυτές τις συνθήκες να πουληθεί με λιγότερα από 10 εκατ. ευρώ. Εάν η Μπενφίκα έχει διάθεση να πάει σε τέτοια ποσά (έχω τις αμφιβολίες μου αλλά όλα γίνονται στο ποδόσφαιρο) τότε μπορεί να δοκιμάσει την τύχη της.

Πάντως σε σχέση με τους υπόλοιπους στόπερ ο Σεμέδο είναι ο παίκτης που συνεχίζει να έχει τις περισσότερες πιθανότητες πώλησης. Υπομονή όμως γιατί η επερχόμενη μεταγραφική περίοδος λόγω κορονοϊού θα είναι η πιο δύσκολη και παράξενη ever.

Υ.Γ. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έχει ξαναμπεί στο στόχαστρο αρκετών ομάδων από Ευρώπη και όχι μόνο. Απλώς να έχουμε στο μυαλό μας πως μόλις υπήρξαν κρούσεις μες στην χρονιά για τον έμπειρο στράικερ τόσο εκείνος όσο και ο Ολυμπιακός έδωσαν αρνητικές απαντήσεις.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.