Άρης: Πως η υπόθεση - Σιστόν έφερε τους «κίτρινους» σε αυτή την θέση

Άρης: Πως η υπόθεση - Σιστόν έφερε τους «κίτρινους» σε αυτή την θέση

Άρης: Πως η υπόθεση - Σιστόν έφερε τους «κίτρινους» σε αυτή την θέση

bet365

Αυτή είναι η διαδρομή της υπόθεσης του Ντιόγκο Σιστόν που έβαλε σε μεγάλους μπελάδες την ΠΑΕ Άρης και οδήγησε στην ποινή απαγόρευσης μεταγραφών για έναν χρόνο.

*Έχοντας στα χέρια της την απόφαση του DRC βάσει της οποίας ο Ντιόγκο Σιστόν δικαιώθηκε το 2013, η πλευρά του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή με αίτημά της ζήτησε να εισπράξει τα χρήματά που της επιδικάστηκαν από τη νέα ΠΑΕ Άρης. Στα ελληνικά εργατικά δικαστήρια και κατόπιν πενταετίας από την ημέρα έκδοσης της απόφασης παραγράφονται οι εργατικές απαιτήσεις.

Στην περίπτωση του Ντιόγκο Σιστόν παρήλθε διάστημα επταετίας. Σύμφωνα όμως με τη φιλοσοφία τόσο της FIFA όσο και της UEFA αλλά και τον ελληνικό αστικό κώδικα, μια απόφαση δεν χάνει την ισχύ της για τα επόμενα 20 χρόνια και μπορεί να εκτελεστεί σ’ αυτό το χρονικό διάστημα. Γι’ αυτόν τον λόγο ο Βραζιλιάνος πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη απευθύνθηκε στην Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA.

*Η Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA έκρινε ότι η τωρινή ΠΑΕ Άρης είναι συνέχεια της παλιάς εταιρίας και βάσει του άρθρου 64 του πειθαρχικού κώδικα περί μη συμμόρφωσης προς το διατακτικό της απόφασης, επέβαλε ποινή απαγόρευσης μεταγραφών στην ΠΑΕ Άρης τον Νοέμβριο του 2019. Ξεκάθαρα εκτίμησε ότι υφίσταται ζήτημα αθλητικής διαδοχής και δεν δέχθηκε ότι πρόκειται για δύο διαφορετικές νομικές οντότητες.

*Βάσει ελληνικής νομοθεσίας αλλά και στρατηγικής, η ΠΑΕ Άρης δεν προχώρησε στην άσκηση ένδικων μέσων (εντός 21 ημερών) διότι εκτίμησε ότι επρόκειτο για υπόθεση η οποία δεν αφορούσε την ίδια αλλά την παλιά εταιρία. Παράλληλα, έλαβε τις διαβεβαιώσεις από την ΕΠΟ για την επίλυση του ζητήματος καθώς η ομοσπονδία είχε διαχειριστεί (επιτυχημένα) αντίστοιχες υποθέσεις και κατά το παρελθόν. Εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι κακώς εμπιστεύτηκε την ΕΠΟ.

*Φτάνοντας στα τέλη του Δεκέμβρη, το ζήτημα παρέμενε σε εκκρεμότητα και παράλληλα η νέα ΠΑΕ Άρης δεν είχε τη δυνατότητα άσκησης των ένδικων μέσων καθώς παρήλθαν οι σχετικές ημερομηνίες. Οι «κίτρινοι» επέμειναν πιστοί στη δική τους στρατηγική κι έχοντας τις διαβεβαιώσεις της ΕΠΟ ότι δεν συνέτρεχε λόγος ανησυχίας, κατέθεσαν αίτημα για την έκδοση δελτίου στον Φιορίν Ντουρμισάι. Η Επιτροπή Ιδιότητας Ποδοσφαιριστών, αρχικά, προχώρησε στην έκδοση του δελτίου, στη συνέχεια όμως αποφάσισε την ανάκλησή του. Το ζήτημα οδηγήθηκε στο διαιτητικό δικαστήριο το οποίο στις 24 Ιανουαρίου επικύρωσε την έκδοση του δελτίου του ποδοσφαιριστή.

*Η έκδοση δελτίου στον Φιορίν Ντουρμισάι «γέννησε» τη δεύτερη υπόθεση για την οποία τιμωρήθηκε τόσο η ΠΑΕ Άρης με διεύρυνση του διαστήματος ποινής απαγόρευσης μεταγραφών αλλά και η ΕΠΟ με πρόστιμο 470.000 ευρώ. Η Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA κάλεσε σε απολογία τις δύο πλευρές με την κατηγορία της μη συμμόρφωσης προς το διατακτικό της απόφασής της, αλλά και της αντίστοιχης του DRC. Δηλαδή, η πρώτη υπόθεση αφορά τις οφειλές προς τους παλιούς ποδοσφαιριστές και η δεύτερη τη μη συμμόρφωσης της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

*Η Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA δεν δέχθηκε τους ισχυρισμούς τόσο της ΠΑΕ Άρης όσο και της ΕΠΟ. Στους μεν «κίτρινους» επέβαλε εξοντωτική ποινή, η δε ΕΠΟ έπεσε στα μαλακά μπροστά στον κίνδυνο αποκλεισμού από τις διεθνείς διοργανώσεις για την επόμενη διετία, το πρόστιμο των 500.000 ελβετικών φράγκων μοιάζει με χάδι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα