Η ποινή της FIFA αλλάζει τη μεταγραφική πολιτική του Άρη

Η ποινή της FIFA αλλάζει τη μεταγραφική πολιτική του Άρη

Η ποινή της FIFA αλλάζει τη μεταγραφική πολιτική του Άρη

bet365

Η απόφαση ποινής απαγόρευσης μεταγραφών της Πειθαρχικής Επιτροπής της FIFA βάζει σε νέα βάση τις σκέψεις του Άρη επί του ζητήματος των ανανεώσεων των συμβολαίων καθώς αυτή τη στιγμή είναι η μοναδική ενέργεια που νομιμοποιούνται να κάνουν οι «κίτρινοι».
Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Η απαγόρευση μεταγραφών για έναν χρόνο (δηλαδή για δύο μεταγραφικές περιόδους) πρακτικά σημαίνει ότι η FIFA πέρασε χειροπέδες στον Άρη και δεν του επιτρέπει την οποιαδήποτε εγγραφή παίκτη στα μητρώα της εταιρίας (εξάλλου δεν μπορεί να εκδοθεί δελτίο), απαγορεύει την οποιαδήποτε εμπορική πράξη, είτε πρόκειται απόκτηση αθλητή είτε πώληση και της επιτρέπει μόνο ένα πράγμα. Να ανανεώσει τα συμβόλαια των παικτών που ήδη βρίσκονται στην ομάδα πριν αυτά λήξουν, δηλαδή στις 30 Ιουνίου. Αυτό σημαίνει ότι, βάσει των τωρινών δεδομένων, ο Άρης θα πρέπει να επιλέξει ποιους παίκτες θέλει από τους 14 των οποίων τα συμβόλαια λήγουν στην ημερομηνία που αναφέραμε. Οι «κίτρινοι» δεν έχουν το δικαίωμα ακόμη και να προβιβάσουν ποδοσφαιριστή στην πρώτη ομάδα. Αυτό επιβεβαιώθηκε προς τα τέλη της κανονικής διάρκειας του Πρωταθλήματος όταν επιδίωξαν να εκδώσουν δελτίο στον νεαρό Σενγκέργκη αλλά εισέπραξαν την αρνητική απάντηση της ΕΠΟ.

Είναι προφανές ότι υπό τις παρούσες συνθήκες, οι «κίτρινοι» θα αναγκαστούν να αλλάξουν πολιτική επί των ανανεώσεων συμβολαίων καθώς δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν τη χρονική διάρκεια των νομικών διαδικασιών που θα ακολουθήσουν, αλλά και το διάστημα που θα χρειαστεί το CAS για να αποφασίσει επί της δικής τους περίπτωσης. Κι αν αυτή τους δικαιώσει, έχει καλώς. Αν όχι, τότε θα πρέπει να μπουν σε διαδικασία διακανονισμού της οφειλής προς τους Ούμπιντες, Σιστόν και Πορτίγια και παράλληλα θα κουβαλήσουν την τιμωρία στις πλάτες τους.

ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΠΟΥ ΛΗΓΟΥΝ

Η βασική σκέψη των ανθρώπων του Άρη περιλάμβανε τη δημιουργία ομάδας από την αρχή και προς αυτήν την κατεύθυνση, Άγγελος Χαριστέας και Μίκαελ Ένινγκ ηγήθηκαν της ομάδας ανθρώπων η οποία λειτούργησε προς αυτήν την κατεύθυνση. Για την ακρίβεια, συμβόλαιο για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο έχουν οι Έμαν, Δεληζήσης, Ροζ, Λούκας Σάσα, Φετφατζίδης, Μαντσίνι, Μαρτίνες, Μπακούτσης, Τσαγκαλίδης, Ντουάρτε, Σούντγκρεν και πλην των Χαβιέρ Ματίγια, Μπρούνο Γκάμα αλλά και του Φραν Βέλεθ (ο οποίος έχει συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό), οι «κίτρινοι» δεν έκαναν την παραμικρή ουσιαστική συζήτηση με οποιονδήποτε άλλον από τη λίστα των 14 παικτών των οποίων τα συμβόλαια λήγουν.

Πρόκειται για τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι φέτος είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο όπως οι Κουέστα, Ιντέγε, Ντάνι Λάρσον , παίκτες που ήταν στο rotation της ομάδας όπως οι Τόνσο, Ντιγκινί, Μπα, Σόουζα, Ντουρμισάι, Σούντγκρεν αλλά και οι Τσιλιγγίρης, Διαμαντόπουλος οι οποίοι δεν είχαν χρόνο συμμετοχής για διαφορετικούς λόγους.

Πλέον, είναι ευνόητο ότι ο Άρης θα αλλάξει την πολιτική του επί του ζητήματος των ανανεώσεων των συμβολαίων καθώς θα προσπαθήσει να διασφαλιστεί σε αγωνιστικό επίπεδο και στη γενικότερη τακτική του θα παίξουν ρόλο και οι αποφάσεις που θα ληφθούν σχετικά με τις ημερομηνίες της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Αυτή τη στιγμή κανείς δεν γνωρίζει α) αν θα ολοκληρωθεί η φετινή αγωνιστική περίοδος, β) εφόσον ληφθεί σχετική απόφαση, πότε θα ολοκληρωθεί και γ) ποιες θα είναι οι «συνέπειες» αναφορικά με την ημερομηνία έναρξης της επόμενης αγωνιστικής περιόδου ούτως ώστε να προσδιοριστεί και η διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα