«Φτάνει τόση λάσπη για τον Σαββίδη»

«Φτάνει τόση λάσπη για τον Σαββίδη»

Gazzetta team
«Φτάνει τόση λάσπη για τον Σαββίδη»

bet365

Η πρόεδρος της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, Χριστίνα Σαχινίδου σχολίασε τη νέα αναφορά του Βαγγέλη Μαρινάκη για τον Ιβάν Σαββίδη με το χαρακτηρισμό «Ρώσο».

Στην τελευταία τηλεδιάσκεψη των ομάδων της Σούπερ Λίγκας ο Βαγγέλης Μαρινάκης χρησιμοποίησε εκ νέου τον χαρακτηρισμό «Ρώσος» απευθυνόμενος στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ για τον ιδιοκτήτη της ομάδας, Ιβάν Σαββίδη, προκαλώντας και πάλι την αντίδραση των Ποντιακών Σωματείων.

Πιο αναλυτικά η πρόεδρος της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, Χριστίνα Σαχινίδου είπε στον FOCUS FM 103,6:

«Έχουμε πει πάρα πολλά για αυτό το θέμα και δεν έχουμε να αποδείξουμε τίποτα σε κανέναν για την ελληνική μας καταγωγή, πόσο μάλλον ο Ιβάν Σαββίδης. Η παροιμία λέει ο λύκος αλλάζει το δέρμα του, αλλά τα χούγια του δεν τα αλλάζει. Έχει γίνει γραφικός ο Μαρινάκης με τις δηλώσεις που κάνει. Βρισκόμαστε προ των πυλών της 19ης Μάη που είναι η μέρα τιμής της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Ο κ. Μαρινάκης ισχυρίζεται ότι έχει ρίζες από τον Πόντο, επειδή είναι απόγονος της οικογένειας Υψηλάντη».

Και στην συνέχεια πρόσθεσε: «Όλοι είμαστε Έλληνες, είτε είμαστε Πόντιοι, είτε Θράκες, είτε Μακεδόνες. Το Πόντιος είναι τιμή, όπως είναι για τους Θράκες και για όλους ξεχωριστά. Ο οποιοδήσποτε επιχειρηματίας θέλει να κάνει μια κίνηση υπέρ του Ποντιακού Ελληνισμού, καλώς να το κάνει. Αλλά αν είναι για να… συναγωνιστεί τον Σαββίδη, δεν θέλουμε να κάνει τίποτα. Είναι ντροπή κάποιοι άνθρωποι να λένε ότι είναι Πόντιοι. Οι σύλλογοι όλοι με τον τρόπο που μπορούμε, γιατί χωρίς τα λεφτά δεν μπορείς να κάνεις πολλά, αλλά προσπαθούμε και παλεύουμε. Με τις πιέσεις που ασκούμε για την αναγνώριση της γενοκτονίας και την διατήρηση της Ποντιακής κληρονομιάς. Ο Μαρινάκης θα πρέπει να είναι πολύ σημαντικός, όπως και οι όμοιοι του»

Για τον Ιβάν Σαββίδη: «Είναι αμέτρητοι αυτοί που έχει βοηθήσει ο κ. Σαββίδης. Εκτός του Ποντιακού χώρου, πάρα πολύ κόσμο. Από τον τελευταίο που πήγε να τον δώσει στο γραφείο του, αυτός είναι ο Σαββίδης. Είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας και δεν δημοσιοποιεί τίποτα σε ότι αφορά τις φιλανθρωπίες του. Ξέρετε πόσα χρόνια πριν έχει δώσει βοήθεια ο Σαββίδης σε οικογένειες που είχαν πρόβλημα; Πριν καν έρθει στην Ελλάδα για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Ας μιλήσουν καλύτερα όσοι βοηθήθηκαν από τον Σαββίδη. Αν κάποια στιγμή γίνει μια καταγραφή για την στήριξη του Σαββίδη σε άτομα, θα καταλάβει πόσο τεράστια είναι η προσφορά του. Δεν είναι το φιλανθρωπικό, που είναι παρεξηγημένο. Ο Σαββίδης έχει πόνο ψυχής, γιατί πέρασε δύσκολα όταν ήταν μικρός και πονάει. Δεν το κάνει, επειδή πρέπει να το κάνει».

Για το γεγονός ότι είναι ο μοναδικός επενδυτής στην Βόρεια Ελλάδα: «Για να μην πω ότι είναι από τους επιχειρηματίες, που δεν έχουν αφήσει ούτε έναν μήνα απλήρωτους τους εργαζόμενους του στις επιχειρήσεις του. Το ξέρετε καλά όλοι αυτό. Θυμάμαι περιπτώσεις που ο Σαββίδης άκουγε για περιπτώσεις ανθρώπων και έκανε ότι μπορούσε για να τους βοηθήσει».

Για το Πρόχωμα και την προσφορά του σε εκείνη την περιοχή: «Στο Πρόχωμα υπάρχει αυτή η εκκλησία στολίδι. Ο Ιβάν Σαββίδης είναι αστείρευτος, γεννάει ιδέες και βρίσκει τρόπους να επενδύσει στην Ελλάδα, που είναι η πατρίδα του. Θέλει να κάνει ότι καλύτερο μπορεί για το Πρόχωμα, αλλά και γενικότερα για την Βόρεια Ελλάδα. Τo DNA δεν αλλάζει, ο άνθρωπος μεγάλωσε με ποντιακή γλώσσα, ορθοδοξία και αγάπη για την Ελλάδα».

Για το αν υπάρχει περίπτωση να κάνει κόμμα στην Ελλάδα ο Σαββίδης: «Αυτά είναι αστεία! Δεν έχει τέτοια πρόθεση ο Σαββίδης. Όταν παλιά έγινε μια κουβέντα για τον Καποδίστρια και είχε πει «εδώ τον Καποδίστρια που ήταν φιλοΡώσος τον έφαγαν σε μια νύχτα». Δεν γνωρίζω τι μπορεί να έχει στο μυαλό του για το μέλλον, αλλά πιστεύω ότι δεν θα κάνει τέτοιο βήμα. Φτάνει τόση λάσπη για τον Σαββίδη. Από τον θεσμικό μου ρόλο, είμαι ενάντια σε οποιονδήποτε αποδίδει τέτοιους χαρακτηρισμούς».

Μπες στο Fantasy του Gazzetta για το ελληνικό πρωτάθλημα, εντελώς δωρεάν. Φτιάξε την δική σου ομάδα, αγόρασε τους κατάλληλους παίκτες και κέρδισε μεγάλα δώρα. Κάνε τις μεταγραφές που πιστεύεις, δημιούργησε το δικό σου πρωτάθλημα και ταυτόχρονα μπορείς να συμμετέχεις στη συνολική βαθμολογία για τα έπαθλα. 

 

Στο Transfer Center του Gazzetta θα μάθεις για όλες τις μεταγραφές που έχουν γίνει το καλοκαίρι για να μην πιαστείς αδιάβαστος στο νέο Fantasy.

SUPERLEAGUE NEWS FEED